antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 795: Hoofts bibliofiele serie

In 1973 startte Herwig Leus, essayist en polemist, in zijn woonplaats Aalst Hoofts bibliofiele serie. Hij vernoemde de gelimiteerde reeks niet naar P.C., maar naar zijn vrouw Cecile. Aan Hoofts bibliofiele serie zouden schrijvers als Louis Paul Boon, Hugo Claus, Herman de Coninck, Bert Schierbeek, en beeldend kunstenaars als Reinier Lucassen en Roger Raveel bijdragen.

Marcel van Maele en Roger Van Akelijen namen samen drie mappen voor hun rekening: twee verschenen in Hoofts serie, de laatste in identieke uitvoering bij de Antwerpse uitgeverij Contramine. Het zijn indrukwekkende, kleurrijke uitgaven op groot formaat, geheel uitgevoerd in ets.

De koper van alle drie delen ontvangt een cadeautje: een met de hand gekleurde, genummerde (HC 3/3) en gesigneerde ets van Roger Van Akelijen uit 1978 (formaat 65 x 50 cm, beeldformaat 30 x 31 cm).


1. MAELE, Marcel van Het uur van de onrust of De stekelige dageraad. (Met originele, genummerde, handgekleurde en gesigneerde etsen door Roger Van Akelijen). [Aalst], (Hooft, 1977). 40 x 27 cm. Losbladig (als uitgegeven) in omslag. (12) bladen. Geheel geëtst op Dürer 300 grams in een oplage van slechts 38 door dichter en kunstenaar genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Eén van de 8 Romeins genummerde exemplaren, bestemd voor de medewerkers.
Hoofts bibliofiele serie 14.

2. MAELE, Marcel van De stekelige dageraad of Het blaffen van de angst. (Met originele, genummerde, handgekleurde en gesigneerde etsen door Roger Van Akelijen). [Aalst], (Hooft, 1980). 40 x 27 cm. Losbladig (als uitgegeven) in omslag. (12) bladen. Geheel geëtst op Dürer 300 grams in een oplage van slechts 38 door dichter en kunstenaar genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Eén van de 8 Romeins genummerde exemplaren, bestemd voor de medewerkers.
Hoofts bibliofiele serie 20.

3. MAELE, Marcel van Het blaffen van de angst of Het huiverend herkennen. (Met originele, genummerde, handgekleurde en gesigneerde etsen door Roger Van Akelijen). [Antwerpen], (Contramine, 1982). 40 x 27 cm. Losbladig (als uitgegeven) in omslag. (12) bladen. Geheel geëtst op Dürer 300 grams in een oplage van slechts 38 door dichter en kunstenaar genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
verkocht
* Eén van de 8 Romeins genummerde exemplaren, bestemd voor de medewerkers.
Poëziereeks Contramine (min of meer een voortzetting van: Hoofts bibliofiele serie) 35. Niet in de NCC.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 8 juni 2018 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.729 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: