antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 769: Winterbeelden

In de korte nieuwsbrief van vandaag, de laatste van de maand, staan winterbeelden van Jan Wolkers in de kijker. De kleurrijke zeefdrukken van Wolkers staan lijnrecht tegenover de winterbeelden van vandaag: het is in Den Haag al de hele dag grauw en grijs buiten.


WOLKERS, Jan Winterbeelden. (Met 12 originele zeefdrukken van Jan Wolkers en 12 foto’s van Steye Raviez). [Zaandam], (Kunstcentrum Zaanstad, 1995). 33 x 52 x 3,5 cm. In linnen overslagdoos (Geert van Daal, Atelier De Distelkamp). Vervaardigd in een oplage van 250 genummerde en gesigneerde exemplaren.
Verkocht
* Monumentale uitgave ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Jan Wolkers. Wolkers schreef twaalf gedichten, maakte daar twaalf kleurenzeefdrukken bij en Steye Raviez fotografeerde de kunstenaar twaalf maal in zijn natuurlijke omgeving: in zijn tuin op Texel.
De gedichten, zeefdrukken en zwart-witfoto’s zijn losbladig opgenomen en kunnen desgewenst dus ingelijst worden. Marlous Bervoets en Evert van der Molen waren verantwoordelijk voor de ingenieuze grafische vormgeving. De zeefdrukken werden gedrukt op 300 grams Velin van Arches, de gedichten en foto’s op 230 grams Savannah Natural Art Mat en de rest van omslag en binnenwerk op 160 en 230 grams Pergamenata Wit en 250 grams Grafiset Wit.
Bijgevoegd: originele nota voor de vorige (= eerste) eigenaar, in envelop.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 31 januari 2018 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.735 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: