antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 245: Phoenix Editions

Binderij Phoenix staat sinds 1991 onder de bezielende leiding van Philipp Janssen, maar werd in 1981 opgericht door de in 1952 in Danbury (Connecticut, USA) geboren David J. Simaleavich. Naast het maken van kunstboekbanden en het binden van bibliofiele oplages bracht David onder diverse imprints ook zelf bibliofiele boeken uit. Onder de namen Phoenix Editions, Dirty Trix en Amor Vincit bouwde hij in tien jaar een bijzonder fonds op, dat vooral gebaseerd was op eigen voorkeuren en op zijn ruime vriendenkring. Hij liet boeken drukken bij professionele drukkerijen, maar ook door private press-drukkers als Ger Kleis (Sub Signo Libelli), Ben Hosman (De Regulierenpers) en vooral Rob Cox (De Veerpers). Veel werk is geïllustreerd, het bindwerk is zonder uitzondering, hoe kan het ook anders, van Binderij Phoenix.

De boeken die onder het impressum Amor Vincit verschenen zijn naar de letter uitgaven van het Genootschap voor Tegennatuurlijke Letteren, waar David lid van was, maar de productie en verspreiding waren geheel in zijn handen.

Paul Snijders werkte van 1983 tot en met 1986 als enige werknemer in vaste dienst bij Binderij Phoenix, een periode waar hij met plezier aan terugdenkt. David, in het bezit van gouden handen, paarde mooie ideeën en goede smaak aan boektechnisch praktisch inzicht en kennis van fraaie materialen, waardoor in de jaren tachtig een groot aantal prachtige boekbanden en bibliofiele uitgaven tot stand kon komen, in samenwerking met verschillende bibliofiele drukkers en uitgevers. In deze nieuwsbrief vindt u een aantal eigen uitgaven van Phoenix – onder verschillende namen.

  • 1-40 Phoenix Editions / Binderij Phoenix
  • 41-48 Amor Vincit

245001-21    CAPELLEVEEN, Paul van  Prototype. (Amsterdam), Phoenix Editions, 1991. Ingenaaid met omslag. 35,5 x 18,5 cm. 16 p. Volgens typografische aanwijzingen van Ton Leenhouts gedrukt door Hein Elferink in paars en zwart in een oplage van slechts 35 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 40,-
* Een prachtige uitgave, waarvan de schoonheid zich moeilijk laat beschrijven. Bijgevoegd: prospectus voor deze uitgave.

2    -. Prototype. (Amsterdam), Phoenix Editions, 1991. Gebonden in twee kleuren zijde met typografische bandstempeling in wit en roomkleur, in paars herhaald op binnenzijde voorplat (Binderij Phoenix). 36 x 19 cm. 16 p. Volgens typografische aanwijzingen van Ton Leenhouts gedrukt door Hein Elferink in paars en zwart in een oplage van slechts 35 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 135,-
* Een fantastisch, verbazend voorbeeld van de samenwerking tussen David Simaleavich (Binderij Phoenix) en een Nederlandse margedrukker (Hein Elferink). Niet gemakkelijk voor de bibliothecaris: de rugtitel (‘Sou o velho Cansado’), voorplattitel (‘PROTOTYPE/ I an old man’) en de titelpagina (‘PROTOTYPE’) zijn alle drie verschillend. Een prachtige uitgave, waarvan de schoonheid zich moeilijk laat beschrijven. Eén van de 10 luxe-exemplaren op Gampi (vergelijkbaar met Keizerlijk Japans papier), zeer fraai gebonden in twee kleuren zijde. In papieren foedraal (met miniem scheurtje). Prospectus bijgevoegd.

3    (CARMIGGELT, S.)  (Prospectus voor S. Carmiggelt 70). Amsterdam, Phoenix Editions, 1983. Vouwblad. Gedrukt in rood en zwart.
€ 4,-

4    -. S. Carmiggelt 70. (Met een inleiding van Ed van Thijn, toentertijd Burgemeester van Amsterdam, en een ‘uitleiding’ van Gert Jan Hemmink). Amsterdam, Phoenix Editions, 1983. Losbladig in linnen map (Binderij Phoenix). 37,5 x 27,5 centimeter. (52) p. Met de hand gezet uit de Garamond en gedrukt door Rob Cox (De Veerpers) in rood en zwart in een oplage van 70 genummerde en door de jubilaris gesigneerde exemplaren op zwaar Hahnemühle chamois. De tekeningen werden gedrukt door Jan de Jong. 1e druk.
€ 220,-
* Majestueuze uitgave ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Simon Carmiggelt, met zeven teksten én tekeningen van resp. Charles BOOST, Otto DICKE, Hugh JANS, Dirkje KUIK, Mance POST (met een tekstbijdrage van Simon van der Ben), Peter van STRAATEN en Joost VEERKAMP. Met prospectus.

5    CLAUDIAN[US]  A secret light there streams from both his eyes (…). [Amsterdam], Binderij Phoenix, 1982. Vouwblad met illustratie (dezelfde als op het omslag van Gerrit Komrijs De Phoenix spreekt, maar dan in rood).
€ 3,-
* Jaarwisselingsgeschenk 1982/1983. Niet in de handel.

6    CONSTANT  (Prospectus voor Aan Constant). Amsterdam, Phoenix Productions, 1985. Vouwblad.
€ 4,-

2450077    CORET, Peter. (Pseudoniem van Cees van der PLUIJM)  Goffert. Gedichten bij (6) tekeningen van Paul Lemmens. Amsterdam, Dirty Trix [een imprint van Phoenix Editions], 1988. Losbladig in linnen map met foedraal. 24 p. Met de hand gezet en gedrukt [door Hein Elferink] in een oplage van 69 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 35,-

8    -. Goffert. Gedichten bij (6) tekeningen van Paul Lemmens. Amsterdam, Dirty Trix [een imprint van Phoenix Editions], 1988. Losbladig in linnen map met foedraal, het geheel gevat in een grote linnen overslagdoos (Binderij Phoenix). 24 p. Met de hand gezet en gedrukt [door Hein Elferink] in een oplage van 69 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 180,-
* Eén van de slechts zes luxe-exemplaren, waar éen van de zes originele tekeningen (in passe-partout) werd bijgevoegd. Bovendien werden deze luxe-exemplaren gevat in een grote linnen overslagdoos.

2450099    DRS. P. Als: H.H. POLZER  Meconium Blues. (Met een handgekleurde illustratie door [de negenjarige] John Stuivenberg). Amsterdam, Phoenix Productions, [1985].Ingenaaid met stofomslag. (16) p. Met de hand gezet en gedrukt door Paul Snijders in een oplage van 50 genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Uitgave ter gelegenheid van de geboorte van Krystel Simaleavich, dochter van Phoenix-binder David Simaleavich. H.C.-exemplaar. Oogt als een kindercadeautje.

Bijgevoegd: een ontwerp in potlood getekend door Paul Snijders voor de typografie van het boekje met maten in cicero’s en punten, 4 p.

10    FERLINGHETTI, Lawrence  Christ climbed down. (Met een illustratie door Paul Snijders). [Amsterdam], Binderij Phoenix/Phoenix editions, 1985. Vouwblad in omslag van botanisch papier. [Gedrukt door Ger Rustenburg in een beperkte oplage]. Met een gedrukt wenskaartje.
€ 12,-
* Jaarwisselingsgeschenk 1985/1986.

11    HARRIS, Ella Isabel  Great is the fame and beauty of the bird (…). (Met een illustratie door Rob Cox). [Amsterdam], (Binderij Phoenix/ Phoenix Editions, 1983). Vouwblad.
€ 4,-
* Met gedrukt wenskaartje van David Simaleavich. Jaarwisselingsgeschenk 1983/1984. Niet in de handel.

12    KOMRIJ, Gerrit  De phoenix spreekt. [Amsterdam], (Binderij Phoenix/ Phoenix Editions, 1982). Ingenaaid met omslag. 8 p. Met de hand gezet uit de Columbia en gedrukt door Ser Prop in een oplage van 125 genummerde en door de dichter gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 45,-
* Jaarwisselingsgeschenk 1982/1983.

13    -. De phoenix spreekt. [Amsterdam], (Binderij Phoenix/ Phoenix Editions, 1982). Ingenaaid met omslag. 8 p. Met de hand gezet uit de Columbia en gedrukt door Ser Prop in een oplage van 125 genummerde en door de dichter gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 15,-
* Bibliotheekexemplaar met twee plakkertjes op het omslag en een stempeltje op pagina (2). Jaarwisselingsgeschenk 1982/1983.

14    LACTANTIUS  (It seeks a certain palm with lofty top…). (Met een gesigneerde illustratie van Bob van Blommestein). (Sub Signo Libelli, 1981). Vouwblad. Met de hand gezet en gedrukt in blauw en zwart.
€ 25,-
* Uitgave (en tevens uitnodiging) t.g.v. de opening van binderij Phoenix. Breugelmans 67.

15    -. (It seeks a certain palm with lofty top…). (Met een illustratie van Bob van Blommestein). [Sub Signo Libelli,] (1981). Vouwblad. Met de hand gezet en gedrukt door Ger Kleis in een beperkte oplage.
€ 12,-
* Dit exemplaar werd slechts in zwart gedrukt en de illustratie bleef ongesigneerd. Uitgave (en tevens uitnodiging) t.g.v. de opening van binderij Phoenix. Breugelmans 67.

24501616    -. Within the forest a thick place remote (…). (Met een originele ets van Hans den Tonkelaar). [Amsterdam], (Binderij Phoenix), [1981]. Vouwblad in omslag. 34,5 x 22,0 cm. (4) p. Met de hand gedrukt door Thomas Gravemaker (Dynamo Pers) in een beperkte oplage.
€ 15,-
* Jaarwisselingsgeschenk 1981/1982. Niet in de handel.

17    LAWRENCE, D.H.  Phoenix. [Amsterdam], (Binderij Phoenix/ Phoenix Additions, 1984). Geplakt vouwblad met daarin verscholen een illustratie van de vogel Phoenix.
€ 6,-
* Jaarwisselingsgeschenk 1984/1985 van Binderij Phoenix.

18    -. Phoenix. [Amsterdam], (David Simaleavich en Dieuwke Ram, 1984). Geplakt vouwblad met daarin verscholen een illustratie van de vogel Phoenix.
€ 6,-
* Jaarwisselingsgeschenk 1984/1985 van David Simaleavich en Dieuwke Ram.

19    LEONHARDT, Gustav  Het zand onzer wensen. Over ons beeld van Johann Sebastian Bach. (Met een frontispice (gesigneerde houtgravure) door Pam G. Rueter).Amsterdam, Phoenix Editions, 1985. Gemarmerd karton met verguld lederen rugschildje (Binderij Phoenix). 24 p. Met de hand gezet en gedrukt door de Regulierenpers in blauw, geel en zwart in een oplage van 90 genummerde exemplaren.
Verkocht
* De Regulieren 12/1985.

24502020    -. Het zand onzer wensen. Over ons beeld van Johann Sebastian Bach. (Met een frontispice (gesigneerde houtgravure) door Pam G. Rueter). Amsterdam, Phoenix Editions, 1985. Verguld halfmarokijn met gemarmerde platten (Binderij Phoenix). 24 p. Met de hand gezet en gedrukt door de Regulierenpers in blauw, geel en zwart in een oplage van 90 genummerde exemplaren.
Verkocht
* Eén van de dertig luxe exemplaren op Antiek Vergé en gebonden in een fraaie halfmarokijnen Phoenixband. Deze exemplaren werden bovendien voorzien van een extra (eveneens gesigneerde) afdruk van de houtsnede van Rueter, gedrukt op Chinees papier. Onder het colofon gesigneerd door Gustav Leonhardt. Bijgevoegd: prospectus voor deze uitgave. De Regulieren 12/1985.

21    NIJLEN, Jan van E Cinere Phoenix. (Met een Engelse vertaling door H.G. LIEBENTRAU). Amsterdam, (Binderij Phoenix/Phoenix Editions), 1985. Ingenaaid met stofomslag. 12 p. Met een illustratie. Gedrukt op de Veerpers [= Rob Cox] in zwart, rood en kerrie in een oplage van 125 genummerde exemplaren.
€ 35,-
* Eén van de 118 exemplaren op Zerkall.

22    -. E Cinere Phoenix. (Met een Engelse vertaling door H.G. LIEBENTRAU). Amsterdam, (Binderij Phoenix/Phoenix Editions), 1985. Verguld soepel perkament (Binderij Phoenix). In foedraaltje. 12 p. Met een illustratie. Met de hand gezet en gedrukt door de Veerpers [= Rob COX] in zwart, rood en kerrie in een oplage van 125 genummerde exemplaren.
€ 280,-
* Eén van de zeven Romeins genummerde luxe-exemplaren op Wookey Hole Royal en gebonden in limp vellum.

23    NIN, Anaïs. The Queen. Amsterdam, Dirty Trix [een imprint van Phoenix Editions], 1987. Ingenaaid met stofomslag. (6), 20 p. Met de hand gezet en gedrukt door de Veerpers in rood en zwart op Hahnemühle in een oplage van 85 genummerde exemplaren.
€ 30,-
* Uitgave ter gelegenheid van het eerste lustrum van Binderij Phoenix en de 35ste verjaardag van binder David Simaleavich.

24    -. The Queen. (Met een originele kleurenets door Rob Cox). Amsterdam, Dirty Trix [een imprint van Phoenix Editions], 1987. Halfperkament met hoekjes (Binderij Phoenix). (4), 20 p. Met de hand gezet en gedrukt door de Veerpers in rood en zwart op Hahnemühle in een oplage van 85 genummerde exemplaren.
€ 100,-
* Eén van de 35 exemplaren met een originele kleurenets van Rob Cox. Dit exemplaar draagt als nummer ‘h.c. 3’ en is gedrukt op Hahnemühle. Prachtige typografie van Rob Cox. Uitgave ter gelegenheid van het eerste lustrum van Binderij Phoenix en de 35ste verjaardag van binder David Simaleavich.

24502525    -. The Queen. (Met een originele kleurenets door Rob Cox in twee varianten). Amsterdam, Dirty Trix [een imprint van Phoenix Editions], 1987. Verguld soepel perkament (Binderij Phoenix). (4), 20 p. Met de hand gezet en gedrukt door de Veerpers in rood en zwart op Wookey Hole Royal in een oplage van 85 genummerde exemplaren.
€ 200,-
* Éen van de 35 exemplaren met een originele kleurenets van Rob Cox. Dit exemplaar draagt als nummer ‘h.c. 2’ en is net als de vijf super-luxe-exemplaren gedrukt op Wookey Hole Royal en fraai gebonden in verguld soepel perkament van de beste kwaliteit. Bovendien kreeg dit exemplaar een extra afdruk van de ets op Japans papier mee. Prachtige typografie van Rob Cox. Uitgave ter gelegenheid van de eerste 5 jaar van Binderij Phoenix en de 35ste verjaardag van binder David Simaleavich.

24502626    (PHOENIX)  Collectie proefbanden, proeven van titelschildjes en andere teksten gedrukt op de verguldpers op karton, leer en perkament. 5 proefbanden (zonder boeken dus), een vijftiental titelschildjes en kleurproeven en een naambordje van Binderij Phoenix / Phoenix Editions vervaardigd op de verguldpers.
Verkocht
* Met 2 kleurenfoto’s van fraaie banden, gemaakt door David Simaleavich, een halfperkamenten proefband van René Stoute: Werklust en een proef van vier pagina’s tekst van dat boek, een linnen proefband van de luxe-uitgave van De Feminist van Marjan Berk, een halfperkamenten misdruk van de Regulierenpers-editie van Leopolds Cheops, een halfmarokijnen proefband van F.L. Bastet: Aegyptiaca, en een halfmarokijnen proefband van de luxe 107 maal Sub Signo Libelli.

27    -. Collectie prospectussen en ander divers drukwerk van Binderij en Uitgeverij Phoenix. 13 prospectussen, 2 catalogi (Phoenix & Co. en Amor Vincit), enkele uitnodigingen, visitekaartjes en diversen.
€ 45,-
* Prospectussen van Lewis Carroll: Jabberwocky, Theun de Vries: Het hert, Gustav Leonhardt: Het zand onzer wensen, Anaïs Nin: The QueenAan ConstantNooteboom’s Hotel,April’s Fool (met bijlage), Peter Coret: Goffert (twee variaties), S. Carmiggelt 70, Thomas Mann: Tristan, Paul van Capelleveen: Prototype, Peter Leberecht: A Phoenix too Infrequent (met bijlage) en Cees van der Pluijm: Het kind de vis. Uitnodigingen: The Big Three Five en Books have their Time as well as Cucumbers. Met een afdruk van twee Phoenix-clichés en een exemplaar van Bibliofiele begeerten, de door Fokas Holthuis in 1987 samengestelde catalogus van een tentoonstelling van bibliofiele edities van leden van het Genootschap voor Tegennatuurlijke Letteren, waar David Simaleavich lid van was (evenals de andere drukkers en uitgevers van wie op deze tentoonstelling werken te zien waren: G.M. van Wees, één der oprichters van de Stichting De Roos, Johan Polak, Ger Kleis, Ton Leenhouts en Paul Snijders). Van de 126 geëxposeerde werken waren er 25 Phoenix Editions; ook waren er 12 fraaie banden van Binderij Phoenix te zien.
Enkele van deze uitgaafjes zijn ook los verkrijgbaar.

28    PLUIJM, Cees van der  Het Kind de Vis. (Met drie tekeningen door Ciska Muller). Amsterdam, Phoenix Editions, 1991. Groen halfmarokijn met met platten, getekend door Krystel Simaleavich (geboren in 1985!) Binderij Phoenix). In papieren foedraal. 20 p. Met de hand gezet en gedrukt door Hein Elferink in een oplage van 77 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 75,-
* Eén van de tien Romeins genummerde luxe-exemplaren, door binderij Phoenix fraai gebonden in halfmarokijn. De auteur publiceerde eerder onder de pseudoniemen Peter Coret en Paul Lemmens.

29    -. Het Kind de Vis. (Met drie tekeningen door Ciska Muller). Amsterdam, Phoenix Editions, 1991. Ingenaaid met stofomslag (getekend door Krystel Simaleavich (geboren in 1985!)). 20 p. Met de hand gezet en gedrukt door Hein Elferink in een oplage van 77 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 20,-
* De auteur publiceerde eerder onder de pseudoniemen Peter Coret en Paul Lemmens.

30    RIDLER, Anne  The Phoenix answered. Amsterdam, Phoenix Productions, 1988. Verguld soepel perkament in papieren foedraal (Binderij Phoenix). (16) p. Met een illustratie. Met de hand gezet en gedrukt door Hein Elferink in een oplage van 100 genummerde exemplaren.
€ 100,-
* Een van de 7 luxe-emplaren, gedrukt op Japans Gampi en fraai gebonden in soepel perkament.

31    -. The Phoenix answered. Amsterdam, Phoenix Productions, 1988. Ingenaaid. (16) p. Met een illustratie. Met de hand gezet en gedrukt door Hein Elferink in een oplage van 100 genummerde exemplaren.
€ 15,-

32    SHAKESPEARE, William  The Phoenix and the Turtle. [Amsterdam, Phoenix editions], 1984. Ingenaaid met stofomslag. (20) p. Met de hand gezet door Paul Snijders en gedrukt door Rob Cox in een oplage van 100 genummerde exemplaren.
€ 15,-
* Uitgave ter gelegenheid van het driejarig bestaan van Binderij Phoenix.

24503333    -. The Phoenix and the Turtle. [Amsterdam, Phoenix editions], 1984. Soepel verguld perkament (Binderij Phoenix). (20) p. Met de hand gezet door Paul Snijders en gedrukt door Rob Cox in een oplage van 100 genummerde exemplaren.
€ 200,-
* Eén van de slechts zeven luxe-exemplaren op zwaar papier en fraai gebonden in heelperkament van de beste kwaliteit (ongeboren kalf). Uitgave ter gelegenheid van het driejarig bestaan van Binderij Phoenix.

34    -. The Quintessence of Dust. [Amsterdam, Phoenix Editions, 1985]. Vouwblad. Met de hand gezet en gedrukt door Peter Yvon de Vries in een oplage van 100 genummerde exemplaren.
€ 8,-
* Uitgave ter gelegenheid van de opening van April’s Fool, een overzichtstentoonstelling van werk van Binderij Phoenix.

35    -. The Quintessence of Dust. (Met een originele, genummerde en gesigneerde ets van Hans ABBING). [Amsterdam, Phoenix Editions, 1985]. Vouwblad in omslag. Met de hand gezet en gedrukt door Peter Yvon de Vries in een oplage van 100 genummerde exemplaren.
€ 50,-
* Uitgave ter gelegenheid van de opening van April’s Fool, een overzichtstentoonstelling van werk van Binderij Phoenix. Eén van de 20 luxe-exemplaren met een genummerde en gesigneerde ets van Hans Abbing.

36    SIMALEAVICH, David. (Binderij PHOENIX)  From the mouths of mutes. [Amsterdam], Phoenix Editions, 1991. Vouwblad. Gedrukt op prachtig glanzend Japans papier.
€ 8,-
* Poëtische tekst. Bevat tevens een uitnodiging voor het afscheid van David Simaleavich van Binderij Phoenix. ‘Bring your dancing shoes!’

37    -. Peace on Earth, Good Will towards Men. (Met een illustratie door Frank Lohmann). [Amsterdam], (Phoenix & Co.), [1988]. Vouwblad. Gedrukt in een oplage van 150 exemplaren.
€ 6,-
* Met een gedrukt wenskaartje van David Simaleavich.

38    SPEE, Lori  Love and affection. [Amsterdam], Phoenix Editions, 1985. Planodruk (in vieren gevouwen). 57,5 x 42,5 centimeter. Met de hand gezet en gedrukt in een oplage van slechts één exemplaar op lichtblauw, handgeschept, vezelig papier.
€ 75,-
* De oplage is vast iets groter geweest dan één exemplaar: in de marge is met zwarte letters gestempeld: ‘DRUKPROEF’.

39    TENNYSON, Alfred Lord  Tears, idle tears. Amsterdam, Phoenix Productions, 1986. Ingenaaid. (12) p. Met de hand gezet en gedrukt door de Veerpers in zwart en grijs in een oplage van 55 genummerde exemplaren.
€ 15,-
* Uitgave ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Binderij Phoenix.

40    VASALIS, M.  Phoenix. (Met een tekening door Siegfried WOLDHEK). Amsterdam, (Binderij Phoenix/Phoenix Editions) 1983. Soepel HEELPERKAMENT met verguld Phoenix-vignet op voorplat (Binderij Phoenix). (16) p. Met de hand gezet uit de Lectura en gedrukt door Hans van Eijk (= In de Bonnefant) in rood en zwart in een oplage van 125 genummerde exemplaren.
€ 350,-
* Er werden zeven genummerde luxe-exemplaren gedrukt op Barcham Green en in fraai, soepel perkament gebonden. Dit is een ongenummerd exemplaar, helaas niet gesigneerd door dichteres en kunstenaar.


41    CAPELLEVEEN, Paul van  Lord of Dantras. Amsterdam, Amor Vincit, [1987]. Ingenaaid in omslag. (16) p. Met de hand gezet en gedrukt [door Drukkerij Rustenburg] in blauwgrijs en zwart in een oplage van 53 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 15,-
* Amor Vincit 3.

42    -. Lord of Dantras. Amsterdam, Amor Vincit, [1987]. Verguld halfperkament met platten van handgemarmerd papier (Binderij Phoenix). (16) p. Met de hand gezet en gedrukt [door Drukkerij Rustenburg] in blauwgrijs en zwart in een oplage van 53 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 100,-
* Dit is één van de slechts enkele luxe-exemplaren, fraai gebonden in halfperkament. Ongenummerd exemplaar. Amor Vincit 3.

43    CORET, Peter. (Pseudoniem van Cees van der PLUIJM)  O, dat je doodgaat. [Amsterdam, Amor Vincit], (1986). Ingenaaid. (12) p. Met de hand gezet en gedrukt door de Veerpers in lila en zwart in een oplage van 45 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 22,-
* Uitgave ter gelegenheid van het eerste lustrumfeest van het Genootschap voor Tegennatuurlijke Letteren op 29 maart 1986. Amor Vincit 1.

44    -. O, dat je doodgaat. [Amsterdam, Amor Vincit], (1986). Ingenaaid. (12) p. Met de hand gezet en gedrukt door de Veerpers in lila en zwart in een oplage van 45 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 50,-
* Dit is een van de vijf luxe-exemplaren, gedrukt op 19de eeuws papier en in een omslag van Zaans Bord. Uitgave ter gelegenheid van het eerste lustrumfeest van het Genootschap voor Tegennatuurlijke Letteren op 29 maart 1986. Amor Vincit 1.

45    LANKERN, Anton  Zandvoort-Sommer. (Tweetalige editie met een Nederlandse vertaling door Joep Jaspers en Nop Maas). [Amsterdam], Amor Vincit, 1991. Ingenaaid met omslag. Gedrukt op Japon Nacré in beige en zwart door Rob Cox (De Veerpers) in een oplage van 55 genummerde exemplaren. (8) p. 1e druk.
€ 20,-
* Prachtige boekproductie op schitterend Keizerlijk Japans, in een weelderig omslag van Indiaas papier met bladdeeltjes. Uitgegeven ter gelegenheid van het tweede lustrum van het Genootschap voor Tegennatuurlijke Letteren. Een van de mooiste producten van de samenwerking tussen David Simaleavich en een Nederlands privé-drukker.
Niet in de KB. Amor Vincit 5.

46    (MULTATULI). MAAS, Nop  Multatuli aan de verkeerde kant. [Amsterdam], Amor Vincit, (1987). Ingenaaid met omslag. (16) p. Met de hand gezet en gedrukt door de Veerpers in roze, bordeauxrood en zwart in een oplage van 50 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 25,-
* Bevat naast een tekst van Nop Maas een aantal naar homoseksualiteit verwijzende citaten uit brieven van Multatuli. Amor Vincit 2.

47    PENNA, Sandro  Felicità più tardi mette le ali/ Later krijgt geluk vleugels. Gedichten van Sandro Penna vertaald door Eric M. Moormann. [Amsterdam, Amor Vincit], (1989). Oblong. Verguld halfperkament (Binderij Phoenix). (16) p. Met de hand gezet en gedrukt [door Hein Elferink] in een oplage van 55 genummerde exemplaren.
€ 75,-
* Eén van de tien romeins genummerde luxe-exemplaren op handgeschept papier en in halfperkament gebonden. Bijzonder fraai, onconventioneel vormgegeven boekje. Tweetalige uitgave. Amor Vincit 4.

48    -. Felicità più tardi mette le ali/ Later krijgt geluk vleugels. Gedichten van Sandro Penna vertaald door Eric M. Moormann. [Amsterdam, Amor Vincit], (1989). Oblong. Ingenaaid met omslag. (16) p. Met de hand gezet en gedrukt [door Hein Elferink] in een oplage van 55 genummerde exemplaren.
€ 25,-
* Bijzonder fraai, onconventioneel vormgegeven boekje. Tweetalige uitgave. Amor Vincit 4.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 29 januari 2008 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 627.694 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: