antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 889: L.H. Wiener 75 jaar

Afgelopen zondag vierde L.H. Wiener zijn vijfenzeventigste verjaardag in zijn stamcafé in Overveen. Anton Dautzenberg hield een lofrede, er verscheen een nieuw boek en er verscheen een uitgebreide, geïllustreerde bibliografie onder de titel Schrijven heeft geen enkele zin, maar niet schrijven is erger. Laatstgenoemde titel wordt exclusief geleverd door onze collega Hinderickx & Winderickx in Utrecht.


1. WIENER, L.H. Aaaaa. (Met een illustratie in kleur). Haarlem, Lojen Deur Pers, 2014. Planodruk. 46 x 34 cm. Met de hand gezet en gedrukt door Bubb Kuyper in een oplage van 25 (= 50) genummerde en door auteur en drukker gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Aanstekelijke tekst over slachtafval en andouillettes. Deze uitgave maakte deel uit van het gastrofiele project Smaken verschillen. Zes gastronomische posters, waarvan 25 Romeins genummerde mappen verschenen. 25 Arabisch genummerde posters waren bestemd voor de losse verkoop.

2. WIENER, L.H. Erfgoed. [Utrecht], (Hinderickx & Winderickx), 2011. Ingenaaid met omslag. (4), 20 p. Met de hand gezet uit de Walbaum en gedrukt door René Hesselink in een oplage van 86 op de pers genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 66 Arabisch genummerde exemplaren, gedrukt op Velata Avorio Biblos.

3. WIENER, L.H. Een handreiking over tijd en ruimte heen. (Haarlem), De Hof van Jan, 2013. Cahiersteek. (12) p. Met portret van Mulisch als frontispice en geblindstempeld portret van Wiener door Eric J. Coolen. Gedrukt in een oplage van 300 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 18
* Eén van de exemplaren met een zwart (in plaats van blauw) omslag. Toespraak gehouden op de tweede sterfdag van Harry Mulisch.

4. WIENER, L.H. Een handreiking over tijd en ruimte heen. (Haarlem), De Hof van Jan, 2013. Cahiersteek. (12) p. Met portret van Mulisch als frontispice en geblindstempeld portret van Wiener door Eric J. Coolen. Gedrukt in een oplage van 300 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Toespraak gehouden op de tweede sterfdag van Harry Mulisch.

5. WIENER, L.H. Ippon. [Hilversum], (Tungsten Press, 2013). Cahiersteek met (zwart-groen) stofomslag. (2), 14 p. Gezet uit de Caslon en gedrukt in een oplage van 126 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 100 Arabisch genummerde exemplaren.

6. WIENER, L.H. Ippon. [Hilversum], (Tungsten Press, 2013). Cahiersteek met (grijs-groen) stofomslag. (2), 14 p. Gezet uit de Caslon en gedrukt in een oplage van 126 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 75
* Eén van de 26 geletterde exemplaren.

7. WIENER, L.H. Jonge kauw te Katwoude. Met illustraties van Nicole de Cock. Haarlem, Brederode Pers, (2015). Linnen. (16) p. Gezet uit de Spectrum en gedrukt in een oplage van 125 exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 15 genummerde luxe-exemplaren, gebonden in linnen door Van Waarden, gesigneerd door auteur en illustrator onder het colofon.

8. WIENER, L.H. Jonge kauw te Katwoude. Met illustraties van Nicole de Cock. Haarlem, Brederode Pers, (2015). Cahiersteek. (16) p. Gezet uit de Spectrum en gedrukt in een oplage van 125 exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Gesigneerd door de auteur onder het colofon.

9. WIENER, L.H. L.H. Wiener neemt het op voor A.H.J. Dautzenberg. [Haarlem], (De Korenmaat), [2014]. Tweemaal gevouwen vouwblad. Met de hand gezet uit de Gill en de Flex en gedrukt in een beperkte oplage. 1e druk. Met met de hand gecorrigeerde zetfout.
€ 15
* Brief aan het College van Bestuur van de Fontys Hogescholen over het ontslag van Dautzenberg aan die instelling.

10. WIENER, L.H. Lydia Davis. (Met een dubbelpaginagrote tekening door Paul van der Steen). [Haarlem], De Korenmaat, (1916). Cahiersteek. (16) p. Met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt in een oplage van 100 door auteur en illustrator gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht

11. WIENER, L.H. Misantropenjaren. Verzamelde verhalen. Amsterdam, Bert Bakker, 1990. Garenloos. 394 p. 1e druk.
Verkocht
* Met gesigneerde opdracht van de auteur ‘Voor Saskia van Reeden,/ Lodewijk/ Wiener/ Haarlem, 1-11-1990’.

12. WIENER, L.H. Op zaterdagmorgen na de lessen. [Haarlem], Korenmaat, [2017]. Linnen met stofomslag (Herman van Waarden). (16) + (4) p. Met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt in een oplage van honderd exemplaren.
€ 125
* Eén van de 40 genummerde luxe-exemplaren op Zerkall en gebonden in linnen, gesigneerd door de auteur op de titelpagina.
‘Het was een eervolle competitie, de afgelopen weken in de Volkskrant: wie mag zich de beste korteverhalenschrijver van de naoorlogse Nederlandse literatuur noemen? L.H. Wiener werd met zijn verhaal ‘Op zaterdagmorgen na de lessen’ uit ‘De verhalen’ uitgeroepen tot ‘onbetwiste nummer 1’, aldus de jury bestaande uit Arjan Peters, Wilma de Rek, Anna Drijver en Adriaan van Dis.’ (tekst afkomstig van de website van Atlas-Contact; de ‘wedstrijd’ vond plaats in 2015).

13. WIENER, L.H. Uitnodiging. [Haarlem, de Korenmaat, 2015]. Vouwblad in omslag (lichtblauw, Japans). 16,5 x 14,5 cm. Met de hand gezet en gedrukt in een beperkte oplage.
Verkocht
* Tekst van Wiener, waarin hij de lezer uitnodigt om naar de viering van zijn zeventigste verjaardag te komen, op 27 februari in de Janskerk in Haarlem.
Geheel ander zetsel (andere letter), papier en formaat dan het andere exemplaar dat wij aanbieden!

14. WIENER, L.H. Uitnodiging. [Haarlem, de Korenmaat, 2015]. Vouwblad (ivoorkleurig, Elefantenhaut). 25,0 x 14,8 cm. Met de hand gezet en gedrukt in een beperkte oplage.
Verkocht
* Tekst van Wiener, waarin hij de lezer uitnodigt om naar de viering van zijn zeventigste verjaardag te komen, op 27 februari in de Janskerk in Haarlem.
Geheel ander zetsel (andere letter), papier en formaat dan het andere exemplaar dat wij aanbieden!

15. WIENER, L.H. Vervlogen jaren. (Met lino’s van Svitlana Mikheienko). [Haarlem], De Korenmaat, [2015]. Cahiersteek. (8) p + uitvouwbare linosnede. Deels uitgestanste vorm. Met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt in een oplage van 100 exemplaren, gesigneerd door de auteur en illustrator/vormgeefster. 1e druk.
€ 25
* Spectaculaire, vernieuwende vormgeving, een ‘shape book’ heet het in het Engels, een boek dat niet de vorm van het gebruikelijke boek heeft.

16. WIENER, L.H. De Zoete Inval. [Haarlem], de Korenmaat, (2013). Linnen met stofomslag (omslagontwerp Marlies Visser). (28) p. Met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt in groen en zwart in een oplage van 156 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 100
* Eén van de 26 geletterde luxe-exemplaren, in een fraai bandje van binderij Van Waarden.

17. WIENER, L.H. De Zoete Inval. [Haarlem], de Korenmaat, (2013). Cahiersteek (omslagontwerp Marlies Visser). (28) p. Met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt in groen en zwart in een oplage van 156 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 130 ingenaaide exemplaren.

18. BOER, Merijn de Meneer Wiener. [Haarlem], De Korenmaat, (2013). Cahiersteek. (8) p. Met illustratie van De Boer en Wiener door Paul van der Steen. Met de hand gezet uit de Spectrum en de Plantijn en gedrukt in rood en zwart in een oplage van 150 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Over De Boers leraar Engels aan het Stedelijk Gymnasium in Haarlem: Meneer Wiener.

19. (BORDEWIJK, F.). L.H. WIENER Oog in oog met Bordewijk. (Met een linosnede door Pita Snoeck). (Gesigneerd luxe-exemplaar). [Haarlem], De Korenmaat, [2016]. Linnen. (32) p. Gezet uit de Spectrum en gedrukt in een oplage van 150 exemplaren. 1e druk.
€ 100
* Eén van de 25 genummerde en door auteur en kunstenaar gesigneerde luxe-exemplaren, gebonden in heellinnen door Van Waarden.

20. PIGNON, Joubert, Paul van der STEEN en L.H. WIENER Konijnen. [Haarlem], De Korenmaat, (2013). Cahiersteek met buikband. (28) p. Gezet uit de halfvette Gill en gedrukt op Countryside chalk in een oplage van 135 genummerde en door beide auteurs en illustrator gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht

 

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 20 februari 2020 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.125 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: