antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Over ons

Antiquariaat Fokas Holthuis is gespecialiseerd in literatuur in eerste en bijzondere uitgaven, bibliofiele en geïllustreerde boeken, Nederlandse en Engelse private presses, originele handschriften, brieven en literaire archieven. Onze zaak is alleen op afspraak te bezoeken, wanneer we weten wat uw interesse heeft. Fokas Holthuis is lid van de internationale beroepsvereniging ILAB en van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren.

Fokas Holthuis (1964) is de oprichter van onze zaak. In Nijmegen volgde hij de inspirerende colleges van Piet Buijnsters en Kees Fens om uiteindelijk zijn studie te staken en zich op 11 april 1994 in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zijn liefde voor unieke items als handschriften en foto’s liet zich al zien in zijn allereerste catalogi. Fokas houdt van het avontuur dat elke inkoop is (van enkele bijzondere boeken tot grote bibliotheken). Zijn ‘bombestendige’ pakketten en pakjes zijn in de wijde omtrek bekend.

Paul Snijders (1954) studeerde in 1983 af in de richting Typografie aan de AKI in Enschede. Daarna werkte hij bij boekbinderij Phoenix, waar hij een zeer geoefend zetter van rugtitels werd. In 2001, na 16 jaar trouwe dienst bij De Slegte in Den Haag, kwam Paul bij de zaak. Intussen heeft hij onder de naam Paulbooks zijn eigen specialisaties ontwikkeld: ongewone literatuur, luxe en vreemdvormige boekbanden, geschiedenis, transport, homoseksualiteit, handelscatalogi, miniboekjes, seksuologie uit een ver verleden.

Nick ter Wal (1983) stond een jaar achter de inkoopbalie van De Slegte in Groningen, toen hij in 2008 werd gevraagd in ons antiquariaat te komen werken. Twee dagen per week zit hij met een stapel boeken of een map manuscripten achter zijn laptop: beschrijven, beschrijven. Tevens beheert hij deze website. Op Artistiek Bureau schrijft Nick onregelmatig over de boeken die hij verzamelt.

Ons bezoekadres (uitsluitend op afspraak; geen postadres!):

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 310.656 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: