antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 1087: Hugin & Munin

Onder het imprint Hugin & Munin bracht de bibliofiel Jan Erik Bouman (1947-2010) in de loop van 17 jaar bijna dertig titels uit.
Aanvankelijk drukte hij samen met Jan Keijser op diens Avalon Pers, maar vanaf 1996 drukte hij thuis, in de ‘Ballroom’ aan de Mgr. Van de Weteringstraat in Utrecht, op de Korrex Stuttgart-drukpers die hij van Ben Hosman van de Regulierenpers had overgenomen.
Zijn werk was vanaf het begin technisch perfect en de esthetiek en tekstkeuze waren eigenzinning. Hij gaf oorspronkelijk werk uit van zijn meest geliefde auteurs, Kees Ouwens en James Purdy, met wie hij ook goed bevriend was. Zie Wikipedia voor meer informatie. (Met dank aan René Hesselink van antiquariaat Hinderickx & Winderickx).


1. BROCKWAY, James Cold encounter. Utrecht, Hugin & Munin. (1997). Cahiersteek. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt in blauw en zwart in een oplage van 36 op de pers genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Uitgave ter gelegenheid van de 81ste verjaardag van de dichter en door hem gesigneerd onder het colofon. H&M 8.

2. DIJK, Henk van [De liefhebber]. Utrecht, Hugin & Munin, (1997). Vouwblad. Met de hand gezet uit de Garamond [en gedrukt in een oplage van slechts 10 exemplaren].
€ 35
* Proefdruk, alleen gedrukt in zwart in plaats van in donkerpaars en zwart. H&M 7.

3. HAAN, Jacob Israël de Portretten. Een jongen met één Oog. Utrecht, Hugin & Munin, 1998. Cahiersteek. (12) p. Met de hand gezet uit de Gravure 2 en gedrukt in een oplage van 110 [= 111] exemplaren. Kreukje.
Verkocht
* 90 exemplaren zonder omslag op Zerkall-Bütten waren bestemd voor De Grote Nederlandse Letterproef; 16 exemplaren op Van Gelder werden van een omslag voorzien en 5 exemplaren op Gampi Vellum eveneens. Dit is éen van de 16 exemplaren op Van Gelder. H&M 11.

4. HANLO, Jan Wat zal ik voor je kopen, zoon? Utrecht, Hugin & Munin, (1997). Cahiersteek met op het papier een met de verguldpers gedrukt mansprofiel. (8) p. Met de hand gezet uit de letter Gravure en gedrukt in oker, zilver en zwart in een oplage van 36 exemplaren.
Verkocht
* Schitterende uitgave ter gelegenheid van de geboorte van Gijs Schipper. H&M 10.

5. HEYM, Georg De boom. (Vertaald door Paul van den Hoven). [Utrecht]. Hugin & Munin. 1997. Ingenaaid met stofomslag. (24) p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt in roodbruin en zwart op Zerkall-Bütten in een oplage van 40 exemplaren.
€ 45
* Dertig exemplaren werden opgenomen in de vriendendoos van Hans van Eijk (In de Bonnefant), dit is éen van de 10 exemplaren daarbuiten. Tweetalige editie. H&M 9.

6. JELLEMA, C.O. Uit het dagboek van C.O. Jellema. (Utrecht, Jan Erik Bouman [= Hugin & Munin], (2004). Vouwblad. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt in oker en zwart.
Verkocht
* Veertig exemplaren waren bestemd voor het viendenboek voor Frans den Breejen, dit is éen van de enkele exemplaren daarbuiten. H&M 23.

7. KAFKA, Franz Zurück Brüder. Utrecht, Hugin & Munin, (1996). Cahiersteek. (8) p. Met de hand gezet uit de Romulus en gedrukt in blauw en zwart [in een oplage van 27 op de pers genummerde exemplaren]. Hoekje (2 x 1 cm) uit achterzijde omslag.
€ 100
* ‘Fehldruck’. In plaats van de regel ‘Von 27 Abzügen ist dies Nummer [‘x]’ die in de reguliere exemplaren onder het colofon staat, staat in dit exemplaar op die plaats in blauw gedrukt ‘Fehldruck!’. Maar behalve het hapje uit de achterzijde van het omslag zien wij geen verschil met een regulier exemplaar, ook niet in de kwaliteit van het drukwerk. Volgens een bijgevoegd handgeschreven briefje van de drukker bestaan er drie exemplaren van deze ‘Fehldruk’. H&M 3.

8. KAVAFIS, K.P. De Kat. Twee gedichten. Vertaald en van een toelichting voorzien voorzien door Marko Fondse. (Met een Verantwoording door Jan Erik Bouman). (Utrecht), Hugin & Munin, 2000. Ingenaaid met stofomslag. (36) p. Met de hand gezet uit de Romanée en de Antigone en gedrukt in groen, oker en zwart in een oplage van 47 op de pers genummerde exemplaren.
€ 75
* Gedrukt ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Hester Verkruissen. 22 exemplaren waren bestemd voor Dier & Vriend, het drukkersproject dat voor die gelegenheid verscheen, dit is éen van de 25 exemplaren daarbuiten. H&M 16.
Bijgevoegd: enkele proefbladen van deze uitgave: de verantwoording en het colofon. Twee vouwbladen.

9. KAVAFIS, K.P. Kunstbloemen. Zeven vertalingen. Utrecht, [Hugin & Munin/ Hinderickx & Winderickx], 2003. Cahiersteek. (20) p. Met de hand gezet uit de Antigone, de Romanée en een cyrillische letter en gedrukt in blauw en zwart op Zerkall-Bütten in een oplage van 72 exemplaren. 1e druk.
€ 40
* Het gedicht is afgedrukt in het grieks, gevolgd door vertalingen in het Nederlands (tweemaal: door G.H. Blanken en door Leo Gillet), Engels, Duits, Frans, Italiaans en Russisch. 36 exemplaren waren bestemd voor de feestdoos van Kitty Keijser. H&M 21.

10. KOSSMANN, Alfred Nacht van de slechte slaper. Met twee portretten evenals het gedicht ‘De drie zigeuners’ van Nikolaus Lenau. (Met een linosnede van Lidwien Dister als frontispice en met een verantwoording door Jan Erik Bouman). Utrecht, Hugin & Munin, 1999. Ingenaaid met stofomslag. (4), 28 p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt in blauw en zwart in een oplage van 60 exemplaren.
Verkocht
* Gedrukt voor A thing of beauty, de vriendendoos voor Pim Witteveen. 35 exemplaren waren bestemd voor de doos, dit is éen van de 25 exemplaren daarbuiten. Het gedicht van Lenau is zowel afgedrukt in het Duits als in een Nederlandse vertaling door Paul van den Hoven. H&M 12.

11. LAEY, Omer K. de Zworte Schimmen. Utrecht, Hugin & Munin, 2004. Cahiersteek met stofomslag. (12) p. Met de hand gezet uit de Gravure II en gedrukt in rood en zwart op Zerkall in rood en zwart [in een oplage van 60 exemplaren]. Voorzijde omslag bovenaan miniem verschoten.
€ 20
* Veertig exemplaren waren bestemd voor de vriendendoos van Ernst W. Boissevain, dit is éen van de 20 exemplaren daarbuiten. H&M 24.

12. [LOOY, Jac. van] [Fragment uit ‘De dood van mijn poes’]. [Met een linosnede in kleuren van Dorinde van Oort]. [Utrecht, Hugin & Munin, 2005]. Vouwblad. Met de hand gezet en gedrukt op Japans papier [in een oplage van 45 exemplaren].
€ 30
* Bestemd voor het vriendenboek voor Jaap Schipper. Dorinde van Oort is de dochter van Jean Dulieu. H&M 26.

13. LU KAI Een gedicht toegezonden aan Fan Ye. (Vertaald door W.L. Idema). (Utrecht, Jan Bouman) [= Hugin & Munin, 2001], 10,4 x 14,9 cm. Planodruk. Recto en verso. Met de hand gezet uit de Lutetia en gedrukt (met een hoge open initiaal in paars) op vooroorlogs papier [in een oplage van circa 80 exemplaren].
€ 15
* Bestemd voor de vriendendoos voor Frans de Jong. H&M 18.

14. MANGAN, James Clarence The dying enthusiast to his friend. A poem. De opgetogen sterveling tot zijn vriend. Translation into Dutch by Paul van den Hoven. (Gevolgd door Shane MacGowan, The Snake with eyes of garnet. A tribute by The Last Rover). [Utrecht], Hugin & Munin, 2000. Ingenaaid met stofomslag. (20) p. Met de hand gezet uit de Gravure II en gedrukt door Jan Bouman in Venetiaans rood en zwart in een oplage van 66 exemplaren. 1e druk.
€ 45
* Eén van de 54 exemplaren op Hollandsch. 45 exemplaren van deze uitgave waren bestemd voor de feestdoos Zoo’n Uitvreter toch, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Kees Thomassen, dit is éen van de 9 ingenaaide exemplaren daarbuiten. H&M 15.

15. OUWENS, Kees Etgroen. (Utrecht, Hugin & Munin, 2002). Ingenaaid met omslag. (40) p. Met de hand gezet door Jan Keijser uit de Van Dijck Monotype en gedrukt door Jan Bouman en René Hesselink in groen en zwart op Zerkall-Bütten in een oplage van 99 op de pers genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 45
* Eén van de 66 door Binderij Phoenix ingenaaide exemplaren. H&M 19.
Bijgevoegd: prospectus voor deze uitgave.
En: met de hand gedrukt erratumvelletje.

16. OUWENS, Kees Etgroen. (Utrecht, Hugin & Munin, 2002). Verguld halfleer, in foedraal (Binderij Phoenix). (40) p. Met de hand gezet door Jan Keijser uit de Van Dijck Monotype en gedrukt door Jan Bouman en René Hesselink in groen en zwart op Zerkall-Bütten in een oplage van 99 op de pers genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 150
* Eén van de 33 door Binderij Phoenix in een prachtige, felle band van grijs en groen halfleer gebonden luxe-exemplaren (zie de afbeelding bij het volgende nummer). Gesigneerd door de dichter onder het colofon. H&M 19.
Bijgevoegd: prospectus voor deze uitgave.
Voorts: nóg een prospectus voor deze uitgave, eenvoudiger uitgevoerd.
En: met de hand gedrukt erratumvelletje.

17. OUWENS, Kees Etgroen. (Utrecht, Hugin & Munin, 2002). Verguld halfleer, in foedraal (Binderij Phoenix). (40) p. Met de hand gezet door Jan Keijser uit de Van Dijck Monotype en gedrukt door Jan Bouman en René Hesselink in groen en zwart op Zerkall-Bütten in een oplage van 99 op de pers genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 33 door Binderij Phoenix in groen halfleer gebonden luxe-exemplaren. Gesigneerd door de dichter onder het colofon. Dit exemplaar is op naam gedrukt voor de antiquaar en levenskunstenaar Hans Engberts van Antiquariaat Hinderickx en Winderickx. H&M 19.
Bijgevoegd: prospectus voor deze uitgave.
En: met de hand gedrukt erratumvelletje.
Maar vooral: In memoriam-uitgave voor Hans Engberts. [Utrecht], (René Hesselink, 2012). Vouwblad. Met de hand gezet en gedrukt door René Hesselink in een groen en zwart in een oplage van 234 exemplaren. De tekst werd door Hans Engberts geschreven, slechts dertig uur voor zijn dood.

18. OUWENS, Kees In memoriam patris. Utrecht, Hugin & Munin, 1996. Cahiersteek. (8) p. Met de hand gezet uit de Bembo en gedrukt door Jan Bouman in een oplage van slechts 15 exemplaren. Het uitgeversvignet op de titel werd door Peter Lazarov in hout gesneden en van het blok gedrukt. 1e druk.
Verkocht
* Uitgave naar aanleiding van het overlijden van de vader van de dichter. Ontroerende prozatekst. H&M 5.

19. OUWENS, Kees Je leven. Utrecht, (Hugin & Munin), 1996. Ingenaaid met een omslag van rood Indiaas papier, met daarop de titel in goud. 16 p. Met de hand gezet uit de Bembo en gedrukt door Jan Bouman op Zerkall-Bütten in rood en zwart in een oplage van 75 op de pers genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* H&M 4. Met prospectus.

20. OUWENS, Kees Van de verliezer en de lichtbron. (Met een originele, gesigneerde litho van Jonathan Bragdon als frontispice). Utrecht, Hugin & Munin, 1996. Ingenaaid met stofomslag. (4), 44 p. Met de hand gezet uit de Bembo en gedrukt door Jan Bouman in blauw en zwart in een oplage van 76 op de pers genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 40
* H&M 6.
Bijgevoegd: Prospectus voor deze uitgave.

21. OUWENS, Kees Voorbereidselen tot de reis naar de zeearmen. Utrecht, (Hugin & Munin), 1995. Ingenaaid met stofomslag. (32) p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt op Zerkall-Bütten in een oplage van 60 op de pers genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit exemplaar werd gesigneerd door de auteur onder het colofon. H&M 2 (‘Gedrukt op de Avalon Pers te Woubrugge. Eerste uitgave van Hugin & Munin’).

22. PERELESJIN, Valeri Dag en nacht. Vijf verzen uit Ariël, vertaald door Jan Paul Hinrichs. Utrecht, Hugin & Munin, 2010. Cahiersteek. (12) p. Met de hand gezet uit de Gravure en gedrukt op Lana in zwart en groen in een oplage van 70 exemplaren.
Verkocht
* ‘Beter een levende hond dan een dode leeuw.’ Russische poëzie uit 1972-1974. Vijftig exemplaren werden gedrukt voor Sub Rosa, het vriendenboek voor Ger Kleis (Sub Signo Libelli). Dit is éen van de 20 exemplaren daarbuiten, voorzien van een omslag van prachtig diep, diepgroen papier, met op de voorzijde een vignet door Richard Grimm-Sachsenberg in goud. H&M 29.

23. PO CHÜ-I On a box containing his own works. (Utrecht, Jan Bouman [= Hugin & Munin]), 2000. Leporello. 29,8 x 13,5 (opengeklapt 40,5) cm. Met de hand gezet en gedrukt op Hahnemühle en Kurz Metallic Bronze in een oplage van 100 exemplaren.
€ 15
* 75 exemplaren waren bestemd voor de vriendendoos voor Jan Keijser, dit is éen van de 25 exemplaren daarbuiten. H&M 17.

24. PURDY, James The Blue House. Forbidden Poems. Utrecht, Hugin & Munin, 2004. Ingenaaid met omslag (Binderij Phoenix). (4), 42 p. Met de hand gezet uit de Romanée en de Cancelleresca Bastarda en gedrukt in zwart en blauw op Zerkall-Bütten in een oplage van 80 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 62 ingenaaide exemplaren. H&M 25.

25. PURDY, James Brawith. A story. Utrecht, (Hugin & Munin), 1999. Ingenaaid met omslag (Binderij Phoenix). (4), 40 p. Met de hand gezet uit de Walbaum en gedrukt in rood en zwart op Zerkall Edelweiss-papier in een oplage van 75 op de pers genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 45
* Bijzonder mooi zetsel met de grote Walbaum-letter (16 op 19 punt!). Eén van de 57 ingenaaide, Arabisch genummerde exemplaren. Gedrukt in de Ballroom van Jan Erik Bouman. H&M 13.

26. PURDY, James Kitty blue. A fairy tale. (Met twee uitvouwbladen met bladmuziek van Joost Kleppe). Utrecht, From the Ballroom, 1993. Linnen, blind bedrukt met een tekening van de auteur (Binderij Phoenix). 44 p. Gezet uit de Garamont en gedrukt door Geuze naar typografische aanwijzingen van Ger Kleis in blauw en zwart in een oplage van 111 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 40
* H&M 1.

27. PURDY, James Kitty Blue: Ein Märchen. Aus dem Amerikanischen Englisch übersetzt von Tanja Schmidt. Utrecht, Hugin & Munin, 1999. Ingenaaid met stofomslag, waarop een verguld uitgeversmerk is aangebracht (Philipp Janssen). (4), 52 p. Gezet met de Monotype-loodzetselmachine door Jan Keijser en Harry Saveur en in de Ballroom gedrukt in purper en zwart door Jan Erik Bouman op Lana Royal in een oplage van 60 genummerde exemplaren.
€ 35
* Zeer fraaie bibliofiele uitgave van deze Duitse vertaling; dit exemplaar is gesigneerd door James Purdy. H&M 14.

28. REVE, Gerard “La Grâce”. Enige aanwijzingen. Utrecht, André Swertz & Cie, 2002. Ingenaaid met een stofomslag van speciaal voor deze uitgave vervaardigd ‘graspapier’. (40) p. Met de hand gezet uit de Gravure II en gedrukt door Hugin & Munin in zwart, turkoois blauw en bleu ardoise op Zerkall-Bütten in een oplage van 100 door Gerard Reve genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Nuttige wenken voor een verblijf in Huize “La Grâce”, zoals ‘Geen boeken in de zon laten liggen’. Met prospectus. H&M 20.

29. RILKE, Rainer Maria De schaal met rozen. Vertaald en [uitvoerig] toegelicht door Peter Verstegen. (Gevolgd door Rilkes gedicht ‘Eine Folge zur Rosenschale’, vertaald door Jan Erik Bouman en door hem van een toelichting voorzien). Utrecht, Hugin & Munin, 2005. Cahiersteek met stofomslag. 20 p. Met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt op oud gekleurd Van Gelder in goud en zwart in een oplage van 36 exemplaren.
Verkocht
* Dertig exemplaren werden opgenomen in de vriendendoos voor Marlies Louwes. Dit, met zijn rozerode omslag, is éen van de slechts zes exemplaren daarbuiten. H&M 27.

DRUKKERSPROJEKTEN WAARAAN JAN ERIK BOUMAN HEEFT MEEGEWERKT

30. DRUKWERK IN DE MARGE, STICHTING A Thing of Beauty. Verjaardagsdoos voor Pim Witteveen. (Vriendendoos met 23 boekjes). Zonder plaats, Het Genootschap O salutaris hostia sacra, 1999. 23 boekjes, vouwbladen en plano’s in een uit hout en karton vervaardigde lessenaar (!) (25,4 x 25,3 x 8,9/4,3 cm.) Vervaardigd in een oplage van slechts 35 exemplaren.
€ 325
* 26 vrienden, waarvan 22 verschillende drukkers, maakten in totaal 22 bijzondere uitgaven ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Pim Witteveen (De Breukenpers). In veel gevallen schreef men zelf een tekst, vaak in buitelende typografie vormgegeven of anderszins origineel qua verschijning (Pers No. 14 drukte een merkwaardig ruikend boekje op verschillende soorten kunststof), soms maakte men gebruik van teksten van auteurs (Willem Brakman, Gustave Flaubert, Alfred Kossmann, J.H. Leopold, Bruce Nauman, Kurt Schwitters, Joost Veerkamp, Hendrik de Vries). Jan Keijser (Avalon Pers) drukte een door Ronald Breugelmans samengestelde bibliografie van Pim Witteveens Breukenpers (met gloeiend moeilijk zetwerk), Ger Kleis maakte een uitgave van het door Pam G. Rueter in hout gegraveerde ‘Sub Signo Libelli Alfabet’. Deze met veel hartstocht en drukkersliefde samengestelde, inventieve vriendendoos bevat ook het hoogst vermakelijke boekje Papieren Magneten over de cijferpostzegels van Chris Lebeau (‘O, aandoenlijke aanduiding van een halve cent!’), Jan van Krimpen (juichend: ‘papieren magneten’) en Wim Crouwel (‘laaghangende mist’) van Joost Veerkamp, gedrukt door Jaap Schipper. DIDM 11.

31. DRUKWERK IN DE MARGE, STICHTING Plop of Flop? Doos ter bevordering van de veertigste verjaardag van de Jongenheer Ernst Boissevain. Leiden, 2004. 22 x 34 x 6 cm. 22 uitgaven in een door Lonneke N. versierde doos. Vervaardigd in een oplage van 40 dozen.
€ 250
* Bevat bijdragen van de Augustijn Pers (gedicht van Leo Vroman), Avalon Pers (tekst van Richard Minne), Ernst Braches, Eikeldoorpers (‘Melopee’ van Paul van Ostaijen), Arjenne en Remko Fakkel, Hinderickx & Winderickx, Hugin & Munin, Frans de Jong, Kalamos Pers, Kopwit, Lojen Deur Pers, Marlies Louwes (gedicht van Paul Snoek), Mikado Pers (verhaal van C.O. Jellema), Pastei, Statenhofpers, Sub Signo Libelli (met een portret van Boudewijn Büch (linosnede) door Peter Bekker), De Uitvreter (tweemaal!) Hester Verkruissen, De Vier Seizoenen (tekst van Moessorgski bewerkt door Willem Wilmink), Dick Wessels (tekst van Paul van Ostaijen), Pim Witteveen (gedicht van Boudewijn Büch). Projecten DIDM 20.

32. DRUKWERK IN DE MARGE, STICHTING Sub rosa. 2010. Verguld halfperkament met bandstempel door Gerrit Noordzij, in foedraal (Binderij Phoenix). Vervaardigd in een oplage van 50 exemplaren.Bevat 27 bijdragen.
€ 500
* Verschenen ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Ger Kleis en het 35-jarig bestaan van Sub Signo Libelli.
Bevat bijdragen van (in volgorde van opkomst) André Swertz (gedrukt door Hinderickx & Winderickx), Hinderickx & Winderickx (poëzie van Gerrit Komrij met een tekening van A. Moonen), Avalon Pers (poëzie van Hans Warren), Breuken Pers, De Zwarte Hen Pers (poëzie van Boudewijn Büch), Ronald en Lizanne Breugelmans (poëzie van Boudewijn Büch, gedrukt door Hinderickx & Winderickx), Gerben Wynia (poëzie van Jac. van Hattum, gedrukt door de Avalon Pers), Paul van Capelleveen (poëzie, gedrukt door de Avalon Pers), Hester Verkruissen (poëzie van Hans Lodeizen), Kalamos Pers (poëzie van C.O. Jellema), De Uitvreter (poëzie van Menno Wigman en Albert Verwey), Hugin & Munin, Lojen Deur Pers (vier vertalingen van ‘Ithaka’ van Kavafis), De Boktor (Kavafis in het Grieks en Nederlands), Statenhofpers (met een houtgravure van Peter Lazarov), Officina Borogovi (= In de Bonnefant), Mercator Pers, Koekanger Handpers, De Vier Seizoenen, Houtpers (poëzie van C. Buddingh’), Augustijn Pers (Zwerversliefde van A. Roland Holst), Ton Leenhouts (gedrukt door de Avalon Pers), Mikado Pers, Pers No. 14, Eikeldoorpers en Sub Signo Talpae (Carolien ten Oever en René Hesselink; proza van Johnny van Doorn). Eén van de meest voorname vriendenprojecten van Drukwerk in de Marge. Projecten DIDM 31.

VOOR EN OVER

33. HESSELINK, René Hugin & Munin. Een bibliografie. Utrecht, Hinderickx & Winderickx, 2010. Cahiersteek. (12) p. Gedrukt in een oplage van 45 genummerde exemplaren.
Verkocht

34. HUGIN & MUNIN Collectie parafernalia.
Verkocht
* 1. In-memoriamdrukje. [2010]. Oblong. Vouwblad. Met de hand gezet en gedrukt in grijsblauw en zwart.
2. Originele kleurenfoto van Jan Bouman bij zijn pers.
3. Hugin & Munin. Catalogus 35 van Antiquariaat Hinderickx en Winderickx, geheel gewijd aan Hugin & Munin. Cahiersteek. (20) p. Geïllustreerd. 92 nummers.
4. Prospectus van Kees Ouwens’ “Van de verliezer en de lichtbron”. Met de hand gezet en gedrukt in twee kleuren.
5. Prospectus van Kees Ouwens’ “Je leven”. Met de hand gezet en gedrukt in twee kleuren.
6. Drukkersmerk van Hugin & Munin door Pam G. Rueter. Originele houtgravure op glanspapier.
Enkele artikelen m.b.t. Jan Bouwman en zijn pers in fotokopie, o.a. Menno Voskuil, ‘Ben je in de winterboom. James Purdy en de Nederlandse private press’ en Jan Paul Hinrichs, ‘De meester van de balzaal. Jan Erik Bouman (1947-2010) en de exclusieve pers Hugin & Munin’.

35. KLOOS, Willem Avond. [Woubrugge], (Jan Keijser) [= Avalon Pers, 2010]. Vouwblad. Met de hand gezet en gedrukt in grijs en zwart op Japans in een minimale oplage. Wat roestvlekjes aan de binnenkant.
€ 50
* Bestemd voor het project Drukkerstroost voor Erik Jan Bouman, dat in 2010 verscheen in een oplage van slechts twaalf exemplaren en dat Jan Bouman op zijn sterfbed nog heeft mogen ontvangen. Dit is éen van de enkele exemplaren daarbuiten. Niet in WorldCat.

36. OUWENS, Kees ‘Maar als in de nadagen…’ [Utrecht], (Carolien ten Oever en René Hesselink), [2010]. Cahiersteek. (8) p. Met de hand gezet uit de Van Dijck en gedrukt in groen en zwart in een minimale oplage.
Verkocht
* Bestemd voor het project Drukkerstroost voor Erik Jan Bouman. Dit is éen van de enkele exemplaren daarbuiten. Niet in WorldCat.

37. PURDY, James, en Jan Erik BOUMAN Winter. (Met twee illustraties van Ursula Heerma). [Utrecht], (René Hesselink), [2010]. Cahiersteek. (12) p. Met de hand gezet en gedrukt in blauw en zwart in een minimale oplage.
€ 65
* Een gedicht van Purdy met daarnaast de vertaling door Jan Bouman, gevolgd door een gedicht van Jan Bouman. Bestemd voor het project ‘Drukkerstroost voor Erik Jan Bouman’, dat in 2010 verscheen in een oplage van slechts twaalf exemplaren en dat Jan Bouman op zijn sterfbed nog heeft mogen ontvangen. Dit is éen van de enkele exemplaren daarbuiten. Niet in WorldCat.


Zoals altijd: klikken op de plaatjes maakt ze groter

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 maart 2024 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 725.696 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis