antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 242: Gelderland & Noord-Brabant

In de jaren tachtig en negentig verschenen er in enkele Nederlandse provincies grote bibliofiele projecten, waarbij de gemeenten in die specifieke provincie centraal stonden. Zo’n project bevat een collectie gepaarde kunst-uitgaven: één literaire tekst met één origineel grafisch kunstwerk per gemeente, gemaakt door mensen die iets met de betreffende gemeente te maken hebben. In deze nieuwsbrief bieden wij de complete reeksen Gelderland en Noord-Brabant aan.

In Gelderland vindt u bijdragen van schrijvers als H.H. ter Balkt, Midas Dekkers, Johnny van Doorn, Gerrit Komrij, Jan Siebelink, Kees Stip, en kunst van onder (vele) anderen Armando, Ad Gerritsen, Herman Gordijn, Han Jansen, Willem den Ouden en Ronald Tolman. Noord-Brabant biedt teksten van o.a. A.F.Th. van der Heijden, Ernst Jansz, Anton Korteweg, Adriaan Litzroth, Marga Minco, Frans Thomése, Hans Vlek en Leon de Winter. Enkele kunstenaars: J.C.J. van der Heyden, Jan Dierman, Bert Loerakker en Victor Notermans.


1    (GELDERLAND)  Gelderland in proza, poëzie en prenten. (Arnhem), Stichting Beeldende Kunst Gelderland, (1987-1990). 90 delen. Ingenaaid met omslagen. Gedrukt door Het Drukhuis Oosterbeek in een oplage van 120 genummerde exemplaren. Alle illustraties werden uitgevoerd in (kleuren)zeefdruk.
€  850,-
* Prachtig literair provincieproject, bestaand uit 90 bibliofiele uitgaven, allemaal geïllustreerd met een (kleuren)zeefdruk. Ieder deel is gewijd aan een plaats of streek in Gelderland en voor ieder deel werd een schrijver en een kunstenaar gevraagd met enige relatie tot die plaats. De provincie werd verdeeld in drie streken: Achterhoek, Rivierenland en de Veluwe. Wij hebben voor onze beschrijving voor een eigen nummering van de delen gekozen: de drie streken met daarbinnen, alfabetisch, de plaatsen.
Voor ieder deel werd een auteur en een kunstenaar uitgenodigd om, speciaal voor dit project, een tekst resp. prent te maken.
1. GELDERLAND: Harrie Gerritz (prent) & Frans Kusters (tekst); 2. ACHTERHOEK: Jan Homan & Jan de Zanger; 3. Aalten: Jo ter Linde & Joop Kruip; 4. Angerlo: Lien Heyting & Theo Tangelder; 5. Bergh: Henk Harmsen & Harr Scheffer; 6. Borculo: A.H.G. Schaars & Ellie Overberg; 7. Didam: Rob de Leeuw & Theo Tomassen; 8. Henk Agterhof & Martie Seesing; 9. Doesburg: Harmen Wind & Elli Slegten; 10. Doetinchem: Sepha de Leeuw & Marten Hendriks; 11. Duiven: Robert Joseph & Toontje Krekel; 12. Eibergen: Henk Krosenbrink & Wim Izaks; 13. Gendringen: Dick Welsink & Gérard Leonard van den Eerenbeemt; 14. Gorssel: Jenny Pisuisse & Dorian Hiethaar; 15. Groenlo: Harrie Blanken & Willem te Molder; 16. Hengelo: Louise van Bloemen & Agnes van den Brandeler; 17. Hummelo en Keppel: Karel Soudijn & Herman M. van den Broek; 18. Lichtenvoorde: Ruud de Bruin & Henry Wolters; 19. Lochem: Jo Daan & Anne Semler; 20. Neede: Meghel J. Doewina & Ernst Varkevisser; 21. Rijnwaarden: Jan Kassies & Hans van der Linde; 22. Ruurlo: Cherry Duyns & Armando (op de titelpagina fors GESIGNEERD door Armando, met daarbij de toevoeging ‘3/6/94/ den Bosch’); 23. Steenderen: Christiaan Nortier & Han Jansen; 24. Vorden: Rico Bulthuis & Ami-Bernard Zillweger; 25. Warnsveld: Chris Schriks & Ben Hulsegge; 26. Wehl: Marja Alofs & Herman Damen; 27. Westervoort: Humphrey Ottenhof & Peter van der Feltz; 28. Winterswijk: Gerrit Komrij & Arno Kramer; 29. Wisch: Hans Kooger & Ton van Vliet; 30. Zelhem: Wim van Keulen & Frans Buitinga; 31. Zevenaar: Anke Binnerts & Helen Sieger; 32. Zutphen: H.C. ten Berge & Elizabeth de Vaal; 33. RIVIERENGEBIED: Willem van Toorn & Willem den Ouden; 34. Ammerzoden: Ton Luijten & Gerard Ettema; 35. Bemmel: Maarten Beks & Wim Zurné; 36. Beuningen: Evert van Dijk & Ronald Tolman; 37. Brakel: Rudie van Meurs & Th.J.M. Snijders; 38. Buren: Midas Dekkers & Ruth Thiadens; 39. Culemborg: Emma Brunt & Rop Philippi; 40. Dodewaard: Martin Reints & Emmy Eerdmans; 41. Druten: Johan van Os & Riet Mooren; 42. Echteld: Johan Fokken & Mynke Buskens; 43. Elst: Thomas Verbogt & Annelies van den Akker; 44. Geldermalsen: Reinjan Mulder & Ron Rooymans; 45. Gendt: Noud Bles & Angeline Lips; 46. Groesbeek: Victor Vroomkoning & Jan P.C. van Doorn; 47. Hedel: Berthy Bookelmann-van Engelen & Gilia van Dulmen-van Engelen; 48. Heerewaarden: Ursula den Tex & Ad Swinkels; 49. Heteren: Johnny van Doorn & Geurt van Dijk; 50. Heumen: Karel Reijnders & Taco Meeuwsen; 51. Huissen: Rijk van Rotterdam & Jan van Krieken; 52. Kerkwijk: Ed Leeflang & Lucas van Blaaderen; 53. Kesteren: Marian Schalk-Meijering & Hent van den Berg; 54. Lienden: J.J. Oversteegen & Adri van Rooijen; 55. Lingewaal: Wim Hazeu & Freddy Rikken; 56.Maasdriel: Rody Chamuleau & Ad Cameron; 57. Maurik: Boudewijn Spitzen & Wolter Meine Jansen; 58. Millingen aan de Rijn: Nol Hell & Pauline Lutters; 59. Neerijnen: Peter Blanker & Joyce Bloem; 60. Nijmegen: H.H. ter Balkt & Robert Terwindt; 61. Rossum: Bert Lawende & Frits-Anton van der Horst; 62. Tiel: Huub van Heiningen & Guusje Kaayk; 63. Ubbergen: Ben Wasser & Theo Elfrink; 64. Valburg: Gerrit Jan Kleinrensink & Marlous Bervoets; 65. West Maas en Waal: Rien van den Heuvel & Jan van Teeffelen; 66. Wijchen: Huub van Haaren & Jan Hein van Rooy; 67. Zaltbommel: Cia van Maaren & Jan van Anrooy;
68. VELUWE: A. den Doolaard & Paulien Wittenrood; 69. Apeldoorn: Pieter Brouwer & Cees Andriessen; 70. Arnhem: Jan H. de Groot & Ad Gerritsen; 71. Barneveld: Kees Stip & Herman Gordijn; 72. Bert Schierbeek & Henk Peeters; 73. Ede: Hans Dorrestijn & Theo Verduyn; 74. Elburg: Gerben Hellinga &Dolf Kruger; 75. Epe: Aya Zikken & Gerrit Veenhuizen; 76. Ermelo: Jelle Pieter Dedde de Vries & Viktor Majdanzic; 77. Harderwijk: Henk van Os & Bé Klein; 78. Hattem: Huub Hoek & Thijs Buit; 79. Heeder: Dirk Otten & Theo Bruggink; 80. Hoevelaken: Wil de Jong & Brand Overeem; 81. Nijkerk: Frank van Dooren & Walter Lentjes; 82. Nunspeet: Dirk Ayelt Kooiman & Chris ten Bruggen Kate; 83. Oldebroek: Kees van Baardewijk & Diane Lekkerkerker; 84. Putten: Willem G. van Maanen & Karel Pieter van Wijk; 85. Renkum: Christine Kraft & Jansje Bouman; 86. Rheden: Jan Siebelink & Gradus Verhaaf; 87. Rozendaal: Guillaume van der Graft & Jan Miechels; 88. Scherpenzeel: Hendrik Marinus van Woudenberg & Brigitte Espeet; 89. Voorst: Prof.dr. P.C. Kuiper & Thierry Rijkhart de Voogd; 90. Wageningen: Margrieta Jeltema & Maaike Alma.

2    (NOORD-BRABANT)  Noord-Brabant in proza, poëzie en prent. (‘s-Hertogenbosch), Het Noordbrabants Genootschap, (1991-1995). 25 delen. Vouwbladen in omslagen. Los vouwblad met extra prent en overzicht van deze productie is bijgevoegd. Illustraties in de vorm van zeefdrukken (13), litho’s (5), foto’s (6) en een houtsnede. Gedrukt in een oplage van 250 genummerde exemplaren (+ auteurs- en uitgeversexemplaren). Alle grafiek is genummerd en gesigneerd. De teksten werden door de auteurs gesigneerd.
€  400,-
* Ieder deel is gewijd aan een gemeente in Noord-Brabant. Voor ieder deel werd een auteur en een kunstenaar uitgenodigd om, speciaal voor dit project, een tekst resp. prent te maken.
1. Noord-Brabant: J.C.J. van der Heyden (prent) & Hans Vlek (tekst); 2. Breda: Jaap de Vries & Marga Minco; 3. Veghel: Jan Dierman & Geert van Beek; 4. Roosendaal: Peter Oosterbos & Jan Cartens; 5. Geldrop: Thijs van Kimmenade & A.F.Th. van der Heijden; 6. Tilburg: Korrie Besems & Jasper Mikkers en Jace van de Ven; 7. Deurne: Hermien van Herpt & Ernst Jansz; 8. Haaren: Huub Thorissen & Carole Vos; 9. Bergen op Zoom: Jan Wessendorp & Albert Hagenaars; 10. Oudenbosch: Jan Gijzen & Marijke van Hooff; 11. Ravenstein: Han Klinkhamer & Jan Elemans; 12. Oss: Ton Maria Nijhof & Jos Steegstra; 13. Helmond: Bert Loerakker & Hans van de Waarsenburg; 14. Hilvarenbeek: Herman Kuijer & Jan Naaijkens; 15. Uden: Victor Notermans & Maarten van den Elzen; 16. Eindhoven: Elly Strik & Doescha Meijsing; 17. Waalwijk: Hans van Zummeren & Ton van Reen; 18. Zevenbergen: Henk Eikenaar & Anton Korteweg; 19. Lage Mierde: Theo Kuijpers & Harriet Laurey; 20. Dongen: Steef Roothaan & Adriaan Litzroth; 21. Boxmeer: Ans Verdijk & Elma van Haren; 22. Steenbergen: Gibert van Drunen & Martien de Jong; 23. Boxtel: Antonie Eikemans & Victor Vroomkoning; 24. Vught: Lucas Silawanebessy & P.F. Thomése; 25. ‘s-Hertogenbosch: Paul van Dijk & Leon de Winter.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 januari 2008 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.735 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: