antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 827: Athenaeum-Polak & Ambo

De onvolprezen pagina Paulbooks op onze site wordt op gezette tijden uitgebreid met thematische lijsten. Afgelopen weekend beschreef Paul twee planken met onlangs verworven klassieke uitgaven van Athenaeum-Polak & Van Gennep. Deze aanwinsten vulden we vandaag aan met Polak-archivalia, Van Gennep-archivalia en wat nog verder zo ter tafel kwam.


1. AISCHYLOS Oresteia. Agamemnon – Offervrouwen – Wraakgodinnen. Vertaald door M. d’Hane-Scheltema. Amsterdam, Athenaeum-Polak en Van Gennep, 1995. Linnen met stofomslag. 184 p. 1e druk. Heel lichte verkleuring op de rug.
Verkocht

2. ANDRIAN, Leopold De tuin van de openbaring. (Met een verantwoording door Marijke Stapert-Eggen en Frank Ligtvoet). Vertaald door Albert Verwey en Stefan George. Amsterdam, (Astèr), 1984. Ingenaaid met omslag van fijn Japans papier. (4), 52 p. Gezet uit de Spectrum en gedrukt door Geuze naar typografische aanwijzingen van Ger Kleis in een oplage van 125 genummerde exemplaren. Scheurtje in omslag.
Verkocht
* Loeikwetsbaar omslagpapier. Astèr 2.

3. ANDRIAN, Leopold De tuin van de openbaring. Vertaald door Albert Verwey en Stefan George. Amsterdam, (Astèr), 1984. Verguld roodbruin halfmarokijn met platten overtrokken met Japans papier (Binderij Phoenix). (4), 52 p. Gezet uit de Spectrum en gedrukt door Geuze naar typografische aanwijzingen van Ger Kleis in een oplage van 125 genummerde exemplaren.
€ 100
* Bibliofiel project van Johan Polak: Astèr 2. Met prospectus en bestelkaart.

4. APOLLONIOS van RHODOS De tocht van de Argonauten. Vertaald en toegelicht door Wolther Kassies. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 1996. Linnen met stofomslag en leeslint. 420 p. 1e druk. Rug van het omslag iets verbleekt.
Verkocht
* Fraai gebonden, gaaf. Met medewerking van Jona Lendering. Apollonius Rhodius.

5. APULEIUS De gouden ezel. Metamorfosen. Vertaald en ingeleid door Vincent Hunink. Amsterdam, Athenaeum-Polak en Van Gennep, 2003. Linnen met stofomslag en buikband. 264 p. 1e druk. Heel lichte verkleuring.
<em>Verkocht</em>

6. ARIOSTO, Ludovico Orlando furioso. De razende Roeland. Met alle prenten van Gustave Doré en een inleiding van Italo Calvino. Vertaald door Ike Cialona. (2 delen in cassette). Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2001. Linnen met goudkleurige stofomslagen. In originele cassette. 1786 p. Met leeslinten. 1e druk van deze vertaling. Mooi exemplaar.
Verkocht
* Fraai gebonden, gaaf. De Gouden Serie.

7. ARISTOFANES Wolken/ Vogels/ Kikkers. Vertaald [uit het Grieks], ingeleid en van aantekeningen voorzien door M. d’Hane-Scheltema. (&) Kolenbranders/ Wespen/ Kapitaal. (&) Cavalerie/ Vrede. Vertaald door Hein L. van Dolen. 3 uniform gebonden delen. Amsterdam, Athenaeum, 1995-1999. Linnen met stofomslag. 304; 232; 176 p. 1e drukken. Ruggen iets verbleekt, ‘Cavalerie’ wat meer vergeeld, én voorzien van buikband.
Verkocht
* Blijspelen van Aristophanes in onverbloemde vertaling uit het Grieks. Fraai gebonden, gaaf.

8. ARISTOTELES Ethica. Ethica Nicomachea. Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Christine Pannier en Jean Verhaeghe. Groningen, Historische Uitgeverij, 1999. Karton met stofomslag en leeslint. 360 p. 1e druk. Omslag wat verbleekt.
Verkocht
* Serie Aristoteles in Nederlandse vertaling 1. Uit het Grieks in de Athenaeumtraditie.

9. ARISTOTELES Politica. Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Jan Maarten Bremer en Ton Kessels. Groningen, Historische Uitgeverij, [2012]. Linnen met stofomslag en leeslint. 368 p. 1e druk. Vouwtje in omslag.
Verkocht
* Serie Aristoteles in Nederlandse vertaling 5. Uit het Grieks in de Athenaeumtraditie.

10. ATHENAEUM-POLAK & VAN GENNEP Collectie uitgeversdrukwerk. Ca. 50 stuks 1962-1992. Voor- en najaarsaanbiedingen, stencils, klein drukwerk (adreswijziging, bedrukt notitiepapier) plus twee grote krantenartikelen uit 1966. Vaak in balpen gedateerd door Kees Lekkerkerker. Wat kreukjes en scheurtjes.
Verkocht
* Deze gevarieerde verzameling laat het begin en de ontwikkeling van de roemruchte, progressieve uitgeverij duidelijk zien. De Voorjaarsaanbieding van 1992 is het laatste drukwerk: op 25 mei 1992 overleed Johan Polak. En nee, op die adreswijziging uit 1965 staat niet Jeroen Brouwers, het is Hans Flemming.

11. AURELIUS, MARCUS Persoonlijke notities. Vertaald [uit het Grieks], ingeleid en van aantekeningen voorzien door Simone Mooij-Valk. Baarn, Ambo-Klassiek, 1994. Linnen met stofomslag. 220 p. Met registers. 1e druk. Prima conditie.
Verkocht
* ‘Ta eis heauton’. De titel wordt ook wel weergegeven als ‘Meditaties’ of ‘Overpeinzingen’.

12. CAESAR, GAIUS JULIUS Burgeroorlog. Gevolgd door anonieme verslagen van de oorlogen in Alexandrië, Africa en Spanje. Vertaald, ingeleid en toegelicht door H.W.A. van Rooijen-Dijkman. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2003. Linnen met stofomslag en buikband. 352 p. Met kaarten en register. 1e druk. Iets verkleurd.
Verkocht
* Over de periode 48-44 v.Chr. van de Romeinse geschiedenis. Degelijke, mooi gebonden uitgave.

13. CAESAR, GAIUS JULIUS Oorlog in Gallië. & Aulus Hirtius, Aanvulling op Caesars Oorlog in Gallië. Vertaald en ingeleid door Vincent Hunink. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 1997. Linnen met stofomslag en buikband (met een tekening uit Asterix!). 278 p. Met kaarten. 1e druk. Iets verkleurd. Naam voorin.
Verkocht
* Degelijke, mooi gebonden uitgave.

14. DEMOKRITOS Stofjes in het zonlicht. Vertaald en toegelicht door Rein Ferwerda. Amsterdam, Athenaeum-Polak en Van Gennep, 1998. Linnen met stofomslag en buikband. 168 p. 1e druk. Heel lichte verkleuring van de rug.
€ 20
* Alle overgeleverde natuurkundige en ethische fragmenten van de ‘lachende filosoof’.

15. DORRESTIJN, Hans Bofkont en andere liedjes. Amsterdam, Aarts, 1974. Geniet. (16) p. Gedrukt in een oplage van 500 exemplaren. 1e druk.
€ 25
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de dichter aan uitgever Rob van Gennep en zijn vrouw: ‘voor Rob en Hedda/ schattebouten hoor mij/ aan,/ Hans Dorrestijn’.

16. EMPEDOKLES Aarde, lucht, water en vuur. Vertaald en toegelicht door Rein Ferwerda. (In het Oudgrieks en het Nederlands). Amsterdam, Athenaeum-Polak en Van Gennep, 1997. Linnen met stofomslag en buikband. 144 p. 1e druk. Heel lichte verkleuring op de rug.
Verkocht
* Tweetalige editie van het werk van de voorsokratische filosoof.

17. ERASMUS, Desiderius Lof der zotheid. Met de tekeningen van Hans Holbein uit het Baselse exemplaar van 1515. Vertaald, geannoteerd en ingeleid door Petty Bange. Nijmegen, SUN, 2000. Linnen met stofomslag. 168 p. Met tientallen kleine prentjes in bruin gedrukt. 1e druk. Omslag wat verbruind.
Verkocht
* Degelijke uitgave in de Athenaeumtraditie.

18. FLAVIUS JOSEPHUS De oude geschiedenis van de Joden. Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door F.J.A.M. Meijer en M.A. Wes. (Compleet in 3 delen). Baarn, Ambo, 1996-1998. Drie delen. Linnen met stofomslagen en leeslinten. 476; 456; 528 p. Met kaarten en registers. 1e druk. Mooi en gaaf.
Verkocht

19. FLAVIUS JOSEPHUS De Joodse oorlog & Uit mijn leven. Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door F.J.A.M. Meijer en M.A. Wes. Baarn, Ambo, 1992. Linnen met stofomslag. 648 p. Met kaarten en register. 1e druk. Rug omslag verkleurd.
Verkocht

20. FLAVIUS JOSEPHUS Tegen de Grieken (Contra Apionem). Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door F.J.A.M. Meijer en M.A. Wes. Baarn, Ambo, 1999. Linnen met stofomslag. 232 p. Met register. 1e druk. Mooi en gaaf.
Verkocht

21. FOLLAIN, Jean Drie gedichten. (Met een vertaling door Clasine Heering). (Amsterdam, Athenaeum—Polak & Van Gennep, 1981). Losbladig in omslag. (2), 14 p. met de hand gezet door Ger Kleis uit de Romanée en de Cancelleresca Bastarda en gedrukt op de Sub Signo Libellipers in een oplage van 250 genummerde exemplaren.
€ 15
* Jaarwisselingsgeschenk 1981/1982 van uitgeverij Athenaeum—Polak & Van Gennep. Breugelmans 77.

22. GENNEP, Uitgeverij en Boekhandel Van Collectie van 6 drukwerken uit 1969-1976. Twee kranten en vier stencils.
1. Van Gennep zomer ’72. 45 x 31 cm. In zwart en rood. 4 p. Geïllustreerd. Horizontaal gevouwen.
2. Van Gennep 74-75. 45 x 31 cm. In zwart en rood. 4 p. Geïllustreerd. Twee keer gevouwen.
3. Voorjaar 1969 Boekenweek. A4. Tweezijdig stencil.
4. Informatie-bulletin februari 1970. Folio. 4 p. stencil.
5. Stivak-informatie 11-3-74. A4. Tweezijdig stencil.
6. Stivak-informatie. Voorjaar 1976. A4. Tweezijdig stencil.
Wat verbruind en gekreukt.
Verkocht
* Informatieve lectuur, en de twee grote kranten zijn bovendien vermakelijk. Prachtig tijdsbeeld!

23. GERHARDT, Ida Verzamelde gedichten. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 1980. Linnen met stofomslag en leeslint. 772 p. 1e druk. Stofomslag deels verkleurd.
Verkocht
* Uitgave ter gelegenheid van de toekenning van de P.C.-Hooftprijs.

24. GOETHE, Johann Wolfgang von Faust. Een tragedie. Met illustraties van Eugène Delacroix en Max Beckmann. Vertaald door Ard Posthuma. (Gouden Reeks). Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2001. Linnen met goudkleurig stofomslag. In originele cassette. 536 p. Met leeslint. Goed exemplaar, maar het foedraal is deels iets vergeeld.
Verkocht
* Fraai gebonden, gaaf. De Gouden Serie.

25. GOLDSCHMIDT, Tijs Kloten van de engel. Beschouwingen over de natuurlijkheid van cultuur. (Met gesigneerde opdracht van de schrijver aan Joost Zwagerman). Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2007. Garenloos. 212 p. Geïllustreerd. 1e druk.
Verkocht
* Gesigneerd met opdracht van de auteur aan Joost Zwagerman: ‘Voor Joost, 20-11-2007/ Ben zeer benieuwd naar/ Transito!/ hartelijke groet,/ Tijs’.

26. HATTUM, Jac. van/ SHAKESPEARE, William Plant u niet voort… (Amsterdam, Polak & Van Gennep, 1967). Cahiersteek. Oplage 50 genummerde exemplaren. 16 p.
€ 50
* Dit is nummer III. Deze vijf sonnetten vormden de opening van de bundel Plant u niet voort… (vrije bewerkingen, vol zwartgallige humor, van de sonnetten van Shakespeare – Amsterdam, De Beuk, 1959). Op interpunctie, witregels en het feit dat beide bundels aan verschillende mensen zijn opgedragen na, is de tekst gelijk.
DEZE EDITIE IS NOOIT VERSPREID. Niet in MDLM.

27. IJSLANDSE SAGEN Edda. De liederen uit de Codex Regius. (&) De saga van Njal. (&) De saga van Grettir. Vertaald uit het Oudijslands en van aantekeningen voorzien door Marcel Otten. Met een inleiding van M.C. van den Toorn. (3 boeken). Amsterdam, Ambo-Klassiek, 2000-2003. Linnen met stofomslagen en leeslint. 464; 448; 320 p. Met kaarten, genealogieën, een register en een bibliografie in beide boeken. 1e druk. Zeer gaaf, Njal ook met buikband, Edda met naam voorin.
Verkocht
* Uniform gebonden boeken in uitstekende staat.

28. JUVENALIS De onverdraaglijkheid van Rome. (Derde Satire). (Vertaald door M. d’Hane-Scheltema). Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 1978. Ingenaaid met omslag. 24 p. Gedrukt in een oplage van 300 genummerde exemplaren. Tipp-ex onder colofon.
€ 15
* Eén van de 100 exemplaren op Hahnemühle lompenpapier. H.C.-exemplaar. Jaarwisselingsgeschenk 1978/1979. Niet in de handel.

29. JUVENALIS De onverdraaglijkheid van Rome. (Derde Satire). (Vertaald door M. d’Hane-Scheltema). Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 1978. Geniet met omslag. 24 p. Gedrukt in een oplage van 300 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 8
* Jaarwisselingsgeschenk 1978/1979. Niet in de handel.

30. LEOPOLD, J.H. Verzamelde verzen. Deel I(:) De tijdens het leven van de dichter gepubliceerde poëzie. (En:) Deel II. Nagelaten poëzie. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep/ Johan Polak [= ‘eigen beheer’], 1982-1988. Twee delen. Linnen met stofomslagen. (8), 260; (4) p. Stofomslag deel 2 op rug en voorplat verschoten.
€ 90
* Deel II, een cultuurpessimistische privé-uitgave, werd uit protest door Johan Polak in eigen beheer uitgegeven in een oplage van slechts 200 exemplaren, waarvan 150 voor de handel. De nieuwprijs bedroeg indertijd maar liefst 395 gulden!

31. MULISCH, Harry De taal is een ei. (Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep/ Loeb, 1976). Ingenaaid met omslag. (24) p. Gedrukt in een oplage van 200 exemplaren. 1e druk. Netjes.
€ 25
* Jaarwisselingsgeschenk 1976/1977. Niet in de handel.

32. PLATO Feest – Symposium/ Euthyfron/ Sokrates’ verdediging/ Kriton/ Faidon. Vertaald door Gerard Koolschijn. Amsterdam, Athenaeum-Polak en Van Gennep, 1998. Linnen met stofomslag en buikband. 232 p. Baskerville Serie. Omslag op de rug iets verbleekt en met wat kleine vlekjes. Naam voorin.
€ 16

33. PLOUTARCHOS Beroemde Grieken. De levens van Lykourgos, Solon, Themistokles, Perikles, Alkibiades, Agesilaos, Dion, Fokion, Demosthenes, Alexander, Pyrrhos en Filopoimen. (&) Beroemde Romeinen. De levens van Camillus, Fabius Maximus, Cato de Oudere, Titus Flamininus, Marius, Sulla, Cicero, Pompeius, Caesar, Cato de Jongere, Brutus en Marcus Antonius. Vertaald [uit het Grieks] en toegelicht door H.W.A. van Rooijen-Dijkman. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2007-2008. Twee delen. Stofomslag en buikband. 496; 612 p. 1e druk. Rugjes omslagen iets verkleurd, maar netjes.
Verkocht
* Fraai gebonden, gaaf.

34. POLAK, Johan Getypte tekst over Oscar Wilde met enkele regels klad-aantekeningen. Eén blad. Waarschijnlijk omstreeks 1990.
Verkocht

35. POLAK, Johan Telegram van het Telegraafkantoor. Amsterdam (oblong, 14,6 x 20,8 cm), bedrukt in groen, gericht aan JOHAN POLAK KIZERSGRACHT (sic!) 608 AMSTERDAM: ‘ZYN IN WANHOPIGE SITUATIE KUN JE ONS HET GELD TELEGRAFEREN DICK ERNSTIG ZIEK SPOED HENDRIK RUMENBEEK HOTEL EL MINZAH TANGIERS’. Met notities in diverse handschriften op vóór- en achterkant.
Verkocht
* Hieronder noteerde geldschieter Polak in heel kleine balpenletters: ’16/8 ’66 I) 10 uur: first telegram unreadable now I understand. Will try what I can do. Keep smiling Johan Polak / II) 12 uur: sum will be paid (etc.)’. Op de achterzijde zien we in een ander handschrift om welk bedrag het ging: ƒ 27,-. Dat zou nu tussen de 50 en 100 euro zijn. Johan Polak als redder in de nood!

36. (POLAK, Johan B.W.). SALLUSTIUS De oorlog met Iugurtha. Ingeleid en vertaald door Herman Delano [= Johan Polak]. (Met opdracht). Amsterdam, Meulenhoff, (1963). Garenloos. 160 p. 1e druk.
€ 45
* Herman Delano is een pseudoniem van Johan B.W. Polak. Hij voorzag dit exemplaar van een handgeschreven opdracht op de Franse titel: ‘met gevoelens van/ schaamte en eerbied [in het grieks één/ woord: AIDOOS]/ uw I.B.W.P.’.
Meulenhoff Minerva Pocket.

37. PRESSER, J. Tochtgenoten. [Amsterdam,] Athenaeum-Polak & Van Gennep, (1964). Ingenaaid met stofomslag. 32 p. Gedrukt in een oplage van 70 exemplaren. 1e druk.
€ 75
* Proza en poëzie.

38. PURDY, James In the Night of Time and four other plays. Amsterdam, Athenaeum – Polak & Van Gennep, 1992. Linnen met stofomslag. 248 p. Gedrukt in 476 exemplaren. 1e druk. Enkele onvermijdelijke slijtplekjes op de hoeken van het stofomslag.
Verkocht
* Dit is een van 26 geletterde exemplaren in linnen met een originele lithografie (frontispice) van Chris Buursen, gesigneerd door de auteur. Dit niet geletterde exemplaar, mét de kleurenlitho, is door Purdy gesigneerd en hij voegde er eigenhandig ‘H.C. Exemplaar’ aan toe!

39. REIJNDERS, Karel Couperus bij Van Deyssel. Een chronische konfrontatie in beschouwingen, brieven en notities. Amsterdam, Athenaeum—Polak & Van Gennep, 1968. Ingenaaid. 668 p. Illustraties. Rug wat gerimpeld.
Verkocht
* Proefschrift-editie, mét de stellingen (los bijgevoegd). Exemplaar met op de titelpagina een ontroerende opdracht aan de moeder van de auteur: ‘Aan moeder/ -tegen wie dit boek/ oma mag zeggen-/ met een dankbaar hart/ opgedragen door/ Karel/ Nijmegen, 24 mei 1968.’
Bijgevoegd: juichende recensie over dit boek van Fons Sarneel uit Vrij Nederland van 10 augustus 1968.
En: uitnodiging voor de receptie en menu van het promotiediner.

40. REIJNDERS, Karel Couperus bij Van Deyssel. Een chronische konfrontatie in beschouwingen, brieven en notities. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 1968. Ingenaaid. 668 p. Illustraties. 1e druk. Omslag deels verbruind, op de rug ribbelig. Zonder de stellingen.
€ 50
* Proefschrift-editie. Exemplaar met op de titelpagina een opdracht aan Maarten Beks, gedateerd 23 mei 1968.

41. REVE, Gerard A Prison Song In Prose. (Gesigneerd). Amsterdam, Rap/ Athenaeum-Polak & Van Gennep, (1968). Geniet met omslag. 24 p. Met illustraties van Thomas Koolhaas. 1e druk. Aan het o zo kwetsbare omslag ontbreekt een miniem hapje, maar het is verder in goede staat.
Verkocht
* Gesigneerd door de auteur op de Franse titel: ‘GerardKvanhetReve./ Assen, 16 December 1968′. Kort verhaal in het Engels met een typisch Reviaanse mix van homoseksualiteit en sadisme, en passende illustraties. In druk opgedragen aan Reve’s geestverwant, de Engelse schrijver Angus Wilson.

42. REVE, Gerard A Prison Song in Prose. Unieke collectie: het oorspronkelijke model, proeven en originele foto’s. In linnen overslagdoos met, ingenieus ingeschoven in het deksel, een mooi exemplaar van de uitgave. 36,3 x 27,3 x 3,9 cm.
Verkocht
* A. Oorspronkelijk model van het boek, met ingeplakte teksten en een foto van een vrouwengezicht (!). Op de voor- en achterzijde zien we onder het transparante omslag niet de huilende jongen met de zweep, maar twee paar billen.
B. Drukproef. Gedateerd met stempel ’31 juli 1968′. 11 eenzijdig bedrukte bladen. 33,8 x 24,6 cm. Met talloze correcties door een redacteur.
C. Drukproef. Gedateerd met stempel ’25 sep 1968′.19 eenzijdig bedrukte bladen. 33,8 x 24,6 cm. Schone proef.
D. Drukproef. Gedateerd met stempel ’24 okt 1968′. 21 eenzijdig bedrukte bladen. 33,8 x 24,6 cm. Met een correctie in het colofon.
E. Drukproef. Gedateerd met stempel ’24 okt 1968′. 21 eenzijdig bedrukte bladen. Schone proef.
F. Vier originele zwart-witfoto’s, waarop Reve met pet op en stok in de hand de geboeide jongen tuchtigt. 10,7 x 7,6 cm. Achterop gedateerd ‘26.4.68’. Gevat in vier uitsparingen met lintjes in linnen overslagmap.

43. REVE, Gerard A Prison Song In Prose. Amsterdam, Rap/Athenaeum-Polak & Van Gennep, (1968). Geniet met omslag. 24 p. Met illustraties van Thomas Koolhaas. 1e druk. Keurig exemplaar van een kwetsbaar boek!
€ 30
* Van Winden 16.

44. REVE, Gerard Het zingend hart. Amsterdam, Athenaeum—Polak & Van Gennep, 1973. Linnen met stofomslag. 48 p. 1e druk.
€ 18
* Zelf Reve Verzamelen 23.

45. SEFERIS, Yorgos Zestien haiku. Vertaald door G.H. Blanken. Amsterdam, Aster, 1986. Halfperkament met perkamenten voorrand, 20 p, op Chinese wijze gebonden (Binderij Phoenix). Met de hand gezet uit de Antigone en de Romanée en gedrukt door Ger Kleis in blauw en zwart in een oplage van 125 genummerde exemplaren.
Verkocht
* Tweetalige editie. Een zeer voornaam uitgevoerd boek. Met bestelkaart.

46. SEFERIS, Yorgos Zestien haiku. Vertaald door G.H. Blanken. Amsterdam, Aster, 1986. Linnen, 20 p, op Chinese wijze gebonden (Binderij Phoenix). Met de hand gezet uit de Antigone en de Romanée en gedrukt door Ger Kleis in blauw en zwart in een oplage van 125 genummerde exemplaren. Lichte rookgeur.
€ 45
* Tweetalige editie. Het staat er niet in, maar dit exemplaar is van Ronald Breugelmans geweest.

47. TACITUS, Publius Cornelius Historiën. Vertaling Vincent Hunink. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2010. Linnen met stofomslag en buikband. 308 p. Met kaart en naamregister. 1e druk. Zeer gaaf.
Verkocht
* Baskerville Serie.

48. THUCYDIDES De Peloponnesische Oorlog. Vertaald door M.A. Schwartz. Amsterdam, Athenaeum-Polak en Van Gennep/ Baarn, Ambo, 1986. Linnen met stofomslag. Met kaarten en aardrijkskundig register. 532 p. 2e druk (= 1e druk in Baskerville Serie). Wat verkleurd.
€ 20

49. VELTMAN, Martin Negentien villanellen. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 1985. Linnen met (deels verschoten) stofomslag. 48 p. 1e druk.
€ 18
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de dichter onder het colofon: ‘Voor Bernt Lüger./ Martin Veltman/ 22.12.85’.

50. XENOPHON Herinneringen aan Socrates. Vertaald [uit het Grieks], ingeleid en van aantekeningen voorzien door Cornelis Verhoeven. Den Bosch, Voltaire, 2000. Linnen met stofomslag. 176 p. 1e druk. In uitstekende staat.
Verkocht
* Vertaling in de Athenaeumtraditie.

51. XENOPHON Symposium/ Sokrates’ verdediging. Vertaald door Michiel Op de Coul. Amsterdam, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2000. Linnen met stofomslag én buikband. 88 p. 1e druk. In uitstekende staat.
Verkocht
* Fraai gebonden, gaaf. Schaarse vertaling.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23 november 2018 door in NIEUWSBRIEF en getagd als , , , .

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.718 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: