antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Over ons

Antiquariaat Fokas Holthuis is gespecialiseerd in literatuur in eerste en bijzondere uitgaven, bibliofiele en geïllustreerde boeken, Nederlandse en buitenlandse private presses, originele handschriften, brieven en literaire archieven. Onze zaak is alleen op afspraak te bezoeken, wanneer we weten wat uw interesse heeft. Fokas Holthuis is lid van de internationale beroepsvereniging ILAB en van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren.

Fokas Holthuis (1964) is de oprichter van onze zaak. In Nijmegen volgde hij de inspirerende colleges van Piet Buijnsters en Kees Fens om uiteindelijk zijn studie te staken en zich op 11 april 1994 in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zijn liefde voor unieke items als handschriften en foto’s liet zich al zien in zijn allereerste catalogi. Fokas houdt van het avontuur dat elke inkoop is (van enkele bijzondere boeken tot grote bibliotheken). Zijn ‘bombestendige’ pakketten en pakjes zijn in de wijde omtrek bekend.

Paul Snijders (1954) studeerde in 1983 af in de Typografie aan de AKI in Enschede. Daarna werkte hij bij boekbinderij Phoenix. In 2001, na 16 jaar trouwe dienst bij De Slegte in Den Haag, kwam Paul bij de zaak. Intussen heeft hij onder de naam Paulbooks zijn eigen specialisaties ontwikkeld: ongewone literatuur, luxe en vreemdvormige boekbanden, geschiedenis, transport, homoseksualiteit, handelscatalogi, miniboekjes, seksuologie uit een ver verleden, alles wat opmerkelijk en amusant is.

Wij zijn vooral een internet-antiquariaat. Onze ruggegraat is de nieuwsbrief, die wekelijks verschijnt. Daarnaast nemen we deel aan nationale en internationale zoekmachines, zoals Antiqbook, Boekwinkeltjes, Abebooks en Booklooker, die alle hun eigen karakter hebben. Daar werken we met onderwerpscatalogi, die u hier in een lange lijst opgesomd ziet.

Af en toe brengen wij een papieren catalogus uit, rijk geïllustreerd, met aanwinsten op het gebied van Nederlandse literatuur of geheel gewijd aan een auteur of onderwerp. Wij doen ons uiterste best om de conditie en de achtergronden van elk exemplaar zo enthousiast en kundig mogelijk te beschrijven.

De oplagen van onze papieren catalogi zijn klein. Daarom verschijnt elke catalogus ook op onze website. Recente catalogi (vanaf 2004!) kunt u hier naslaan.

Ons bezoekadres (uitsluitend op afspraak; geen postadres!):

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 641.998 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: