antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 738: Een gelukkige dag

Aan onze Summer Sale lijkt geen einde te komen. Voor de duur van een week is 25% korting van toepassing op een fraaie selectie uitgaven van de bibliofiele uitgeverij AMO: René Stoute, Mensje van Keulen, Claire Goll, Hugo Claus, Boudewijn Büch en anderen.


1. BÜCH, Boudewijn Herr Lonesome Gottlieb im Wiener Wald. Chansons de tristesse. (Met een verantwoording door de bezorger, ‘Herr Dr. Lothar G. Mantoua D.D.’). Amstelveen, AMO, 1986. 31,5 x 21,2 cm. Verguld halfleer (Binderij Phoenix). 32 p. Gezet uit de Romanée en gedrukt door Bram de Does in blauw en zwart in een oplage van 90 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 600 nu voor € 450
* Eén van de 25 Romeins genummerde, op Caractère gedrukte luxe-exemplaren, fraai gebonden in halfleer door David Simaleavich. AMO 28.

2. BÜCH, Boudewijn Herr Lonesome Gottlieb im Wiener Wald. Chansons de tristesse. (Met een verantwoording door de bezorger, ‘Herr Dr. Lothar G. Mantoua D.D.’). Amstelveen, AMO, 1986. 30,4 x 21,1 cm. Verguld linnen (Binderij Phoenix). 32 p. Gezet uit de Romanée en gedrukt door Bram de Does in blauw en zwart in een oplage van 90 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 250 nu voor € 185
* Eén van de 50 Arabisch genummerde, op Zerkall gedrukte exemplaren. AMO 28.

3. CLAUS, Hugo Anatomie in zeven lessen. (Met een Nadien van Hugo Claus en een Aantekening van Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1990. Ingenaaid. (12) p. Met de hand gezet uit de Garamont en gedrukt door Hans van Eijk in chamois en zwart in een oplage van 25 op de pers genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 125 nu voor € 90
* Eén van de 18 Arabisch genummerde exemplaren op Zerkall. Deel 12 uit de reeks Gedichten van Hugo Claus. AMO 90.

4. CLAUS, Hugo Borgerocco of De dood in Borgerhout. Libretto voor een opera. (Met een Nota door Hugo Claus. Met een Aantekening door Gert Jan Hemmink. Met een originele, gesigneerde pentekening door de auteur als frontispice). Amstelveen, AMO, 1995. Gedecoreerd karton in papieren foedraal (Binderij Phoenix). (66) p. Gedrukt door Jan de Jong [in een oplage van 220 exemplaren]. 1e druk.
€ 600 nu voor € 450
* Eén van de 20 door de auteur met de hand genummerde en gesigneerde, op Freelife Crème gedrukte luxe-exemplaren, met een originele, gesigneerde tekening door Claus als frontispice. AMO 122.

5. CLAUS, Hugo Georg Büchner. (Met een Nadien van Hugo Claus en een Aantekening van Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1989. Ingenaaid. (12) p. Met de hand gezet uit de Garamont en gedrukt door Hans van Eijk in beige en zwart in een oplage van 25 op de pers genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 125 nu voor € 90
* Eén van de 18 Arabisch genummerde exemplaren op Zerkall. Deel 20 uit de reeks Gedichten van Hugo Claus. AMO 87.

6. CLAUS, Hugo I don’t care. Zonder etsen van Reinhoud. (Met een nawoord in de vorm van een brief van Herman de Coninck en een Aantekening door de uitgever. Amstelveen, (AMO), 1996. Ingenaaid met stofomslag. (32) p. Met de hand gezet uit de Gill Sans en gedrukt door Hein Elferink in een oplage van 50 op de pers genummerde en door de dichter gesigneerde exemplaren. 1e druk. Bovenzijde omslag iets verschoten, miniem vlekje op voorzijde omslag.
verkocht
* Eén van de 25 arabisch genummerde exemplaren op Hahnemühle Gantoise, zónder etsen van Reinhoud. AMO 125.

7. CLAUS, Hugo Het lied van Amadis. (Met een Nadien van Hugo Claus en een Aantekening van Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1988. Ingenaaid. (12) p. Met de hand gezet uit de Garamont en gedrukt door Hans van Eijk in lichtbruin en zwart in een oplage van 25 op de pers genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 125 nu voor € 90
* Eén van de 18 Arabisch genummerde exemplaren op Zerkall. Deel 12 uit de reeks Gedichten van Hugo Claus. AMO 67.

8. CLAUS, Hugo Nog. (Met een Nadien van Hugo Claus en een Aantekening van Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1990. Ingenaaid. (12) p. Met de hand gezet uit de Garamont en gedrukt door Hans van Eijk in grijsbruin en zwart in een oplage van 25 op de pers genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 125 nu voor € 90
* Eén van de 18 Arabisch genummerde exemplaren op Zerkall. Deel 23 uit de reeks Gedichten van Hugo Claus. AMO 95.

9. CLAUS, Hugo Het verschijnsel. Met een inleidend woord van Freddy de Vree. (Met een Aantekening door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1986. Geniet met stofomslag. 24 p. Gedrukt door Gerard Timmer in een oplage van 75 door Claus en De Vree gesigneerde exemplaren. Met vier ingeplakte illustraties (fotomorfozes). 1e druk.
verkocht
* Eén van de 25 Romeins genummerde, op Conqueror Bond chamois gevergeerd gedrukte luxe-exemplaren, met een originele, gesigneerde schets door Claus als frontispice: een fraai zelfportret. Verschenen ter gelegenheid van een aan Claus gewijde tentoonstelling bij de Stichting Veranneman te Kruishoutem. Het ‘inleidend woord’ van Freddy de Vree beslaat liefst zeven pagina’s. AMO 16.

10. CLAUS e.a., Hugo Taptoe dicht. Met tekeningen van Reinhoud. (Met een Aantekening door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1988. Ingenaaid. (60) p. Gedrukt in een oplage van 300 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 40 nu voor € 30
* Poëzie van o.a. Claus, Gils, Raes en Roggeman. Met een losse bijlage door Walter Lerouge. Dit exemplaar werd op de Franse titel gesigneerd door Reinhoud. AMO 75.

11. (CLAUS, Hugo). HEMMINK, Gert Jan Hugo Claus. Het grafische werk. Een eerste aanzet tot een oeuvrecatalogus. (Met een Vooraf door Hugo Claus en een Aantekening door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1995. Verguld halfperkament in papieren foedraal (Binderij Phoenix). (2), 44 p. Gezet door de Poortpers en gedrukt door Gerard Timmer in een oplage van 250 genummerde exemplaren. Geïllustreerd. 1e druk.
verkocht
* Eén van de 25 door Claus Romeins genummerde en gesigneerde, op Svecia Antiqua gedrukte luxe-exemplaren, fraai gebonden in halfperkament en met een originele, gesigneerde potloodtekening door Claus als frontispice: een zelfportret en profil. AMO 121.

12. (CLAUS, Hugo). HEMMINK, Gert Jan Hugo Claus. Het grafische werk. Een eerste aanzet tot een oeuvrecatalogus. (Met een Vooraf door Hugo Claus en een Aantekening door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1995. Ingenaaid. 44 p. Gezet door de Poortpers en gedrukt door Gerard Timmer in een oplage van 250 genummerde exemplaren. Geïllustreerd. 1e druk.
€ 50 nu voor € 35
* Verschenen ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Hugo Claus, graficus’ in de Galerie Luc Aerts – Delbekehuis in Antwerpen. AMO 121.

13. GOLL, Claire Brief aan Julius Baedeker. (Met een Aantekening door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1987. Ingenaaid met omslag. (16) p. Met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt door Hein Elferink op Zerkall in een oplage van slechts 10 op de pers genummerde en door de uitgever geparafeerde exemplaren. 1e druk.
€ 80 nu voor € 60
* Claire Goll werd in Nederland vooral bekend door haar in de reeks Privé-domein verschenen memoires. Deze brief werd gedrukt ter gelegenheid van het verschijnen van de tweede druk van die memoires. AMO 54.

14. HEMMINK, Gert Jan Herinnering aan Herman de Coninck. Met een (gesigneerde) ets van Reinhoud (als frontispice). Amstelveen, AMO, 1997. Ingenaaid met omslag. 14 p., op blokboekwijze gebonden. Met de hand gezet uit de Garamond en gedrukt door Rob Cox op Hahnemühle in rood, goudbruin, zilver en zwart in een oplage van 35 door de auteur/ uitgever gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 250 nu voor € 185
* Ontroerende herinneringen bij het overlijden van een vriend, geschreven op de dag van diens overlijden en in de dagen daarna gedrukt door Rob Cox. AMO 128.

15. KEULEN, Mensje van Je eerste jaar. (Met een Aantekening door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1986. Ingenaaid met omslag. (24) p. Met de hand gezet uit de Bembo en gedrukt door Hein Elferink in een oplage van 40 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Eén van de 30 Arabisch genummerde en op Zerkall Mittelmeer gedrukte exemplaren. Aantekeningen uit het dagboek van Mensje van Keulen over het eerste jaar van haar zoontje Aldo. AMO 18.

16. (REVE, Gerard) (Drie brieven aan Gerard (Kornelis van het) Reve:) Anna BLAMAN, Brief aan Gerard. (Met een Aantekening door Gert Jan Hemmink); Ida GERHARDT, Brief aan Gerard Reve. (Met een Aantekening door Gert Jan Hemmink); Godfried BOMANS, Brief aan Markies van het Reve. (Met een Aantekening door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1985. Drie delen in rode, verguld linnen overslagdoos (Binderij Phoenix). Ingenaaid met omslag. (16); (16); (16) p. Met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt door Hein Elferink op Conqueror in rood en zwart in een oplage van slechts 10 op de pers genummerde en door de uitgever geparafeerde exemplaren. 1e drukken.
€ 850 nu voor € 635
* De brief van Anna Blaman gaat over het onthouden van de reisbeurs aan Reve door minister Cals in 1951, Ida Gerhardt schrijft dat ze na de toekenning van de P.C. Hooft-prijs zoveel post ontving dat het haar het werken belet, Bomans schrijft Reve over diens toetreden tot de Rooms-Katholieke Kerk. AMO 10, 11, 12.

17. SEMBACH, Klaus-Jürgen Für Ruth Leuwerik. (Met een Notiz door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, AMO, 1994. Ingenaaid met omslag. (12) p. Met de hand gezet uit de Garamond en gedrukt door Rob Cox op Hahnemühle in blauw en zwart in een oplage van 25 op de pers genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 90 nu voor € 65
* Laudatio voor Leuwerik, bij de zeventigste verjaardag van de gevierde actrice (bekend van onder meer haar vertolking van Maria Trapp in de bekende film Die Trapp-Familie uit 1956). AMO 118.

18. STOUTE, René De magere dichter A. In memoriam (1925-1974). (Met een Aantekening door de auteur). Amstelveen, AMO, 1986. Ingenaaid met omslag. (2), 26 p. Met de hand gezet uit de Baskerville en gedrukt door Hein Elferink in een oplage van 35 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 60 nu voor € 45
* Eén van de 28 Arabisch genummerde, op Bütten wit gedrukte exemplaren. Vier gedichten en een prozatekst over Jan Arends. AMO 30.

19. WOHMANN, Gabriele Ein glücklicher Tag. (Met een Notiz door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, (AMO), 1990. Ingenaaid met omslag. (24) p. Met de hand gezet uit de Bembo en gedrukt door Hein Elferink in een oplage van 40 op de pers genummerde en door de auteur onder het colofon gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Eén van de 28 Arabisch genummerde, op Zerkall Bütten gedrukte exemplaren. AMO 96.

20. WOHMANN, Gabriele Een gelukkige dag. (Vertaald uit het Duits door Paul Beers. Met een Aantekening door Gert Jan Hemmink). Amstelveen, (AMO), 1990. Ingenaaid met omslag. (24) p. Met de hand gezet uit de Bembo en gedrukt door Hein Elferink in een oplage van 40 op de pers genummerde en door de auteur onder het colofon gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Eén van de 28 Arabisch genummerde, op Zerkall Bütten gedrukte exemplaren. AMO 97.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 augustus 2017 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.729 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: