antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 802: Voor Daisy, Lodewijk en Gerard Kornelis

Veertig opdrachtexemplaren vandaag, waarvan meer dan de helft onbekend en nieuw. Gerrit Achterberg schonk vier auteursexemplaren van zijn bundels aan zijn goede vriendin en toekomstige schatbewaarder Daisy Wolthers. Vestdijk legde zijn De toekomst der religie onder de kerstboom. Lodewijk van Deyssel kreeg het debuut van Albert Verwey ten geschenke. Gerard den Brabander liet zijn Gespleten vuur, waarin overigens een vermakelijk Elsschot-vers staat, achter bij een naamgenoot. F.C. Terborgh schreef in Sierra Solana de langste opdracht in zijn leven.


1. ACHTERBERG, Gerrit Cenotaaf. Amsterdam, Querido, 1953. Ingenaaid met omslag. (2), 46 p. Niet afgesneden. Gedrukt in een oplage van 1000 genummerde exemplaren. 1e druk. Ruggetje verbruind.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op het schutblad: ‘voor Daisy [Wolthers]/ bij haar bezoek aan Leusden/ herfst 1953/ Gerrit’.
Dit is nummer 4 van de oplage.

2. ACHTERBERG, Gerrit Mascotte. Amsterdam, Querido, 1950. Ingenaaid met omslag. (4), 52 p. Gedrukt in een oplage van 800 genummerde exemplaren. 1e druk. Omslag doormidden en met scheuren.
€ 100
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de echtgenote van de auteur op p. (3): ‘voor Daisy [Wolthers]/ van/ Gerrit en Cathrientje/ November 1950’. De voornaam van de auteur in de opdracht is door hemzelf geschreven.
Dit is nummer 4 van de oplage.

3. ACHTERBERG, Gerrit Spel van de wilde jacht. Amsterdam, Querido, 1957. Karton. (2), 78 p. Gedrukt in een oplage van 1250 genummerde exemplaren. 1e druk. Rug aan een zijde los.
€ 125
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op het voorste schutblad: ‘voor Daisy [Wolthers]/ met een groet/ uit Leusden/ Lente 1957/ Gerrit’.
Dit is nummer 10 van de oplage.

4. ACHTERBERG, Gerrit Vergeetboek. Amsterdam, Querido, 1961. Linnen met stofomslag. 52 p. Gedrukt in een oplage van 1050 genummerde exemplaren. 1e druk. Omslag doormidden en met scheurtjes.
€ 140
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op het schutblad: ‘voor Daisy [Wolthers],/ in vriendschap/ Den Haag herfst 1961/ Gerrit’.
Dit is nummer 7 van de oplage. Laatste bij leven van de dichter verschenen bundel.
Bijgevoegd: fraai ongenummerd exemplaar van dezelfde bundel.

5. (ALECHINSKY, Pierre). VREE, Freddy de Alechinsky. (Schelderode, Kunstforum, 1976). Ingenaaid. 48 + 16 p. illustraties. 1e druk. Scheurtje in omslag.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de titelpagina: ‘voor Bert [Schierbeek] van harte/ freddy de vree’. Hieronder signeerde Alechinsky in roodbruin potlood.

6. BABYLON, Frans Eigen credo. Gedichten. (Eindhoven, De Pelgrim, 1958). Ingenaaid met flappen. 50 p. Illustraties Piet van Hemme. 1e druk.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘Voor Wim [J. Simons]/ hartelijk/ frans/ babylon/ A’DAM, maart ’60’.

7. BLAMAN, Anna Vrouw en vriend. Roman. Amsterdam, J.M. Meulenhoff, 1947. Linnen met stofomslag. (4), 188 p. 3e druk. Omslag licht beschadigd.
€ 45
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in groene inkt op het voorste schutblad: ’19 October 1949/ Rotterdam./ Voor Paul Citroen/ van Anna Blaman’.
In 1950 maakte Paul Citroen een portrettekening van Anna Blaman. De schrijver vond het een ‘knappe tekening’, maar ze bekende in 1956 dat ze niet hield van ‘dat te lange, smachtende en verkommerde gezicht’. ‘Maar wat kon de rechtschapen kunstenaar Paul Citroen daaraan doen? Hij tekende me zoals hij me zag, en hij zag me goed’.

8. BOON, Louis Paul De voorstad groeit. Brussel, A. Manteau, [1954]. Karton. (4), 260 p. [2e druk]. Rug aan een zijde los.
€ 125
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in balpen op pagina (3): ‘voor George[s Arijs], ook de tweede/ druk, die van 1954 is, zoals/ het in mijn eksemplaar staat,/ en hier niet./ LP. Boon/ okt 68’.
Georges Arijs, van beroep postbode in Aalst, leerde zijn buurman Louis Paul Boon in 1964 kennen. Tijdens maandelijkse bezoekjes liet Arijs de auteur alle drukken, tijdschriftafleveringen en knipsels van Boon signeren. Na de dood van Arijs viel zijn verzameling Booniana met de veiling bij Bernaerts in 2003 uiteen. De voorstad groeit was naar eigen zeggen het eerste boek van Boon dat Arijs las. Van deze tweede druk bestaan twee oplagen: een met het jaar van verschijnen op de titelpagina en een zonder.

9. BRABANDER, Gerard den Gespleten vuur. Verzen. Amsterdam, P.N. van Kampen en Zoon, 1959. Ingenaaid. 44 p. 1e druk.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘Voor/ Gérard Bruinenberg/ van/ Zijn naamgenoot/ Gerard den Brabander/ Juni 1959,/ op mijn aftocht/ God/ Betere!’.
Op pagina 35 staat het humoristische vers ‘Ontwakend na het lezen van Willem Elsschot’, waarin allerlei boektitels van Elsschot zijn verwerkt.

10. BRIL, Martin Verzameld werk. Gedichten. Amsterdam, 521, 2002. Karton. 128 p. 1e druk.
€ 30
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in balpen op de titelpagina: ’28/02/02/ voor/ Ad [Fransen]/ van/ Bril/ Ruim baan!’
Ad Fransen is journalist en maakte jarenlang schrijversportretten en -interviews voor HP/De Tijd. Bril en Fransen waren beiden liefhebbers van cocaïne.

11. BROUWERS, Jeroen De toteltuin. (Brussel/ Den Haag), Manteau, (1968). Garenloos. 160 p. 1e druk. Rug iets beschadigd.
€ 100
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in blauwe inkt op de titelpagina: ‘Heere Heeresma/ nadat Jet mij haar/ mok heeft doorgegeven/ & mij enkele gelukkige/ uren heeft bezorgd./ Brussel/ 14 oktober 1968/ jeroenbrouwers’.
In september 1968 was Heeresma’s moderne schelmenroman Geef die mok eens door, Jet! verschenen. De vriendschap tussen Brouwers en Heeresma zou later danig bekoelen. Aan uitgever Julien Weverbergh schreef Heeresma in een vileine brief van 28 augustus 1987: ‘Verder las ik in de aanbieding dat Jeroen Brouwers nog steeds de behoefte heeft in zijn werk te blijven voortbestaan. Wilt u hem mijn groeten doen en er dan tevens op wijzen dat zijn verlangen niet zal worden gehonoreerd? Door de huidige bindwijze valt ook het gebonden boek gegarandeerd binnen 50 jaar uit elkaar. Bovendien gaat het papier door de hoge zuurgraad van het milieu vlokken en begint het druksel al na een jaar of 40 uit te bleken’.

12. CAMPERT, Remco Rechterschoenen. Gedichten. Amsterdam, De Bezige Bij, 1992. Garenloos. 48 p. 1e druk.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘Voor Peter [Bulthuis]/ met vriendschap/ die nog uit Kijkduin stamt/ Remco/ R’dam 20-6-1993’.
Toen Campert nog een jongetje was, woonde hij in Kijkduin.

13. CAMPERT, Remco (als:) Wessel FRANKEN Het gangstermeisje. Een roman. Amsterdam, De Bezige Bij, 1965. Garenloos met stofomslag. 176 p. 2e druk. Scheur in voorzijde omslag.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in zwarte viltstift op de titelpagina: ‘voor Nol [Gregoor], de èchte roman/ met het fictieve omslag/ van de èchte schrijver na/ een fictief interview/ Wessel Campert./ nee: Remco Franken, néé!/ Remco Campert/ april ’66’.
In het voorjaar van 1966 vond de verfilming plaats van Het ganstermeisje door Frans Weisz, met in de hoofdrollen Pablo Graziosi en Kitty Courbois. Nol Gregoor had, als beroepsinterviewer, een bijrolletje in de film. Het gangstermeisje is autobiografisch: schrijver Wessel Franken krijgt een writer’s block. Speciaal voor de film liet De Bezige Bij omslagen voor Het gangstermeisje vervaardigen, waarop foto’s van Eddy Posthuma de Boer en de auteursnaam ‘Wessel Franken’. Dit exemplaar is van zo’n (zeldzaam!) gelegenheidsomslag voorzien.

14. (CORNEILLE). GARCIA LORCA, Federico Dichter in New York. (Poeta en Nueva York). Uit het Spaans naar het Nederlands door Luc. Tournier. Illustraties van Corneille. Zaandijk, J. Heijnis Tsz., 1959. Ingenaaid met omslag (omslagtekening Corneille). 116 p. 1e druk.
€ 450
* Exemplaar met originele (Oost-Indische) inkttekening van Corneille, geheel in de stijl van de illustraties in het boek, op de Franse titel. Bovendien met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de illustrator: ‘A Hans Roest avec toute/ ma sympathie./ Paris 22 Février ’60/ Corneille’.

15. COSTER, Dirk Schetsboek. Arnhem, Van Loghum Slaterus, 1931. Gepolijst zwart heelleer. (2), 62 p. Niet afgesneden. Gedrukt op zwaar Pannekoek in een oplage van 600 gesigneerde exemplaren. 1e druk. Rond de rug enkele zeer kleine beschadigingen.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op p. (1): ‘Voor Hans Roest./ deze voorstudie van de Marginalia./ van Dirk Coster’.
Bijzonder aantrekkelijke, eenvoudige luxe boekband, met alleen op de rug en het voorplat Costers initialen.

16. COUMANS, Willem K. Met andere woorden. Gedichten. [Amsterdam, De Beuk], 1958. Ingenaaid met omslag. 48 p. 1e druk.
€ 15
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘Voor Wim Simons/ met alle sympathie/ Willem II Coumans’.
Wim J. Simons is de uitgever van deze bundel.
zuid nederlandse cahiers VI.

17. DÜTTING, Hans Een kort visioen. Zaandijk, Heijnis, 1970. Geniet met omslag. 40 p. 1e druk.
€ 12
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘Voor mevrouw [Daisy] Wolthers/ met dank voor de belangstelling/ 22-5-1970/ Hans Dütting’.

18. EMMENS, J.A. Kunst- en vliegwerk. Amsterdam, G.A. van Oorschot, 1957. Linnen. 40 p. 1e druk. Debuut.
€ 125
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in zwarte inkt op het voorste schutblad: ‘Voor Hans en Huikje Gomperts/ bij gebrek aan een/ meester-werk./ Jan E.’.
Hans Gomperts en Jan Emmens, allebei dichters, ontmoetten elkaar in Parijs, toen Emmens er kunstgeschiedenis studeerde. Ze waren beiden Tirade-auteurs, die hun werk bij Van Oorschot uitgaven. Samen met P.C. van der Plank bezorgde Gomperts het nagelaten werk van Emmens.
Bijgevoegd: fraai exemplaar van dezelfde bundel met stofomslag.

19. FRIEDERICY, H.J. De raadsman. Amsterdam, Querido, 1958. Karton met stofomslag. 126 p. 1e druk. Vlekje op rug van omslag.
€ 30
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘Voor Alice Schrijver/ van/ Han Friedericy/ dec. ’58’. Alice M. Schrijver, vertaler van o.a. Steinbeck, was getrouwd met Helmich Boessenkool.

20. FRIEDERICY, H.J. De eerste etappe. Amsterdam, Querido, 1962. Linnen met stofomslag (ontwerp Susanne Heynemann). 208 p. 2e druk. Randen van het omslag iets gerafeld.
€ 35
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de titelpagina: ‘Voor Alice & Helmich [Boessenkool]/ met de beste wensen/ van/ Han Friedericy/ sept. ’62/ Londen’.

21. FRIEDERICY, H.J. Vorsten, vissers en boeren. Amsterdam, Querido, 1957. Karton met stofomslag. 124 p. 1e druk. Randen van het omslag minimaal gerafeld.
€ 30
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘Voor Alice/ van/ Han Friedericy/ nov. ’57’.

22. HARTEN, Jaap Else Mauhs, de ontvoering van een legende. Amsterdam, Querido, 1984. Garenloos. 152 p. Geïllustreerd. 1e druk.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de titelpagina: ‘Voor Manuel [van Loggem]/ een boek over een/ kwajongen. Was zij/ een “slechte vrouw?”/ Zij lacht d’outre tombe/ je Jaap/ 25 april 82’.

23. HERMANS, W.F. Homme’s hoest. Amsterdam, De Bezige Bij, 1980. Linnen met stofomslag. 68 p. 1e druk. Omslag op de hoeken iets geschaafd.
€ 140
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘Voor Frans [Boenders]/ van/ Wim/ Antwerpen 15 jan. ’81’.
Frans Boenders, schrijver-filosoof-producent, publiceerde over Hermans. Hij heeft de auteur ook eens openbaar geïnterviewd. In 1988 zat Boenders in de jury van de AKO-prijs, die toen níet naar Hermans (Een heilige van de horlogerie) ging – waarop Hermans een open brief aan Boenders publiceerde.
JS 356.

24. HERTOG, Salvador Morgengedichten. [Maasbree], Corrie Zelen, [1978]. Ingenaaid. 40 p. 1e druk. Voorzijde omslag deels verbruind.
€ 20
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de titelpagina: ‘voor Manuel [van Loggem]/ van/ Salvador/ met/ warme gevoelens./ A’dam 17/2 ’78’. Hieronder staat een tekening van een brandend haardvuur.

25. HOORNIK, Eduard Dichterlijke diagnose. Amsterdam, Bigot & Van Rossum, 1937. Geïllustreerd karton (ontwerp Lettie Nije). 52 p. 1e druk. Rug opnieuw geplakt. Naam en adres Jac. van Hattum op achterste schutblad.
€ 50
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in zwarte inkt op het voorste schutblad: ‘Voor Jac. van Hattum/ 23 Nov. ’37/ EdHoornik’.
Het gedicht ‘Chineesche koopman’, op pagina 21 van deze bundel, is in druk opgedragen aan Jac. van Hattum. Hoornik en Van Hattum vormden, samen met Gerard den Brabander, de Amsterdamse School. In 1938 publiceerden zij de gezamenlijke dichtbundel Drie op één perron.

26. LIND, Jakov Trip naar Jeruzalem. Vertaling Thérèse Cornips. Amsterdam, De Bezige Bij, 1973. Paperback. 88 p. 1e druk. Omslag wat verbleekt, klein hoekje afgeknipt.
€ 20
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneeerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘For Jaap en/ Sus [Oversteegen], with/ love &/ everything else/ Jakov/ 10 II 74’.

27. MOONEN, A. Zalf voor de dood. Amsterdam, De Bezige Bij, 1980. Garenloos. 104 p. 1e druk.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in balpen op de Franse titel: ‘Voor Hafkamp, Hans/ (tel. 167407)/ die ik gaarne nader wil/ leren kennen./ Am/ A’dam – 30/8 ’80’.

28. NOOTEBOOM, Cees Een nacht in Tunesië. Amsterdam, De Bezige Bij, 1965. Ingenaaid. 240 p. 1e druk. Iets beduimeld. Naam op Franse titel.
€ 50
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in zwarte inkt op de titelpagina: ‘voor Olof [Smit]/ ‘de sterke’/ ter herinnering aan een zomer/ in St. Tropez -/ van cees./ Dec. 65’.
Olof Smit was een van de assistenten van filmmaker John Rosinga, die reclamefilms voor Peter Stuyvesant maakte. Nooteboom was aanwezig op de set van een van deze films: het in dit boek opgenomen verhaal ‘Een geschiedenis uit St Tropez’ kan als making of van de film worden gezien. In dit verhaal figureert Smit op pagina’s 208 en 236.

29. OORT, Dorinde van Portret aan huis. Nederlandse schrijvers in woord en beeld. Met een voorwoord van Maarten ’t Hart. Amsterdam/ Antwerpen, De Arbeiderspers, (1994). Linnen met stofomslag. 136 p. Rijk geïllustreerd in kleur. 1e druk. Minieme vlekjes op de voorzijde van het omslag.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de titelpagina: ‘Baarn, 1 juni 1998/ Voor onze onvolprezen/ oud-lerares –/ (non scholae sed vitea!)/ liefs Dorinde’.
Portretten van o.a. Biesheuvel, Willemsen, Mutsaers, Komrij, Vroman en Maarten ’t Hart zelf.

30. REULING, Josine ‘Begrafenis’. Schone drukproef. Geniet. (16) bladen. [P. 279-294 uit: De Nieuwe Stem, jrg. 10 (1955)]. Eenmaal gevouwen.
€ 20
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op het eerste blad: ‘aan Wim J. Simons/ van de/ schrijfster’.

31. RODENKO, Olga Cake-walk en andere verhalen. Amsterdam, Meulenhoff, (1984). Garenloos. 160 p. 1e druk. Leesvouwen.
€ 15
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op p. (1): ‘Voor neef/ Wladimir/ met veel/ liefs./ Olga’.
Wladimir is de in 1959 geboren zoon van Paul Rodenko, Olga’s broer.

32. RODENKO, Paul Gedichten. Amsterdam, U.M. Holland, 1951. Ingenaaid met omslag. 52 p. 1e druk. Debuut. Rug beschadigd. Bovenrand vochtvlekkig.
€ 25
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in blauwe inkt op de Franse titel: ‘Voor Aimé [van Santen]/ (ik weet er echt/ niets bij te schrijven)/ Paul Rodenko/ 30 juni ’51’.
Aimé van Santen, alias Jan Molitor, en Paul Rodenko studeerden in Leiden: ze kozen in 1940 beiden Slavische taal- en letterkunde als hoofdvak. Ze waren tot de dood van Rodenko in 1976 goed bevriend: ‘een vriendschap uit intellectuele verbondenheid’, aldus Rodenko-biograaf Koen Hilberdink. In 1946 trachtten Rodenko en Van Santen samen het tijdschrift Oost-Europa op te richten; vanaf 1947 publiceerden ze allebei geregeld in Litterair Paspoort.
De Windroos XI.
Bijgevoegd: trouwkaart van Rodenko en Jettie Schaper plus de overlijdensannonce van Rodenko.

33. SCHEPENS, Jan Letterkundig prentenboek bevattende de Avonturen van Don Quichote Greshoff en Sancho Panza Schepens in het Vlaamsche Literatuurland. Brugge, ROYA, 1943. Ingenaaid. 192 p. 1e druk. Rug wat verbleekt.
€ 45
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in blauwe inkt op pagina (3): ‘Aan K. Lekkerkerker,/ uit genegen herinnering./ Jan Schepens/ Brugge, 4/6/49′.
Ironische sleutelroman op het literaire leven in Brussel en omstreken, waarin Greshoff en Schepens collega’s Herreman, Van Ostaijen, Du Perron, Roelants – maar ook Mannen-van-één-Boek: Hegenscheidt, Vermeylen, Van Buggenhout, Karel Leroux en Joris Vriamont – de maat nemen. In het laatste hoofdstuk vertrekt Greshoff naar Zuid-Afrika. Met namenregister.
K. Lekkerkerker, redacteur en editeur, kende Schepens uit de tijd dat zij beiden aan het tijdschrift Werk waren verbonden. Op pagina 135 tot en met 137 wordt de oprichting van Werk ten huize van Greshoff beschreven.

34. SONTROP, Th.A. Langzaam krom groeien. Amsterdam, G.A. van Oorschot, 1962. Ingenaaid. 40 p. Niet afgesneden. 1e druk. Pagina’s opengesneden.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in zwarte inkt op de Franse titel: ‘Voor Gerard Kornelis/ met het oog o.a. op blz 29/ Théo S.’.
Op pagina 29 van dit boek staat het kwatrijn ‘Relatief’. Reve en Sontrop ontmoetten elkaar geregeld op het roemruchte landgoed Jagtlust. Sontrop stond op Reve’s lijstje voor presentexemplaren van Tirade.

35. TERBORGH, F.C. Sierra Solana. Amsterdam, Heijnis, (1962). Linnen met omslag. 68 p. Illustraties en band Carl Hollander. Omslag en typografie Alje Olthof. 1e druk. Scheurtjes in het kwetsbare omslag.
verkocht
* Exemplaar met schitterende, 18-regelige, handgeschreven opdracht van de auteur op het schutblad, gesigneerd ‘”De Pauwhof” F.c.T./ 4 mei 1963’. Deze opdracht is te beschouwen als een ongepubliceerd kort verhaal. Eén citaat uit deze overdenking: ‘Het essentieele in zijn enkel onveranderlijke vormen manifesteert zich voortdurend’.

36. VERWEY, Albert Persephone en andere gedichten. Den Haag, A. Rössing, 1885. Verguld halfperkament (Binderij De Eenhoorn; oorspronkelijk omslag volledig meegebonden). Kop verguld. VIII, 80 p. 1e druk. Exlibrisstempel Johan B.W. Polak.
€ 175
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur aan Lodewijk van Deyssel op de titelpagina: ‘Aan Karel Alb. Thijm/ A.V.’.
Fraai herbonden debuut met een belangrijke provenance.
De eerste afdeling poëzie is in druk opgedragen aan Willem Kloos, met wie Verwey in oktober van ditzelfde jaar De Nieuwe Gids oprichtte.

37. VESTDIJK, S. De toekomst der religie. Arnhem, Van Loghum Slaterus, 1947. Linnen met stofomslag. 368 p. 1e druk. Het verbruinde omslag mist op de rug aan boven- en onderzijde een hap. Naam vorige eigenaar in inkt op schutblad.
verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerd opdrachtje van de auteur onder de naam van de vorige eigenaar: ‘Van SVestdijk./ Doorn 25-12-’47’. Een gewichtig kerstcadeau, dus.

38. VINKENOOG, Simon Proeve van Kommunikatie. Amsterdam, De Bezige Bij, 1967. Garenloos. (84) p. 1e druk.
€ 20
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op p. 5: ‘Voor Mani [= Manuel van Loggem]/ ter/ ontraadseling/ Simon’.
Opmerkelijke typografie: onder haast iedere pagina een facsimile van een handgeschreven commentaar.

39. WARREN, Hans Geheim dagboek. 1978-1980. Dertiende deel. Amsterdam, Bert Bakker, 1997. Garenloos met omslag. 200 p. 1e druk.
€ 45
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur in blauwe inkt op de Franse titel: ‘Voor Connie [Palmen], in de/ hoop haar nòg beter/ te leren kennen,/ in vriendschap,/ Hans/ 12.11.’97’. Maar was dat wel zo?

40. ZIJLSTRA, Jaap Voor de gelukkige vinder. Nijkerk, Callenbach, (1973). Garenloos. 48 p. 4e druk.
€ 15
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘voor Addy/ van Jaap Zijlstra/ Vorden, 9 maart 1983’.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 juli 2018 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.721 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: