antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Catalogus 69: Arnon Grunberg

junk mailTwintig jaar geleden debuteerde Arnon Grunberg met de roman Blauwe maandagen. Dit wordt de komende weken gevierd met een tentoonstelling, een boek over leven en werken, een literaire wandeling en een collegereeks.

Vanaf 31 oktober is De Arnon Grunberg Tentoonstelling – Ich will doch nur, dass ihr mich liebt te zien bij Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Vorige week verscheen al een leuk Grunberg-nummer van De Boekenwereld, met daarin bijdragen van o.a. C.J. Aarts, Reinjan Mulder, Vic van de Reijt en René van Stripriaan. Grunberg zelf blikt op verzoek van De Boekenwereld terug op zijn leven.

Wij doen graag mee met de festiviteiten. In korte tijd hebben we deze chronologisch geordende Grunberg-lijst samengesteld. Sommigen van u ontvingen catalogus 69 reeds op papier, in de vorm van twee in elkaar gestoken leporello’s (‘catalogus(je) 69.1’ en ‘catalogus(je) 69.2’).


1 GRUNBERG, Arnon (als:) Arnon Yasha Yves Het boek Johanna. Amsterdam, Kasimir, (1991). 18,9 x 12,0 cm. Cahiersteek met omslag. (2), 18 p. Met een met oranje kleurpotlood bewerkte illustratie van Lena Shafir op p. (6). Gedrukt in een oplage van 27 genummerde exemplaren. 1e druk. Enkele spel- en zetfouten met potlood in de marge verbeterd.
VERKOCHT
¶ Het onvindbare prozadebuut van een van onze belangrijkste contemporaine schrijvers, verschenen bij diens eigen uitgeverij Kasimir. Grunberg schreef deze door hemzelf ingeleide dialoog in aanbidding voor de actrice Johanna ter Steege – een liefde die onbeantwoord bleef.
boekjohannaDeze zeldzame uitgave is omgeven door mysterie. Volgens sommigen zou vrijwel de gehele oplage door actrice Johanna ter Steege zijn opgeëist en vervolgens vernietigd. Volgens Grunberg zelf (in zijn boek Omdat ik u begeer) heeft Ter Steege ’10 of 12 exemplaren’ teruggekocht in Bodega Keyzer te Amsterdam. Dit exemplaar, onder het colofon op 10 juni 2012 door een verbaasde auteur gesigneerd, behoorde oorspronkelijk toe aan Peter van der Linde, die het omslag in zeefdruk vervaardigde. Dit is nummer 19 van de oplage.
Van dit boekje is slechts een handvol exemplaren bekend. Eén ervan berust in een openbare collectie (Koninklijke Bibliotheek), terwijl niet zeker is of een exemplaar is overgeleverd in het archief van Arnon Grunberg, dat sinds 2011 wordt beheerd door Bijzondere Collecties UvA. In de handel is eenmaal eerder een exemplaar aangetroffen.
Jos Wuijts, Bibliografie van het werk van Arnon Grunberg tot 2008 (Leiden 2008), A-4 en G1-1.

fragment2 GRUNBERG, Arnon Figuranten. (Fragment). [Eindhoven], Stichting Halteproza, 1997. 20,9 x 14,8 cm. Tweezijdig bedrukte plano. Geïllustreerd.
VERKOCHT
¶ Flyer met een passage uit de roman, verspreid in het openbaar vervoer in Midden-Nederland, naar een initiatief van Jos van Heck. Van de 7500 uitgedeelde exemplaren zijn er ongetwijfeld vele door reizigers aan het eind van de dag in de prullenbak gesmeten. Wuijts A-21.

3 GRUNBERG, Arnon De heilige Antonio. [Amsterdam], CPNB, 1998. Garenloos. 96 p. 1e druk.
VERKOCHT
¶ Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘Apeldoorn/ 11/3/98/ Voor Eudia,/ Arnon/ Grunberg’. Boekenweekgeschenk 1998. Wuijts A-25.

‘Van de zomer werd ik benaderd door Pablo van Dijk, woonachtig te New York, of ik iets had voor een bibliofiele uitgave. Een verhaal, een gedicht, een fragment van een roman. Zijn uitgeverij heette Kunst Editions New York, een naam die mij zo dubieus in de oren klonk dat ik er vertrouwen in had.’ (Grunberg rond de wereld, p. 42)

4 GRUNBERG, Arnon Francesca Vongole, But you are also very attractive when you are dead. New York, Kunst Editions, (1998). Drie gesigneerde brieven in door de auteur geadresseerde envelop, in roze, bedrukt omslag. Vervaardigd in een oplage van 49 genummerde en door de auteur én Francesca en Paula Vongole gesigneerde exemplaren. 1e druk.
VERKOCHT
¶ Dit is lucky number 7 van de oplage. Bijgevoegd: gedrukt en gesigneerd echtheidscertificaatje. Wuijts A-27.

5 GRUNBERG, Arnon Dronken. New York, Kunst Editions New York, [1998]. Vier bladen (6,0 x 7,2 cm) in bedrukt envelopje, in weer een ander envelopje. Met de hand gezet uit de Parisian en gedrukt door Richard Meneely in blauw, rood en zwart in een oplage van 52 [= 62] exemplaren. 1e druk.
€ 100
¶ Eén van de 26 Arabisch genummerde luxe-exemplaren, met, in bedrukt envelopje, het gedicht ‘Dronken’ in handschrift van de auteur. Met door Grunberg gesigneerd echtheidscertificaatje. Wuijts A-31.

6 GRUNBERG, Arnon Dronken. New York, Kunst Editions New York, [1998]. Vier bladen (6,0 x 7,2 cm) in bedrukt envelopje, in weer een ander envelopje. Met de hand gezet uit de Parisian en gedrukt door Richard Meneely in blauw, rood en zwart in een oplage van 52 [= 62] exemplaren. 1e druk.
€ 75
¶ Eén van de 26 geletterde exemplaren. Met door Grunberg gesigneerd echtheidscertificaatje. Wuijts A-31.

kutgedicht7 GRUNBERG, Arnon Kutgedicht. Aan de eenzame ambitieuze Hoer C. New York, Kunst Editions New York, 1998. Ingenaaid met stofomslag (7,9 x 5,1 cm) in envelopje. Met de hand gezet uit de Stymie en de Craw Modern en gedrukt door [Richard] Meneely in paars, rood en zwart in een oplage van 46 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 140
¶ Eén van de 26 geletterde exemplaren, voorzien van een handgeschreven strofe uit het gedicht. Met door Grunberg gesigneerd echtheidscertificaatje. Wuijts A-32.

8 GRUNBERG, Arnon Ze stond daar verdomme mooi de stralende hoer C. te wezen. New York, Kunst Editions, 1998. 36,0 x 27,8/56,0 cm. Twee met twee scharnieren met elkaar verbonden linnen panelen, een vel met het colofon en een gelamineerd vel met het gedicht. Vervaardigd in een oplage van 7 onder het colofon genummerde en gesigneerde exemplaren.
VERKOCHT
¶ Tweëenzestigregelig gedicht in handschrift, door Grunberg geïllustreerd met de viltstift. Tevens gesigneerd en voorzijde van het doek. Dit is nummer 4 van de oplage, zijnde een van de 4 exemplaren bestemd voor de verkoop. Wuijts A-34.

zestondklein9 GRUNBERG, Arnon Ze stond daar verdomme mooi de stralende hoer C. te wezen. New York, Kunst Editions, 1998. 30,5 x 30,5/61,5 cm. Twee met twee scharnieren met elkaar verbonden linnen panelen, een gelamineerd vel met het colofon en een gelamineerd vel met het gedicht. Vervaardigd in een oplage van 7 onder het colofon genummerde en gesigneerde exemplaren.
€ 850
¶ Tweëenzestigregelig gedicht in handschrift, door Grunberg geïllustreerd met de verfkwast. Tevens gesigneerd en gedateerd op de voor- en achterzijde van het doek. Dit is nummer 6 van de oplage, zijnde een van de 3 exemplaren bestemd voor auteur en uitgever. Wuijts A-34.

visitekaartje10 (GRUNBERG, Arnon) Origineel visitekaartje van ‘Claire Weeda/ Muze, Werkster, Profeet van de Komische Seks en/ Hoer C./ Exclusief in Dienst van/ Arnon Grunberg/ ’s maandags gesloten/ 020.616.3327′. 5,0 x 8,9 cm. Gedrukt in wijnrood en zwart.
€ 10

feest11 GRUNBERG, Arnon Feest voor de lijmsnuive[r]tjes. New York, Kunst Editions, (1998). In twee smalle stroken papier gesplitst gedicht, een losse titelpagina, een los colofon, een Kidstik (‘Disappearing Color Glue Stick’) en een originele, gesigneerde tekening van de auteur (‘vrouw met baard’), gevat in een plexiglas doosje. Vervaardigd in een oplage van 249 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 150
¶ Eén van de 49 Romeins genummerde en gesigneerde luxe-exemplaren, met een originele stifttekening van Grunberg. Wuijts A-36.

12 GRUNBERG, Arnon Klotegedicht. Aan de eenzame ambitieuze Hoer C. (Met een genummerde en gesigneerde prent van Grunberg, door hem met de hand ingekleurd). New York, Kunst Editions New York, (1998). Zeven kartonnen bladen en een schutblad (27,6 x 21,6 cm) in plexiglas cassette. Met de hand gezet uit de P.T. Barnum, de Deepdene en de Craw Modern en gedrukt door Richard Meneely in paars, oranje, rood, grijsblauw en zwart in een oplage van 49 genummerde en gesigneerde én met de rechterwijsvinger gestempelde exemplaren. 1e druk.
€ 200
¶ Volgens het colofon werden er 10 luxe-exemplaren gevat in een plexiglas cassette. In werkelijkheid werden alle exemplaren van een cassette voorzien. Wuijts A-37.

uitnodiging13 (GRUNBERG, Arnon) (Uitnodiging voor de presentatie van Drink a lot of white wine en The new heart did not start ticking, zijnde ‘the author’s fourteenth and fifteenth publication at Kunst Editions New York’, op 23 november 1998 in New York). New York, Kunst Editions, 1998. 8,9 x 12,3 cm. Plano. Gedrukt in wijnrood en zwart in een oplage van 39 genummerde en gesigneerde exemplaren.
VERKOCHT
¶ Niet in Wuijts.

14 GRUNBERG, Arnon Het nieuwe hart slaat niet aan. The new heart did not start ticking. (New York, Kunst Editions, 1998). Ingenaaid met linnen overslagband. Op Chinese boekblokwijze gebonden (feitelijk: een koplus, vijf ruglussen en een staartlus). (52) p. doorschoten met transparante vellen. Vervaardigd in een oplage van 45 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 250
¶ Existentialistische, soms behoorlijk rauwe gedichten. Wuijts A-40.

15 GRUNBERG, Arnon ‘Engagement 2. Mijn schilderijen hebben wat mijn literatuur zo mist: engagement’. Acryl op linnen. 61,0 x 61,0 cm. Gesigneerd en gedateerd linksonder: ‘AG ’98’.
€ 650
¶ Kleurrijk zelfportret van de auteur, uit de reeks ‘Mijn schilderijen hebben wat mijn literatuur zo mist’. Het Letterkundig Museum bewaart het doek met na de dubbele punt: ‘mijn moeder’. Niet in Wuijts (valt buiten zijn criteria).

16 (GRUNBERG, Arnon) Originele kleurenfoto door Vincent Mentzel. 15,1 x 20,9 cm. 1998. Met op de achterzijde het copyrightstempel van de fotograaf.
€ 75
¶ Bekende foto van Grunberg, in de groene bontjas, met klappertjespistool in de rechterhand, bij de opening van het Boekenbal en de Boekenweek 1998 in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Op de achtergrond staat het Veens Brulkoor, in de lucht hangen grote ballonnen. Deze foto is ook gebruikt voor de uitgave Tang. Boekenbalgedicht (1998).

welcomebook17 GRUNBERG, Arnon Welcome Book Presentation Dinner for Whore C. July 2nd 1998, 21.00 Hours. (Met twee illustraties door Roland Topor). New York, Arnon Grunberg/ Kunst Editions New York, 1998. Ingenaaid. (4) p. Gedrukt in een oplage van 26 geletterde en door alle elf betrokkenen gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 100
¶ Menu van een legendarisch elfgangendiner dat Grunberg organiseerde voor Hoer C., gesigneerd door de witte en de zwarte brigade, de muzikant, Grunberg zelf, Hoer C. etc. Uiteraard stond er ook kaviaar op het menu.

secondwelcome18 GRUNBERG, Ar[n]on Second Welcome Book Dinner for Whore C. July 17th, 21.00 Hours. (Met een illustratie door Roland Topor). New York, Arnon Grunberg/ Kunst Editions New York, 1998. Twee plano’s. Gedrukt in een oplage van 13 genummerde en door Hoer C. en Grunberg gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 120
¶ Menu van een zevengangendiner voor twee.

rijmend19 GRUNBERG, Arnon Rijmend Gedicht Nummer 1. New York, Kunst Editions, (1999). Los vel ribbelkarton in gemarmerd vouwblad met titeletiket, waarop een flinke pluk haar van de dichter en het visitekaartje van zijn kapper zijn geplakt. Gedrukt in een oplage van 30 geletterde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 150
¶ Een pluk haar voor het nieuwe jaar: jaarwisselingsgeschenk 1999-2000. Wuijts A-48.

kleineexpo20 (GRUNBERG, Arnon) Kleine expositie van fraai gedrukt werk van Arnon Grunberg. Amsterdam, De Slegte, 1999. Vouwblad.
€ 35
¶ Eén van de 100 [= 116] exemplaren voorzien van een genummerde en door de auteur gesigneerde sticker, waarbinnen dit één van de 16 Romeins genummerde exemplaren is. Minicatalogus, uitgegeven ter gelegenheid van de 20th European Antiquarian Book Fair in de RAI in Amsterdam (tegenwoordig in de PTA). Wuijts E-4 (noemt geen Romeinse nummering).

21 (GRUNBERG, Arnon) Kleine expositie van fraai gedrukt werk van Arnon Grunberg. Amsterdam, De Slegte, 1999. Vouwblad.
€ 25
¶ Eén van de 100 [= 116] exemplaren voorzien van een genummerde en door de auteur gesigneerde sticker, waarbinnen dit één van de 100 Arabisch genummerde exemplaren is. Wuijts E-4.

22 (GRUNBERG, Arnon) Kleine expositie van fraai gedrukt werk van Arnon Grunberg. Amsterdam, De Slegte, 1999. Vouwblad.
€ 5
¶ Minicatalogus, uitgegeven ter gelegenheid van de 20th European Antiquarian Book Fair in de RAI in Amsterdam. Wuijts E-4.

speak of the devil23 (GRUNBERG, Arnon) (Flyer voor het optreden ‘Speak of the devil. Readings at Hell feels the acrid sting of Betrayal’ op 3 februari 1999 in New York). 14,0 x 10,7 cm. Tweezijdig bedrukte plano.
€ 20
* Op de voorzijde, onder de afbeelding van een doodsangsten uitstaande jongedame, voluit gesigneerd door Grunberg. Behalve Grunberg (Blue Mondays) lazen op deze literaire avond Susan Choi, Rene Steinke en John Weir voor uit hun onlangs verschenen romans.

24 (GRUNBERG, Arnon) Collectie van 6 boekenleggers, die reclame maken voor (uitgaven/voorstellingen van) Grunberg (o.a. Huid en Haar, Tirza, Figuranten als dwarsligger). Diverse formaten.
€ 25

‘Pablo [van Dijk] was mijn Raspoetin. Met hem kwam aan de onbevangenheid een eind, de wereld bleek een casino.’ (De Boekenwereld, p. 5)

oprichtingsdiner25 GRUNBERG, Arnon (Menukaart van het Oprichtingsdiner van het Geheim Grunberg Genootschap). [Amsterdam, Kunst Editions?, 2000]. 29,9 x 22,9 cm. Geplastificeerde plano. Vervaardigd in een oplage 34 door Grunberg genummerde en gemonogrammeerde exemplaren. 1e druk.
VERKOCHT
¶ Grunberg versierde dit viergangenmenu aan de menuzijde in drie verschillende kleuren met drie letters ‘G’ (Geheim Grunberg Genootschap). De achterzijde bestaat uit een originele fotokopie van het hoofd van de auteur (hij heeft zijn gezicht op de plaat van een kopieerapparaat gelegd) met een door hem met verf aangebrachte blos op de wang. Niet in Wuijts.

junk426 GRUNBERG, Arnon Junk Mail. New York, Kunst Editions, 2000. 32,8 x 20,0 x 9,0 cm. Handgemaakte, in rood, wit, blauw gespoten en met gelamineerde envelop beplakte houten kist, waarin verzameld: 1/15e deel van de in het jaar 1999 aan Grunberg geadresseerde en bij hem bezorgde junk mail, een door Grunberg beschreven envelop met vier gedrukte brieven aan Saar en een aan de lezer, een gesigneerd kaartje ‘No More Junk Mail!’ en een losbladig colofon. Vervaardigd in een oplage van 15 onder het colofon genummerde en gesigneerde exemplaren.
VERKOCHT
¶ Maatschappijkritische readymade, gevat in een kistje dat in de kleuren van de Amerikaanse (zo u wilt: Nederlandse) vlag is gespoten en aan de binnenzijde beplakt met de foto ‘Fat hand and dollars’ van Helmut Newton. De door Grunberg beschreven envelop is beplakt met een Grunberg-postzegel (naar een foto van Anton Corbijn). Grunbergs leukste uitgave bij Kunst Editions, naar onze bescheiden mening. Wuijts A-49.

27 GRUNBERG, Arnon Portrait of the Artist as a Young Woman. My First Love Letter to a Man. (Happy Holidays Angel Magnet Box). New York, Kunst Editions, 2000. 20,0 x 20,0 x 7,5 cm. Met goudpapier en engelbeeldje beplakte hartvormige doos, waarin verzameld op een bedje van watten: een ingelijst en door hemzelf met de hand bijgekleurd portretfotootje van de auteur, twee ingelijste gedichten, een los titelkaartje, een losse foto van de drie lijstjes op een koelkastdeur en een in het deksel van de doos geplakt colofon. Vervaardigd in een oplage van 48 (2 x 24) onder het colofon genummerde danwel geletterde en gesigneerde exemplaren.
VERKOCHT
¶ Eén van de 24 geletterde exemplaren. Dit is zelfs het allereerste exemplaar van dit deel van de oplage: ‘A/B’. Krankzinnig nieuwjaarsgeschenk, dat zelden in de handel opduikt. Wuijts A-53.

28 “GRUNBERG, Arnon” (als:) Marek van der JAGT Aqua hærens. Z.p., (Nederlandsche Vereeniging voor Druk en Boekkunst), [2000]. Vouwblad. Met de hand gezet uit de Helvetica en gedrukt in geel, blauw, grijs en zwart op papier van Proost in een beperkte oplage. 1e druk.
€ 28
¶ Een herfstcyclus van Van der Jagt, ‘dankzij de bemiddeling van A.G.’ nu in druk verschenen, maar de gedrukte teksten hebben echt niets van doen met Marek van der Jagt, laat staan met Grunberg. Toch een leuke uitgave! Zie de aflevering ‘List en bedrog’ van De Boekenwereld, jrg. 22, afl. 3 (maart 2006), p. 266-267.

silent29 GRUNBERG, Arnon Silent Extras. Translated from the Dutch by Sam Garrett. (Advance uncorrected proofs). New York, St. Martin’s Press, (2001). Garenloos. (6), 366 p. Krasje, deukje.
VERKOCHT
¶ Ongecorrigeerd leesexemplaar, in een eenvoudig rood papieren omslag, bestemd voor recensenten. Cf. Wuijts C-4.2.

30 (GRUNBERG, Arnon). MULDER, Reinjan
luxemDe Luxemburgse meisjes. Een wandeling door het Wenen van Marek van der Jagt. Breda, De Geus, 2002. Geniet. 12 p. Gedrukt in blauw. 1e druk.
VERKOCHT
¶ Wuits E-5.

31 GRUNBERG, Arnon De joodse messias. (Fragment). Amsterdam, Vassalucci, 2004. Geniet. 32 p. 1e druk. Boven- en onderrand verkeerd (want schuin) afgesneden.
VERKOCHT
¶ Voorpublicatie uit de gelijknamige roman, die 16 september zal verschijnen. Wuijts A-71.

32 (GRUNBERG, Arnon) Arnon Grunberg 10 jaar schrijver. [Vilvoorde], HUMO, (2004). Geniet. 20 p. Geïllustreerd. 1e druk.
€ 10
¶ Promotieboekje met fragmenten van interviews met Grunberg, een felicitatiebrief van Vic van de Reijt aan Grunberg en driemaal ‘Arnons top-5’ van restaurants, hotels en diversen (manicure, kaasfondue, vliegveld). Wuijts E-6.

phantom33 GRUNBERG, Arnon Phantom Pain. A novel. Translated from the Dutch by Sam Garrett. (Uncorrected proof). New York, Other Press, (2004). Garenloos. (10), 282 p.
VERKOCHT
¶ Ongecorrigeerd leesexemplaar, in een eenvoudig lichtgroen papieren omslag, bestemd voor recensenten. Cf. Wuijts C-5.2.

34 GRUNBERG, Arnon Tirza. Amsterdam, Nijgh & Van Ditmar, 2006. Linnen met stofomslag. 432 p. 1e druk. Band en boekblok iets gevlekt.
€ 20
¶ Wuijts A-83.

tirza35 GRUNBERG, Arnon Tirza. (Leesexemplaar. Embargo tot en met 20 september 2006). Amsterdam, Nijgh & Van Ditmar, 2006. Garenloos. 432 p. [Gedrukt in een oplage van 600 exemplaren]. 1e druk (‘gebonden editie’).
€ 60
¶ Ongecorrigeerd leesexemplaar, louter op de voorzijde van het witte omslag in zwarte typografie bedrukt, bestemd voor recensenten. Wuijts A-83.

36 GRUNBERG, Arnon Pĕt jednohubek. Přeložila Veronika Havlíková. Praag, Na konci duhy [= Aan het eind van de regenboog], 2007. 19,9 x 13,2 cm. Cahiersteek. 32 p. Geprint in grijs en groen uit de Times New Roman in een oplage van 34 geletterde exemplaren. 1e druk. Met losbladig colofon in het Nederlands.
€ 250
¶ Vijf prozaïsche hapjes, aangevuld met een interview met de auteur door Michael March, verschenen ter gelegenheid van het 17e Praag Schrijvers Festival. Het initiatief voor deze veelkleurige uitgave is van Jos Wuijts, Grunbergs bibliograaf, woonachtig te Praag. Zijn al even kleurrijke visitekaartje is bijgevoegd. Wuijts C-4.

37 GRUNBERG, Arnon The Jewish Messiah. A novel. Translated from the Dutch by Sam Garrett. (Uncorrected advance proofs). New York, The Penguin Press, 2008. Garenloos. (8), 472 p.
€ 25
¶ Ongecorrigeerd leesexemplaar, bestemd voor recensenten. ‘Not for sale’, meldt het omslag, maar daar trekken wij ons niets van aan.

kamermeisjesoldaten38 GRUNBERG, Arnon Kamermeisjes en soldaten. Arnon Grunberg onder de mensen. Amsterdam, Nijgh & Van Ditmar, 2009. Legergroen heeloasis met belettering in roze en wit, op het voorplat een ferme afdruk van een schoen (‘legerkist’). In passend met leer afgezet foedraal (Binderij Phoenix). (4), 336, (20) p. 1e druk. Enkel krasje op de rug.
VERKOCHT
¶ Van de eerste druk van dit boek werden 210 genummerde sets losse katernen ter beschikking gesteld aan particuliere en professionele boekbinders, uitgedaagd om er een bijzondere band voor te vervaardigen. Dit is een van de slechts 2 exemplaren kundig en smaakvol gebonden door meesterbinder Philipp Janssen van Binderij Phoenix. Een fraai voorbeeld van een contemporaine kunstboekband, even stoer als delicaat.

39 GRUNBERG, Arnon De Bulgaren. [Amsterdam, de Volkskrant], 2010. Leporello van 10 pagina’s tussen platten van stevig bordkarton. Met het groene elastiekje om het geheel bij elkaar te houden. 1e druk.
VERKOCHT
¶ Kort verhaal uitgegeven ter gelegenheid van het afscheid van Pieter Broertjes als hoofdredacteur van de Volkskrant. De opmerkelijke vormgeving is van Hein van Putten, het drukwerk van Jan de Jong. Gezet uit de Avenir Book met de Bodoni Bold om de kop van de Volkskrant te imiteren.

40 GRUNBERG, Arnon Undercover in Oost-Europa. (Met ‘druksels’ door Ben Joosten). Reportages uit Oekraïne, Roemenië en Transnistrië. Utrecht, Stichting De Roos, 2011. Linnen met stofomslag. (176) p. Katernen niet opengesneden (zoals uitgegeven). Boekverzorging Irma Boom. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren. 1e druk.
VERKOCHT
¶ Sobere vormgeving, in zwart-wit. Het omslag is, eenmaal uitgevouwen, een affiche met nog een ‘druksel’.

41 GRUNBERG, Arnon Een nieuwe vriend. (Heemstede, Boekhandel Blokker, 2012). Cahiersteek. (8) p. Gezet uit de Plantijn en gedrukt in de Hof van Jan in een oplage van 150 exemplaren. Met een illustratie van een Rhodesian Ridgeback door Nicole de Cock. 1e druk.
VERKOCHT

42 GRUNBERG, Arnon Gratis is het woord niet. Voulaispont sur Autrement, Maison Close, 2013. 23,9 x 11,1 cm. Cahiersteek. (12) p. Gezet uit de Garamond en gedrukt in oudroze en zwart in een oplage van 120 genummerde exemplaren. 1e (afzonderlijke) druk.
VERKOCHT
¶ Verschenen ter gelegenheid van de opening van de gelijknamige tentoonstelling in Pulchri Studio.

43 GRUNBERG, Arnon Simon Carmiggelt en mijn moeder. Een voetnoot bij een Voetnoot. (Heiloo), KDC [= Klein Dozijn Carmiggeltliefhebbers of Kracht Door Carmiggelt], 2013. 15,9 x 11,5 cm. Cahiersteek. (12) p. Met de hand gezet uit de Horley Old Style en Egmont Open Kapitalen en gedrukt door De Carbolineum Pers in rood, grijs en zwart op Zerkall-papier in een oplage van 20 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
VERKOCHT
¶ Dit is nummer 1 van de oplage! Verschenen ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Simon Carmiggelt. Niet in de Nederlandse Centrale Catalogus.

opportunity

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 oktober 2014 door in CATALOGUS.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.126 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: