antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 595: S. Vestdijk – complete collectie

Deze nieuwsbrief bestaat uit slechts een nummer, maar dat ene nummer omspant wel meteen een volle boekenkast (ruim tweeënhalve strekkende meter). Hieronder ziet u slechts enkele afbeeldingen. U bent uiteraard van harte welkom om deze collectie te komen bekijken.


complete collectie  vestdijkVESTDIJK, S. De nagenoeg volledige Vestdijk in afzonderlijke uitgaven. Collectie van 52 romans, 13 verhalenbundels, 20 dichtbundels, 28 essaybundels en 4 vertalingen.
verkocht
¶ Deze uitzonderlijke verzameling, gedurende vele decennia bijeengebracht door een kritische en perfectionistische bibliofiel, bestaat uit alle romans van Vestdijk: van de 52 titels zijn er 51 aanwezig in eerste druk en gebonden, en slechts twee titels (Terug tot Ina Damman (1934) en Else Böhler (1935)) ontberen het stofomslag – zo dat ooit bestaan heeft! Vroege romans als Meneer Visser’s hellevaart (1936), Het vijfde zegel (1937), De nadagen van Pilatus (1938), Rumeiland (1940) en De vuuraanbidders (1947) zijn dus voorzien van hun buitengewoon tere en soms (ook door ons) onvindbaar geachte stofomslagen. Ook de zeer zeldzame uitgave-in-één-band van de Anton Wachter-cyclus is voorhanden. Enkele romans zijn eveneens aanwezig in latere druk met stofomslag of ingenaaid.
Bij de verhalenbundels en dichtbundels vallen de fraaie exemplaren van De dood betrapt (1935), Narcissus op vrijersvoeten (1938) en Gestelsche liederen (1949) op. Van de essaybundels hebben alle gebonden boeken hun originele stofomslagen, ook De toekomst der religie (1947) en De glanzende kiemcel (1950).
De exemplaren in deze collectie zijn – zonder uitzondering – in goede tot uitzonderlijk goede, ronduit fantastische staat.
‘O, Gij die sneller verzamelt dan Vestdijk kon lezen’… Dit is, in goed Nederlands, een once-in-a-lifetime opportunity!

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 mei 2015 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 642.057 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: