antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 715: Avalon Pers

In 1974 drukte Jan Keijser zijn eerste uitgave, een kwatrijn van Gerrit Achterberg. Inmiddels is zijn Avalon Pers – genoemd naar het eiland van Koning Arthur – honderden boekjes en boekwerken verder. In deze nieuwsbrief staan alle bij ons leverbare uitgaven, inclusief aanwinsten van auteurs als Biesheuvel, Hanlo en Jellema.


1. ACHTERBERG, Gerrit III. (Met drie kartondrukken door Willem Snitker). (Woubrugge, Avalon Pers, 1988). 33,5 x 24,5 cm. Ingenaaid met omslag. (8) p. Gezet uit de Romanée en gedrukt in een oplage van 100 genummerde en door de kunstenaar gesigneerde exemplaren.
verkocht
* Drie vroege, ongebundelde verzen van Achterberg in een folio-uitgave.

2. AMSTEL, Anne van Geef me nu ik wil. (Woubrugge, Avalon Pers, 2014). Ingenaaid met omslag. (2), 22 p. Gezet uit de Albertus en gedrukt op Zerkall in een oplage van 90 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht


3. BENOIT, Jacques
Zo gelaten arm. Verzen. (Woubrugge, Avalon Pers), [1981]. Ingenaaid. (24) p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt op Zerkall Bütten in een oplage van 125 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk. Gaaf en fris exemplaar.
€ 12
* Uitgegeven ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de dichter (1901-1992), die eigenlijk Jacques Bayer heette.

4. BIESHEUVEL, J.M.A. Die aardige hoogleraar. Woubrugge, Avalon Pers, 2011. Cahiersteek. (12) p. Gezet uit de Bembo en gedrukt op Simili Japon in een oplage van 90 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht

5. BIESHEUVEL, J.M.A. Huib Drion zeventig jaar. Woubrugge, Avalon Pers, 2016. Cahiersteek. (12) p. + cd, waarop Biesheuvel de toespraak voorleest. Gezet uit de Meidoorn en gedrukt op Ingres in een oplage van 150 exemplaren. 1e druk.
verkocht


6. BIESHEUVEL, J.M.A.
John P. en ik. [Woubrugge], (Avalon Pers), [2012]. Cahiersteek. (4) p. Gezet uit de Romanée en gedrukt op Zerkall in een oplage van 80 exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Over J.J. Peereboom.

7. BIESHEUVEL, J.M.A. Lieve Suus, beste Maarten. Woubrugge, Avalon Pers, 2015. Cahiersteek. (8) p. Gezet uit de Bembo en gedrukt in een oplage van 99 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht


8. BIESHEUVEL, J.M.A.
De verpletterende werkelijkheid. (Met een illustratie van de auteur). Woubrugge, Avalon Pers, 2015. Cahiersteek. (16) p. Gezet uit de Meidoorn en gedrukt op Zerkall-Bütten in een beperkte, gesigneerde oplage.
verkocht
* Uitgegeven ter ondersteuning van de crowdfunding voor de J.M.A. Biesheuvelprijs.

9. BIESHEUVEL, J.M.A. Zwanezang. (Woubrugge, Avalon Pers, 2016). Linnen (Binderij Van Waarden). (32) p. Gezet uit de Bembo en gedrukt op Zerkall in een oplage van 150 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Vanwege ziekte van de auteur werd slechts een deel van de oplage gesigneerd door de auteur. Dit exemplaar is onder het colofon gesigneerd: ‘JMABiesheuvel/ Leyde 2016’.

10. BIESHEUVEL, J.M.A. Zwanezang. (Woubrugge, Avalon Pers, 2016). Linnen (Binderij Van Waarden). (32) p. Gezet uit de Bembo en gedrukt op Zerkall in een oplage van 150 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 80
* Vanwege ziekte van de auteur werd slechts een deel van de oplage gesigneerd door de auteur. Dit exemplaar is onder het colofon gesigneerd door de levensgezellin van de auteur: ‘Namens zieke Maarten/ getekend door/ Eva Biesheuvel Gütlich/ Leiden, 8-X-2016’.

11. (BIESHEUVEL, J.M.A.). TOLSTOI, Leo Gesprek met een voorbijganger. Vertaald en toegelicht door Kees Verheul. Met een tekening door Maarten Biesheuvel. Woubrugge, Avalon Pers, 2011. Ingenaaid. (8) p. Met de hand gedrukt in een beperkte oplage.
€ 25
* Jaarwisselingsgeschenk 2010-2011. Niet in de handel.

12. BLOEM, J.C. Paaschvacantie. (Woubrugge, Avalon Pers, 2016). Cahiersteek. (4) p. Met de hand gezet uit de Bembo en gedrukt in een oplage van 90 exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Niet eerder gepubliceerd gedicht van Bloem uit 1908. Het gedicht werd zowel afgedrukt in boekdruk als in facsimile van het handschrift.

13. BLOM, Onno Aangeraakt door Erwin. Woubrugge, Avalon Pers, 2012. Cahiersteek. (16) p. Gezet uit de Bembo en gedrukt op Velata avorio in een oplage van 90 exemplaren. 1e druk.
verkocht

14. BORDEWIJK, F. De publieke fotolach. (Woubrugge), Avalon Pers, (1984). Cahiersteek. 12 p. Gezet uit de Romanée en met de hand gedrukt in rood en zwart op Conqueror in een oplage van 125 exemplaren. 1e druk.
verkocht
* De lach van de Rus is een verdedigingswapen. Jaarwisselingsgeschenk 1984/1985. Niet in de handel.

15. (BOUTENS, P.C.). GOUD, Marco Een ondraaglijke drukfout. De ontstaansgeschiedenis van P.C. Boutens’ Naenia, gevolgd door acht brieven van Boutens aan Joh. Enschedé en Zonen. (Met een portret van Boutens door Toorop als frontispice). Woubrugge, Avalon Pers, 2005. Ingenaaid met stofomslag. (24) p. Gezet uit de Lutetia en met de hand gedrukt op Hollands Druk van Van Gelder in een oplage van 300 exemplaren. 1e druk.
verkocht

16. BROUWERS, Jeroen Kalenders. (Met als frontispice een portretfoto van Herman Selleslags). Woubrugge/ Den Haag, Avalon Pers/ Statenhofpers, 1999. Linnen. 24 p. Gezet uit de Romulus en gedrukt in rood en zwart in een oplage van 170 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk. De lijm van de foto is uitgewerkt.
€ 95
* Bijzonder mooi uitgegeven voorpublicatie uit Brouwers’ meesterlijke roman Geheime kamers.

17. BUCKLAND WRIGHT, John Drie brieven aan Arthur van Schendel Jr. Met een toelichting door K.J. Nijkerk. Amsterdam, Gezelschap Nonpareil, 1998. 26 x 15 cm. Ingenaaid. (20) p. Gezet uit de Ehrhardt en gedrukt op Zerkall door de Avalon Pers in een oplage van 60 exemplaren. 1e druk. Als nieuw.
verkocht
* Brieven uit 1932-1934 aan A.F.E. van Schendel (1910-1978). Zeer mooi verzorgde uitgave bestemd voor het bibliofiele genootschap.

18. CAPELLEVEEN, Paul van ‘Mijn vriend Kuiper overtrof zichzelf’. Over de Aforismenreeks van L.J.C. Boucher. Den Haag, Vrienden van het Museum Meermanno, 2008. Ingenaaid met omslag. (36) p. Met de hand gedrukt [door de Avalon Pers] in een beperkte oplage. Geïllustreerd. 1e druk.
€ 16

19. (CONSTANT). KELK, Fanny Flarden en raapsels. (Met tekeningen van Constant, Ed Dukkers, Herman Gordijn, Marjan de Glopper, Reinier Lucassen, Jan Peeters, Pierre van Soest, Jan Sierhuis, Paula Thies en Ger Zijlstra). (Amsterdam, Frans de Jong, 1978). Linnen met cellofaan stofomslag. Gezet uit de Bembo bij Van der Garde en gedrukt bij Jan Keijser (Avalon Pers) door Frans de Jong op Japans handgeschept en lichtgrijs gevergeerd papier in een oplage van 250 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* De tekeningen zijn gedrukt op handgeschept Japans papier en zijn per stuk ingeplakt.

20. COUPERUS, Elisabeth Een brief aan W.J. Simons. Bezorgd door Menno Voskuil. Woubrugge, Avalon Pers, 2010. Ingenaaid. (8) p. Gezet uit de Romanée en gedrukt op Zerkall in een oplage van 99 exemplaren. 1e druk.
€ 12
* Brief van de weduwe Couperus (waarvan het origineel bij ons werd gekocht) met een leuk nawoordje van Menno Voskuil.

21. DEYSSEL, Lodewijk van Circus Renz. (Met een aantekening door Harry G.M. Prick). (Woubrugge, Avalon Pers, 2003). Cahiersteek. Uitvouwbaar vouwblad. Met de hand gezet uit de Lutetia en gedrukt in goud, rood, zwart en bruin op Zerkall in een beperkte oplage ter gelegenheid van het verschijnen van Een vreemdeling op de wegen. Het leven van Lodewijk van Deyssel vanaf 1890 (Amsterdam 2003), het tweede deel van de door Harry G.M. Prick geschreven biografie van Lodewijk van Deyssel. 1e druk.
verkocht

22. DEYSSEL, Lodewijk van Een niet gepubliceerd fragment uit Lodewijk van Deyssel’s Menschen en Bergen. [Woubrugge], (Avalon Pers, 1993). Vouwblad. Gezet uit de Excelsior en de Egmont en gedrukt in een kleine oplage. 1e druk
verkocht
* Een smerige watercloset-passage voorafgegaan door een brief aan Kloos: ‘Ik weet niet goed of de redaktie alleen het woord poep, of alleen de alinea waarin het verschijnen van de poep aan de billenspleet, of wel de geheele plee-paragraaf wenscht geschrapt te zien’. Bestemd voor De spiegel op het gemak. Veestschrift aan Ronald Breugelmans aangeboden.

23. (DEYSSEL, Lodewijk van). PRICK, Harry G.M. Lodewijk van Deyssel & het goede der aarde. (Woubrugge), Avalon Pers, (1984). Ingenaaid met omslag. (4), 28 p. Gezet uit de Lutetia en met de hand gedrukt in paars en zwart op Zerkall-Bütten in een oplage van 150 genummerde exemplaren. 1e druk. Kreukje.
verkocht
* Prachtige verhandeling over Lodewijk van Deyssel als liefhebber van lekker eten en drinken.

24. DORNA, Mary Drie verhalen. (Woubrugge), Avalon Pers, (1983). Ingenaaid met omslag. (24) p. Gezet uit de Lutetia en met de hand gedrukt in rood en zwart op Hollands Druk in een oplage van 125 genummerde exemplaren. Omslag deels verschoten.
verkocht

25. DOUGLAS, Lady Alfred (Olive CUSTANCE) I desire the moon. The diary of Lady Alfred Douglas (Olive Custance) 1905-1910. Introduced and annotated by Caspar Wintermans. Woubrugge, The Avalon Press, 2004. 27 x 16 cm. Original gilt vellum-backed boards with slipcase (in black silverpoint paper). 124 p. Illustrated. Printed on Simili Japon paper in 195 copies. 1st edition. Fine.
€ 275
* Amusing diary dating from 1905-1910 of Lord Alfred Douglas’s wife Olive, full of interesting literary details (about Oscar Wilde, naturally, but also about William More Adey, Lord Berners, Wilfrid Blunt, Winston Churchill, Frank Danby, the extensive Douglas family, Ivor Guest, Robert Ross, G.S. Street, the Tennant family, Reginald Turner and many, many others). A beautiful, privately printed book, with scholarly (but very readable) notes by Alfred Douglas biographer Wintermans. This is one of 15 specially bound deluxe copies.

26. DUBOIS, Pierre H. en Simone Tweeklank. [Woubrugge], (Avalon Pers, 1993). Ingenaaid. (4) p. Gezet uit de Romanée en met de hand gedrukt in een oplage van 300 exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Jaarwisselingsgeschenk 1993/1994 van Nop Maas en Joep Jaspers.

27. ELIOT, T.S. Cape Ann. (Vertaald door Bert Voeten). (Woubrugge, Avalon Pers, 1990). Ingenaaid. (4) p. Gezet uit de Arrighi en de Centaur en met de hand gedrukt in rood en zwart op Zerkall in een oplage van 150 exemplaren.
€ 10
* Jaarwisselingsgeschenk 1990/1991.

28. EMANTS, Marcellus De mens moet het leven overwinnen. Brieven van Marcellus Emants aan Jkvr. E.C.E.M. van Nispen tot Sevenaer. (Bezorgd en van een nawoord voorzien door Nop Maas). Woubrugge, Avalon Pers, (1994). Ingenaaid met omslag. (20) p. Gezet uit de Garamond en met de hand gedrukt in rood en zwart in een oplage van 90 genummerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Zes ongepubliceerde brieven van Emants.

29. EMANTS, Marcellus Onopgelost. Woubrugge, Avalon Pers, (1983). Cahiersteek. (12) p. Gezet uit de Egmont en gedrukt op Immortal Fire in een oplage van 125 genummerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* De papiersoort Immortal Fire werd speciaal voor margedrukkers ontworpen door David Simaleavich van Binderij Phoenix. Er werden onder meer hennepvezels in verwerkt. Samen met een aantal drukkers liet hij papierfabriek Schut een hoeveelheid van dit speciale geschepte papier maken, hetgeen een kostbare zaak was. In de jaren tachtig werd dit bijzonder fraaie, ietwat ruige papier gebruikt, tot het op was.

30. EMMERIK, Gerard van Stil. (Woubrugge, Avalon Pers), [1998]. Ingenaaid. (4) p. Gezet uit de Ehrhardt en met de hand gedrukt op Zerkall in een oplage van 300 exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Jaarwisselingsgeschenk 1998/1999 van Nop Maas en Joep Jaspers.

31. FEIS, A.H. Oorlog. Verzen in Staccato. (Uitgeleid door W. de Graaf). Woubrugge, Avalon Pers, (1981). Ingenaaid met omslag. (2), 52 p. Gezet uit de Romanée en de Lutetia en gedrukt in rood en zwart op Simili Japon van Van Gelder in een oplage van 120 genummerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Agnita Feis was van 1910 tot 1917 getrouwd met Theo van Doesburg.

32. FUNKE-BORDEWIJK, Nick Herinneringen aan Jerzy Kosinski. (Woubrugge, Avalon Pers, 1994). Oblong. Ingenaaid met omslag. (16) p. Gezet uit de Garamond en gedrukt op Zerkall-Bütten in een oplage van 60 exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Mooie herinnering aan Kosinski van de hand van de dochter van F. Bordewijk.

33. GANS, Iris de Werkpoëzie. (Woubrugge, Avalon Pers, 2014). Ingenaaid met omslag. (20) p. Gezet uit de Meidoorn en gedrukt op Zerkall in een oplage van 90 gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht

34. HANLO, Jan The Morning. (Woubrugge, Avalon Pers, 1988). Cahiersteek. (4) p. Gezet uit de Lectura en gedrukt op Van Gelder in een oplage van 53 exemplaren.
verkocht

35. JELLEMA, C.O. Over Gerrit Achterberg. Twee dagboekfragmenten. (Woubrugge, Avalon Pers, 2004). Leporello. Gezet uit de Van Dijck en gedrukt voor leden van het Genootschap Gerrit Achterberg. 1e druk.
verkocht

36. (JELLEMA vert., C.O.) LAVANT, Christine Drie gedichten. Met vertalingen door C.O. Jellema. (Met een nawoord door Gerben Wynia). Woubrugge, Avalon Pers, 2014. Ingenaaid. (16) p. Met de hand gezet uit de Walbaum en gedrukt op Japans in een oplage van 80 exemplaren.
verkocht

37. JONG, Frans de Achttien machinale aangezichten. Een voetreis door het rijk van keizer Jan. (Met achttien typografische illustraties van Frans de Jong.) (Amsterdam, Jan Tholenaar Editions), 1982. Grof linnen met titeletiket. (6) p., leporello van 18 bladen, (2 p.). Met de hand gezet uit allerhande ornamenten en decoratieve initialen uit de loden letterkast en gedrukt op Zerkall Bütten in een oplage van 80 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk. Op het schutblad een eigenaarsstempel (van een psychiater) en handgeschreven datum.
verkocht
* Het overweldigende resultaat van een expeditie door het domein van margedrukker Jan Keijser: kleurrijke, Oosterse stadsgezichten, zoals alleen Frans de Jong die kan maken. De Rook 19.

38. KAMPHUIS, Gerrit Oeverbos. (Woubrugge, Avalon Pers, 1988). Ingenaaid. 12 p. Gezet uit de Romanée en met de hand gedrukt in rood en zwart in een oplage van 99 exemplaren. 1e druk. Wat gekreukt.
verkocht
* Drie gedichten, in 1948 geschreven op Zuid-Sumatra. Exemplaar met handgeschreven, gesignerde opdracht van de dichter op het voorste schutblad: ‘Voor Henk [Schulte Nordholt]./ In het vooruitzicht van/ zijn tachtigste verjaardag/ al vast dit kleine geschenk./ januari 1989/ Gerrit’.

39. KAVAFIS, K.P. Vier gedichten. Vertaald en toegelicht door Mario Molegraaf. Woubrugge, Avalon Pers, 2010. Cahiersteek. (12) p. Gezet uit de Romanée en gedrukt op handgeschept Losin in een oplage van 99 genummerde exemplaren. 1e druk.
verkocht

40. KEMP, Pierre Een ding beseffen. (Woubrugge), Avalon Pers, (1980). Ingenaaid. (24) p. Met de hand gezet en gedrukt in blauw en zwart in een oplage van 150 genummerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Keuze uit de nagelaten gedichten door W.A.M. de Vroomen.

41. KOOTEN, Kees van Gerard Reve. [Haarlem, Joep Jaspers en Nop Maas, 2005]. Uitvouwblad. Gezet uit de Bembo en met de hand gedrukt door de Avalon Pers in rood en zwart in een oplage van 300 exemplaren.
€ 20
* Jaarwisselingsgeschenk. Niet in de handel. De tekst verscheen eerder in Humo van 10 mei 2005.

42. LABÉ, Louïse Sonnetten. Een keuze. (Met een nawoord door Dr. P.J. Buijnsters). (Met een originele, gesigneerde kopergravure van Lembit Löhmus naar een portret uit 1555). Beek, Editie In de Roozetak – Johan Souverein, 2012. Verzilverd halfperkament in papieren foedraal (Binderij Phoenix). (36) p. Gezet uit de Romanée en gedrukt door de Avalon Pers op Zerkall in een oplage van 106 genummerde exemplaren. Met uitvouwbladen zodat de gedichten parallel te lezen zijn. 1e druk.
€ 150
* Eén van de 6 genummerde en op naam gedrukte luxe-exemplaren, fraai gebonden door Philipp Janssen en voorzien van een extra afdruk van de gravure. De gedichten zijn in het oorspronkelijke Frans uitgegeven, in de Duitse vertaling van Rainer Maria Rilke en de Nederlandse vertaling van Paul Claes.

43. LABÉ, Louïse Sonnetten. Een keuze. (Met een nawoord door Dr. P.J. Buijnsters). (Met een originele, gesigneerde kopergravure van Lembit Löhmus naar een portret uit 1555). Beek, Editie In de Roozetak – Johan Souverein, 2012. Ingenaaid met omslag. (36) p. Deels niet opengesneden. Gezet uit de Romanée en gedrukt door de Avalon Pers op Zerkall in een oplage van 106 genummerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Eén van de 100 ingenaaide exemplaren.

44. LEIJNSE, Elisabeth De biograaf en zijn duiveltjes. Woubrugge, Avalon Pers, (1998). Ingenaaid. (24) p. Gezet uit de Bembo en gedrukt op Zerkall in een oplage van 100 exemplaren. Deukje onderaan de rug. Sporen van plakker op achterkant.
verkocht
* Tekst van de leuke lezing die Leijnse hield bij de presentatie van het eerste deel van de biografie van Lodewijk van Deyssel. Over Harry en Lily Prick, Boudewijn Büch en anderen, maar ook over ‘Den Onanie-Duivel’ bij Van Deyssel.

45. LEUPEN, J. Mon autre monde. Poèmes imaginées et images poétisées. Beeldende woorden en verwoorde beelden. [Woubrugge], Avalon Pers (1985). 27,5 x 19,5 cm. Ingenaaid met omslag. (16) p. Gezet uit de Lutetia en gedrukt op Zerkall Bütten in een oplage van 320 exemplaren. Geïllustreerd. 1e druk.
€ 12
* Ongenummerd exemplaar.

46. LONGFELLOW, Henry Wadsworth Avond. (Vertaling Jacques Benoit). Woubrugge, Avalon Pers, 1987. Cahiersteek. (4) p. Gezet uit de Centaur en gedrukt in een oplage van 70 exemplaren.
€ 12
* Langs bovenrand iets gekreukt.

47. MARSMAN, H. Landschap (in Post-Antiqua). (Woubrugge, Avalon Pers, 1982). Ingenaaid. (4) p. Met de hand gezet uit de Post-Antiqua en gedrukt in een oplage van 43 exemplaren. Naaitouwtje gebroken.
verkocht
* Vroege Avalon-uitgave. Jaartal met de hand verbeterd van 1981 naar 1982.

48. MAYER-SWART, E.B. Weerspiegeling. Woubrugge, Avalon Pers, (1991). Ingenaaid met omslag. (16) p. Gezet uit de Garamond en gedrukt in een oplage van 90 exemplaren.
verkocht

49. MEIJSING, Geerten Dingen die nog te doen zijn. Kerstverhaal. Woubrugge, Avalon Pers, (2013). Verguld blauw fluweel met pantermotief (Frans den Breejen). (2), 30 p. Gezet uit de Bembo en gedrukt op Zerkall in een oplage van 98 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 220
* Eén van de 15 Romeins genummerde luxe-exemplaren, in een bijzondere, aaibare band van boekbinder Frans den Breejen.

50. MEIJSING, Geerten Dingen die nog te doen zijn. Kerstverhaal. Woubrugge, Avalon Pers, (2013). Ingenaaid met omslag. (2), 30 p. Gezet uit de Bembo en gedrukt op Zerkall in een oplage van 98 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht


51. MEIJSING, Geerten
Eenden uit de vijver. Kerstverhaal. Woubrugge, Avalon Pers, (2009). Ingenaaid met omslag. 20 p. Gezet uit de Bembo en gedrukt op Zerkall in een oplage van 98 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Dit is nummer ‘3’ van de oplage.

52. MICHAELIS, Hanny Nagelaten gedichten. Haarlem, (Nop Maas en Joep Jaspers), 2007. Ingenaaid. (16) p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt in rood en zwart door Jan Keijser op de Avalon Pers in een beperkte oplage. 1e druk. Kreukje.
verkocht

53. MINCO, Marga De bol en de Boléro. (Woubrugge, Avalon Pers, 1991). Ingenaaid. (8) p. Gezet uit de Garamond en met de hand gedrukt in een oplage van 160 exemplaren.
verkocht
* Jaarwisselingsgeschenk 1991/1992.

54. MONTAG, S. Houding geven. Een overpeinzing. Woubrugge, Avalon Pers, [1981]. Ingenaaid. 16 p. Gezet uit de Lutetia en met de hand gedrukt in bruin en zwart op Geräuschloses Programm Bütten in een oplage van 125 exemplaren. 1e druk. Vouwtje in omslag.
verkocht
* Jaarwisselingsgeschenk 1981/1982.

55. [OMAR KHAYYAM] Drie kwatrijnen van Edward FitzGerald met vertalingen in het Nederlands. [Woubrugge], (Avalon Pers, 2009). Cahiersteek. (4) p. Gezet uit de Van Dijck en gedrukt in een beperkte oplage.
verkocht
* Aangeboden aan de aanwezigen bij de opening van de Omar Khayyam-tentoonstelling in het Meermanno.

56. [OMAR KHAYYAM] Drie kwatrijnen. [Woubrugge], (Avalon Pers, 2010). Cahiersteek. (4) p. Gezet uit de Romanée en gedrukt in een (zeer) beperkte oplage.
verkocht
* Een kwatrijn in het Engels, Nederlands en Perzisch. Uitgegeven bij de doop van Manon Hauman.

57. OMAR KHAYYAM Rubaiyat. In de vertalingen van Edward Fitzgerald & Theo van Raalte. Met een verantwoording van Johan van Schagen. Woubrugge, Avalon Pers, 1992. Geel linnen met titel in goud op het voorplat. (76) p. Gedrukt in 175 genummerde exemplaren. Prachtexemplaar.
verkocht
* Deze omvangrijke bibliofiele uitgave verscheen in twee versies, de nummers 1-100 met een druksel in kleuren van Frans de Jong als frontispice, en de nummers 101-175 met een ets van Theo Forrer. Dit is een exemplaar met frontispice van Frans de Jong, en tevens een van 30 exemplaren die in linnen werden gebonden.

58. OUDSHOORN, J. van Galant Avontuur. Woubrugge, Avalon Pers, (1979). Ingenaaid met omslag. (20) p. Gezet uit de Bodoni en met de hand gedrukt op Zerkall-Bütten in een oplage van 200 genummerde exemplaren.
verkocht
* Kort verhaal, dat voor het eerst gepubliceerd werd in 1916.

59. PEAUX, Augusta Nagelaten gedichten. Bezorging (en nawoord van) Mario Molegraaf. (Met een genummerde en gesigneerde ets van Wil Landman). Woubrugge, Avalon Pers, 2011. Ingenaaid met omslag. (28) p. Niet afgesneden. Gezet uit de Meidoorn en de Romanée en gedrukt op Zerkall-Bütten in een oplage van 75 genummerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* De ets is een fraai en sfeervol portret van de dichteres.

60. (PERRON, E. du). SNOEK, Kees E. du Perron, Den Haag en uitgever Boucher. Woubrugge, Avalon Pers, [2009]. Cahiersteek. 14 (= 12) p. Gezet uit de Garamond en met de hand gedrukt op Freelife in een oplage van 320 exemplaren.
verkocht
* Lezing gehouden ter gelegenheid van het Parelduikernummer 2008-4.

61. (PRICK, Harry G.M.) In memoriam Harry G.M. Prick. (Woubrugge, Avalon Pers, 2006). Ingenaaid met omslag. (24) p. Gezet uit de Spectrum en gedrukt in een oplage van 90 exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Twee mooie toespraken van Nop Maas en Wiel Kusters bij de uitvaart van H.G.M. Prick.

62. PRINS, Jan Sinterklaas. Uit het Liber Amicorum voor P.C. Boutens. (Met een toelichting van Marco Goud). (Woubrugge), Avalon Pers, 2010. Cahiersteek. (8) p. Gezet uit de Bembo en gedrukt in een oplage van 250 exemplaren. 1e druk.
verkocht

63. (REVE, Karel van ‘t) In memoriam. Toespraken bij de crematie van Karel van het Reve op zaterdag 6 maart 1999. [Woubrugge], Avalon Pers, 1999. Ingenaaid met omslag. (28) p. Gezet uit de Old Style en gedrukt in een oplage van 150 exemplaren. 1e druk. Zacht kreukje.
verkocht
* Bevat teksten van o.a. Robert van Amerongen, J.W. Bezemer, Marius Broekmeijer, Rudy Kousbroek en David van het Reve.

64. ROMIJN MEIJER, Henk Ode aan de veranderde situatie. [Woubrugge], (Avalon Pers, 2011). Cahiersteek. (8) p. Gezet uit de Spectrum en gedrukt op Ingres in een oplage van 75 exemplaren.
verkocht
* Prozagedicht over de schrijver in de media.

65. SCHENDEL, Arthur van Een brief van – aan Karel Nieuwkerk. [Woubrugge], (Avalon Pers), [1989]. Cahiersteek. (4) p. Gezet uit de Van Dijck en gedrukt in een oplage van 99 exemplaren. 1e druk.
verkocht

66. SCHWITTERS, Kurt Gewoon Fantastisch. Vijf grillige verhalen. Vertaald door W. de Graaf. (Woubrugge, Avalon Pers, 1989). Oblong. 15 x 9 cm. Ingenaaid. (12) p. Gezet uit de Romulus en met de hand gedrukt in rood en zwart in een oplage van 99 genummerde exemplaren.
verkocht

67. SLAUERHOFF, J. Icarus. Vier nagelaten gedichten. Bezorgd (en van een nawoord voorzien) door Menno Voskuil. (Luxe-exemplaar). Woubrugge, Avalon Pers, 2010. Verguld halfperkament in papieren foedraal (Binderij Phoenix). (20) p. Met als frontispice een originele, gesigneerde houtsnede door Peter Lazarov. Gezet uit de Romanée en gedrukt door Jan Keijser in bourgognerood en zwart op Zerkall in een oplage van 99 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 195
* Een van de 9 Romeins genummerde exemplaren, door Binderij Phoenix gebonden in halfperkament. Een keuze uit nooit eerder gepubliceerde gedichten van Slauerhoff. Een echte eerste druk uit 2010 dus!

68. SLAUERHOFF, J. Icarus. Vier nagelaten gedichten. Bezorgd door Menno Voskuil. (Met als frontispice een originele houtsnede door Peter Lazarov). Woubrugge, Avalon Pers, 2010. Verguld linnen (Herman van der Kruijk). (20) p. Gezet uit de Romanée en gedrukt door Jan Keijser in bourgognerood en zwart op Zerkall in een oplage van 99 genummerde exemplaren. 1e druk.
verkocht

69. SMIT, Wilfred De Sleutel-varianten. Met een inleiding door Ina Schermer en Wouter Voskuilen. (Met een originele, genummerde en gesigneerde ets van Will Landman). Woubrugge, Avalon Pers, 2010. Verguld halfleder in papieren foedraal (Herman van der Kruijk). 44 p. Gezet uit de Garamond en gedrukt op Zerkall in een oplage van 108 genummerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Eén van de 30 luxe-exemplaren in een sjieke band, met een extra afdruk van de ets (portret van de dichter). Interessante uitgave van een ten onrechte vergeten geraakte auteur.

70. VESTDIJK, S. Dichtkunst als magie. Bij de poëzie van Achterberg. [Woubrugge], Avalon Pers, (1983). Cahiersteek. (8) p. Gezet uit de Walbaum en gedrukt op Drie Kronenpapier in 275 exemplaren.
verkocht
* Jaarwisselingsgeschenk voor het Genootschap Gerrit Achterberg. Verscheen eerder in Het Parool (1946).

71. VOGEL, Wim Bevrijdingsdag. (Woubrugge, Avalon Pers), [1994]. Ingenaaid. (8) p. Gezet uit de Garamond en met de hand gedrukt in rood en zwart in een oplage van 300 exemplaren. 1e druk.
gratis bij een bestelling!
* Jaarwisselingsgeschenk 1994/1995 van Nop Maas en Joep Jaspers.

72. WARREN, Hans, & Kees LEKKERKERKER Een verstokt necrofiel. Brieven 1973-1979. Bezorgd en ingeleid door Menno Voskuil. Woubrugge, Avalon Pers, 2007. Verguld zwart halfmarokijn met gouden fileten, lederen kapitaaltje en zwarte platten, beplakt met handgemaakt, vezelig Japans papier in verguld kartonnen foedraaltje (Binderij Phoenix). (52) p. Gezet uit de Garamond en met de hand gedrukt op Zerkall in grijs en zwart in een oplage van 90 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 200
* Eén van de 15 Romeins genummerde luxe-exemplaren op handgeschept Losin, bijzonder fraai gebonden in een opmerkelijke halfmarokijnen band door Binderij Phoenix. Dit is een van 2 Romeins genummerde H.C.-exemplaren.

73. WARREN, Hans Zeg maar Binus. (Woubrugge, Avalon Pers, 2009). Ingenaaid. (4) p. Gezet uit de Romanée en gedrukt in een beperkte oplage. 1e druk.
€ 12
* Niet eerder gepubliceerd gedicht, uitgegeven ter gelegenheid van twee Warren-tentoonstellingen in Middelburg.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 5 april 2017 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.735 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: