antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 690: Gelderland in proza, poëzie en prenten

In de jaren tachtig en negentig verschenen er in enkele Nederlandse provincies grote bibliofiele projecten, waarbij de gemeenten in die specifieke provincie centraal stonden. Zo’n project bevat een collectie gepaarde kunst-uitgaven: één literaire tekst met één origineel grafisch kunstwerk per gemeente, gemaakt door mensen die iets met de betreffende gemeente te maken hebben. In deze nieuwsbrief bieden wij een complete reeks Gelderland aan.

In deze inspirerende reeks van negentig uitgaven vindt u bijdragen van schrijvers als H.H. ter Balkt, Midas Dekkers, Johnny van Doorn, Gerrit Komrij, Jan Siebelink, Kees Stip, en kunst van onder (vele) anderen Armando, Ad Gerritsen, Herman Gordijn, Han Jansen, Willem den Ouden en Ronald Tolman.

Leen van Weelden bedacht het concept. De provincie werd voor deze reeks verdeeld in drie streken: Achterhoek, Rivierenland en de Veluwe. In de beschrijving kozen we voor een eigen nummering van de delen: de drie streken met daarbinnen, alfabetisch, de plaatsen.


kusters-gerritz

Harrie Gerritz voor Frans Kusters

duyns-armando

Armando voor Cherry Duyns

siebelink-verhaaf

Gradus Verhaaf voor Jan Siebelink

Gelderland in proza, poëzie en prenten. (Arnhem), Stichting Beeldende Kunst Gelderland, (1987-1990). 90 delen. Ingenaaid met omslagen. Gedrukt door Het Drukhuis Oosterbeek in een oplage van 120 genummerde exemplaren. Alle illustraties werden uitgevoerd in (kleuren)zeefdruk. Enkele omslagen deels verschoten.
€ 850
* De inhoud:
1. GELDERLAND: Harrie Gerritz (prent) & Frans Kusters (tekst);
2. ACHTERHOEK: Jan Homan & Jan de Zanger; 3. Aalten: Jo ter Linde & Joop Kruip; 4. Angerlo: Lien Heyting & Theo Tangelder; 5. Bergh: Henk Harmsen & Harr Scheffer; 6. Borculo: A.H.G. Schaars & Ellie Overberg; 7. Didam: Rob de Leeuw & Theo Tomassen; 8. Dinxperlo: Henk Agterhof & Martie Seesing; 9. Doesburg: Harmen Wind & Elli Slegten; 10. Doetinchem: Sepha de Leeuw & Marten Hendriks; 11. Duiven: Robert Joseph & Toontje Krekel; 12. Eibergen: Henk Krosenbrink & Wim Izaks; 13. Gendringen: Dick Welsink & Gérard Leonard van den Eerenbeemt; 14. Gorssel: Jenny Pisuisse & Dorian Hiethaar; 15. Groenlo: Harrie Blanken & Willem te Molder; 16. Hengelo: Louise van Bloemen & Agnes van den Brandeler; 17. Hummelo en Keppel: Karel Soudijn & Herman M. van den Broek; 18. Lichtenvoorde: Ruud de Bruin & Henry Wolters; 19. Lochem: Jo Daan & Anne Semler; 20. Neede: Meghel J. Doewina & Ernst Varkevisser; 21. Rijnwaarden: Jan Kassies & Hans van der Linde; 22. Ruurlo: Cherry Duyns & Armando; 23. Steenderen: Christiaan Nortier & Han Jansen; 24. Vorden: Rico Bulthuis & Ami-Bernard Zillweger; 25. Warnsveld: Chris Schriks & Ben Hulsegge; 26. Wehl: Marja Alofs & Herman Damen; 27. Westervoort: Humphrey Ottenhof & Peter van der Feltz; 28. Winterswijk: Gerrit Komrij & Arno Kramer; 29. Wisch: Hans Kooger & Ton van Vliet; 30. Zelhem: Wim van Keulen & Frans Buitinga; 31. Zevenaar: Anke Binnerts & Helen Sieger; 32. Zutphen: H.C. ten Berge & Elizabeth de Vaal;
33. RIVIERENGEBIED: Willem van Toorn & Willem den Ouden; 34. Ammerzoden: Ton Luijten & Gerard Ettema; 35. Bemmel: Maarten Beks & Wim Zurné; 36. Beuningen: Evert van Dijk & Ronald Tolman; 37. Brakel: Rudie van Meurs & Th.J.M. Snijders; 38. Buren: Midas Dekkers & Ruth Thiadens; 39. Culemborg: Emma Brunt & Rop Philippi; 40. Dodewaard: Martin Reints & Emmy Eerdmans; 41. Druten: Johan van Os & Riet Mooren; 42. Echteld: Johan Fokken & Mynke Buskens; 43. Elst: Thomas Verbogt & Annelies van den Akker; 44. Geldermalsen: Reinjan Mulder & Ron Rooymans; 45. Gendt: Noud Bles & Angeline Lips; 46. Groesbeek: Victor Vroomkoning & Jan P.C. van Doorn; 47. Hedel: Berthy Bookelmann-van Engelen & Gilia van Dulmen-van Engelen; 48. Heerewaarden: Ursula den Tex & Ad Swinkels; 49. Heteren: Johnny van Doorn & Geurt van Dijk; 50. Heumen: Karel Reijnders & Taco Meeuwsen; 51. Huissen: Rijk van Rotterdam & Jan van Krieken; 52. Kerkwijk: Ed Leeflang & Lucas van Blaaderen; 53. Kesteren: Marian Schalk-Meijering & Hent van den Berg; 54. Lienden: J.J. Oversteegen & Adri van Rooijen; 55. Lingewaal: Wim Hazeu & Freddy Rikken; 56. Maasdriel: Rody Chamuleau & Ad Cameron; 57. Maurik: Boudewijn Spitzen & Wolter Meine Jansen; 58. Millingen aan de Rijn: Nol Hell & Pauline Lutters; 59. Neerijnen: Peter Blanker & Joyce Bloem; 60. Nijmegen: H.H. ter Balkt & Robert Terwindt; 61. Rossum: Bert Lawende & Frits-Anton van der Horst; 62. Tiel: Huub van Heiningen & Guusje Kaayk; 63. Ubbergen: Ben Wasser & Theo Elfrink; 64. Valburg: Gerrit Jan Kleinrensink & Marlous Bervoets; 65. West Maas en Waal: Rien van den Heuvel & Jan van Teeffelen; 66. Wijchen: Huub van Haaren & Jan Hein van Rooy; 67. Zaltbommel: Cia van Maaren & Jan van Anrooy;
68. VELUWE: A. den Doolaard & Paulien Wittenrood; 69. Apeldoorn: Pieter Brouwer & Cees Andriessen; 70. Arnhem: Jan H. de Groot & Ad Gerritsen; 71. Barneveld: Kees Stip & Herman Gordijn; 72. Bert Schierbeek & Henk Peeters; 73. Ede: Hans Dorrestijn & Theo Verduyn; 74. Elburg: Gerben Hellinga & Dolf Kruger; 75. Epe: Aya Zikken & Gerrit Veenhuizen; 76. Ermelo: Jelle Pieter Dedde de Vries & Viktor Majdanzic; 77. Harderwijk: Henk van Os & Bé Klein; 78. Hattem: Huub Hoek & Thijs Buit; 79. Heeder: Dirk Otten & Theo Bruggink; 80. Hoevelaken: Wil de Jong & Brand Overeem; 81. Nijkerk: Frank van Dooren & Walter Lentjes; 82. Nunspeet: Dirk Ayelt Kooiman & Chris ten Bruggen Kate; 83. Oldebroek: Kees van Baardewijk & Diane Lekkerkerker; 84. Putten: Willem G. van Maanen & Karel Pieter van Wijk; 85. Renkum: Christine Kraft & Jansje Bouman; 86. Rheden: Jan Siebelink & Gradus Verhaaf; 87. Rozendaal: Guillaume van der Graft & Jan Miechels; 88. Scherpenzeel: Hendrik Marinus van Woudenberg & Brigitte Espeet; 89. Voorst: Prof.dr. P.C. Kuiper & Thierry Rijkhart de Voogd; 90. Wageningen: Margrieta Jeltema & Maaike Alma.

groot-gerritsen

Ad Gerritsen voor Jan H. de Groot

leeflang-blaaderen

Lucas van Blaaderen voor Ed Leeflang

komrij-kramer

Arno Kramer voor Gerrit Komrij

stip-gordijn

Herman Gordijn voor Kees Stip

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 december 2016 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.735 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: