antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 862: Om wat blijft

Een zeer gevarieerde nieuwsbrief met veel literatuur, bibliofilie en leuke efemera. Van het pre-debuut van Het debuut tot het adresboek van God (waarin zeker mannetje en Henk Jurriaans ongetwijfeld voorkomen), en zowel Frederik als Marcel van Eeden staan erin. Evenals Hugo Claus, Drs. P., Hermans, Eijkelboom, Janaček, Nescio en Vasalis.


1. ALBACH, Hester Het debuut. Amsterdam-Buitenveldert, P. Loeb, [1975]. 21 x 15 cm. Ringband. 52 bladen gefotokopieerd typoscript (met vele meegekopieerde doorhalingen en aanvullingen). Pre-debuut! Lichte sporen van gebruik.
€ 30
* Voorin een handgeschreven opdracht: ‘Voor/ Guido Enkelaar/ 31 maart 1975/ Hester’. ‘Een Lolita-achtig verhaal, maar nu door het meisje verteld’, aldus de uitgever, geciteerd in het Parool van 1 maart 1975. In boekvorm verscheen Het debuut in mei van dat jaar.

2. BLOEM, J.C. Verzamelde beschouwingen. Den Haag, Stols, 1950. Linnen met stofomslag. 260 p. 1e druk. Hapje en scheurtjes aan de randen van het omslag.
Verkocht
* Nooit eerder gezien: een waarschijnlijk latere bindpartij in mindere kwaliteit linnen, waarvoor ook nog eens een nieuw stofomslag werd gedrukt, op glanzend papier. Op de voorzijde van het stofomslag werden auteursnaam, titel en uitgeversgegevens gedrukt, de rug bleef merkwaardig genoeg blanco. Bijzonder! Van Dijk 857.

3. BLOEM, J.C. Zes verzen. (Met een noot door B.S.). [Utrecht, Buchelius Pers], (1986). Karton. (24) p. Gedrukt in een oplage van 60 genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit is één van de 20 exemplaren die gebonden werden in gemarmerd karton. ‘Deze verzen trof ik in handschrift aan in een nalatenschap’, staat in het colofon. Volgens een inliggend kaartje zou dit géen uitgave van de Buchelius Pers zijn geweest. Fraai boekje!

4. (BOEKENWEEK 1947) Lezende menschen. Boekengids uitgegeven door de Vereeniging ter Bevordering van de Belangen des Boekhandels. [Amsterdam], CPNB, 1947. Tabloidformaat 45 x 31 cm. Horizontaal in drieën gevouwen. (16) p. Gedrukt in rood en zwart. Rijk geïllustreerd. Met stempel van boekhandel Jos. Alberts in Heerlen en inliggende bestelkaart. Handgeschreven nummers in rood potlood op voorkant.
Verkocht
* Deze krant is uitgegeven ter gelegenheid van de Boekenweek 1947. Bevat bijdragen van o.a. D.A.M. Binnendijk, Jacques den Haan, Emmy van Lokhorst en Adriaan van der Veen (herinneringen aan Arthur van Schendel). Talloze advertenties.

5. BOMANS, Godfried Denkend aan Vlaanderen. Tielt/ Den Haag, Lannoo, (1967). 30 x 15 cm. Ingenaaid. (24) p. Met tekeningen van HugoKÉ. Oplage 750 exemplaren. Op Chinese blokboekwijze gebonden.
Verkocht
* Nieuwjaarsgeschenk van de uitgeverij. Met gedrukte nieuwjaarswens van de uitgever. Niet in de handel.

6. BOUAZZA, Hafid Alleen met de wijn. Zestien gedichten door Hafid Bouazza vertaald en toegelicht. Woubrugge, Avalon Pers, 2017. Oblong. Ingenaaid met stofomslag. (28). Gezet uit de Ehrhardt en met de hand gedrukt in rood en zwart in een oplage van 90 exemplaren. 1e druk.
€ 30
* Gedichten van Abu Nuwas en anderen over wijn.

7. BOWLES, Paul Tijdstippen. Points in time. (Vertaald door Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes). Utrecht, De Roos, 2018. Karton in open schuifhoes. 112 p. Gedrukt in blauw, goud en zwart in een oplage van 175 genummerde exemplaren.
Verkocht
* Heel bijzondere vormgeving door Fenna Zamouri. Tweetalige uitgave.

8. BROCKWAY, James Cold encounter. Utrecht, Hugin & Munin, (1997). Cahiersteek. (8) p. Gezet uit de Romanée en gedrukt in blauw en zwart op Zerkall in 36 op de pers genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit is nummer 36, het laatste nummer van de oplage dus, gesigneerd door de dichter onder het colofon. Gedicht opgedragen aan Jan Erik Bouman bij de gelegenheid van de 81e verjaardag van de dichter.

9. BÜCH, Boudewijn De antiquaar. [Amsterdam], (Antiquariaat Willem Huijer), [1982]. Vouwblad. Met de hand gezet en gedrukt door Ger Kleis op de Sub Signo Libellipers in een oplage 175 exemplaren. 1e druk. Rond rug verbruind.
Verkocht
* Jaarwisselingsgeschenk 1982-1983 van Antiquariaat Willem Huijer. Niet in de handel. Breugelmans 94.

10. (CARBOLINEUM PERS, De) De Cloister initialen van Frederic Goudy. (Z.p. De Carbolineum Pers, 2000). Vouwblad. Met de hand gezet en gedrukt in rood, zwart en blauw in een oplage van 100 genummerde exemplaren.
Verkocht
* 24 met de hand (schel!) ingekleurde initialen, uitgegeven ter gelegenheid van Druksel 2000 in Gent.

11. CARMIGGELT, S. De moordenaar. (Gedicht). In: Helikon, jaargang 2, aflevering 10 (December 1932). Geniet. Onafgesneden.
Verkocht
* Een wel héél vroege publicatie van de krap 19-jarige Carmiggelt, eerder vergeefs aangeboden aan het tijdschrift Forum. Ook met gedichten van Van Nijlen, Greshoff en anderen.

12. CLAUS, Hugo De legende en de heldhaftige, vrolijke en roemrijke avonturen van Uilenspiegel en van Lamme Goedzak in Vlaanderen en elders. Toneelspel in twee delen door Hugo Claus naar het boek van Charles de Coster. Amsterdam, De Bezige Bij, 1965. Linnen. 116 p. 1e druk. Rug zeer licht verschoten.
Verkocht
* Ongenummerde oplage in linnen van circa 50 exemplaren. BHC 48.1.B.

13. CLAUS, Hugo Masscheroen. Een spel. Amsterdam, De Bezige Bij, 1968. Ingenaaid. 64 p. Geïllustreerd met foto’s van Ed van der Elsken en Suzy Embo. 1e druk. Omslag wat verkleurd, maar een zeer gaaf exemplaar.
€ 65
* BHC 61.

14. (CLAUS, Hugo). APPEL, Karel Fifteen reproductions in colour. With an introduction of W.H.B.J. Sandberg. Amsterdam, Strengholt, (1971). 30 x 23 cm. Linnen. (38) p. Eerste vier bladen en voorste schutblad liggen los (als vrijwel altijd)
€ 100
* Dit exemplaar werd GESIGNEERD door Hugo Claus en Karel Appel op pagina (9). Hugo Claus komt niet voor in het boek, maar gezamenlijke signaturen van Claus en Appel in dit boek zijn wel eens eerder gesignaleerd.

15. (COUPERUS, Louis). BASTET, F.L. Couperus vercierd. Een toespraak over boekbanden. Den Haag, Statenhofpers, (2000). Fluweel (Herman van der Kruijk). In roodbruine overslagmap met groene linten en vergulde naam en titel op voorzijde (Verdienstelijke privémap). (2), 22 p. Met de hand gezet uit de Ehrhardt en de Molé en gedrukt in rood en zwart op Zerkall in een oplage van 90 door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 75
* Opmerkelijke zachtfluwelen band met het vignet van de Statenhofpers in goud. Toespraak, gehouden bij de opening van de tentoonstelling De Vercierders in het Museum van het Boek te Den Haag. Pippel/Voskuil 109.

16. (CREMER, Jan) Ik Herman Samuel Falkland. De onverbiddelijke bestseller. Vouwkaart.
Verkocht
* Nieuwjaarswens 1964-1965 van de directie van de Nijmeegse Stadsschouwburg. De voorzijde is geheel opgemaakt in de stijl van het omslag van Ik Jan Cremer, maar in plaats van Cremer op een motor zien we Herman Heijermans op een driewieler. Op de binnenzijde van de kaart staat o.a. gedrukt: ‘Herman Heijermans, de onverbiddelijke best-seller van het afgelopen jaar op ons toneel. Hij maakte een opzienbarende comeback in de Top Tien van de Toneel-Hit-Parade in een vol en goed seizoen met maar enkele flops en tal van tops. yeah, yeah, yeah, yeah!’

17. CREMER, Jan Sneeuw. (Amsterdam, Loeb), 1976. Linnen met stofomslag. 84 p. Gedrukt in 250 genummerde exemplaren. 1e druk. Rug verschoten.
€ 22
* H.C.-exemplaar. Bibliofiele Bijenkorf Bibliotheek 3.

18. DALSTRA, Koos Fashion. (Met twee ingeplakte illustraties: een foto van Peter van der Klashorst en een schilderij van Rob Scholte). (Amsterdam, Erven Wirra Weitklang Produkties, 1985). Ingenaaid met stofomslag én buikband. 160 p. Oplage 500 exmplaren. Geïllustreerd. 1e druk.
€ 35
* Exemplaar met handgeschreven opdracht van de auteur op het voorste schutblad: ‘Elke Biografie = een/ AUTO biografie!/ voor MAX!// Hemelvaartsdag 1986./ Koos Dalstra.’

19. DRS. P Binnen oude muren. (Wassenaar), De Pij Pers, (1994). Ingenaaid (rood omslag) met titeletiket. 16 p. Met een illustratie. Met de hand gezet uit de Lutetia en gedrukt in Woubrugge (Avalon Pers) in een oplage 72 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit exemplaar is romeins genummerd ‘XXXI’.

20. EEDEN, Frederik van De kleine Johannes. (Uithoorn), Atelier De Ganzenweide, 2004. Halfleer met hoeken, gemarmerde platten en verguld rugetiket (Atelier de Ganzenweide/ Rob Koch). (14), 202 p. Gedrukt door Drukkerij De Brandweervrouw naar de 14e druk uit 1932.
€ 95
* Met de hand gebonden door de uitgever, met, los bijgevoegd, een zeer uitgebreide beschrijving van de band en van het binden van dit exemplaar, door de binder gesigneerd en op naam gedrukt.

21. EEDEN, Frederik van De kleine Johannes. Met IX lithografieën en versieringen door Edzard Koning. Den Haag, Mouton, [1898]. 4to. Verguld halfperkament. (2), 194 p. Boek- en bandversiering en negen litho’s op Japans door Edzard Koning. [5e druk]. Het groene linnen van de platten heeft de bekende gele doorschijn, vooral op het achterplat. De schutbladen zijn – als altijd – deels wat verbruind.
€ 275
* Een van de monumentale Nederlandse Art-Nouveau-boeken, een zeer geslaagd kunstwerk. Braches Nieuwe Kunst Documentatie (Amsterdam 2006) 607:11.

22. (EEDEN, Frederik van). TRICHT, H.W. van Frederik van Eeden, denker en strijder. Amsterdam, Lankamp en Brinkman, 1934. Ingenaaid. 172 p. 1e druk. Scheefgelezen, penaantekeningen op de voorzijde van het omslag en een exlibrisetiketje op de Franse titel.
€ 15
* Proefschrifteditie met stellingen en een handgeschreven opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘V.d.S./ met harte-/ lijke dank/ voor veel/ medeleven/ met woord/ en daad’.

23. EEDEN, Marcel van Mathias Grünewald von Joris Karl Huysmans. (Met een origineel, door Marcel van Eeden vervaardigd exlibris in kleuren, genummerd en gesigneerd ‘A.P. 106/150 M VAN EEDEN’). (Keulen), Salon Verlag, (2012). Ingenaaid. (4), 64 p. Gedrukt in een oplage van 165 exemplaren.
€ 100
* Kunstenaarsboekje. Facsimile-editie van de Duitse vertaling van Huysmans’ tekst, oorspronkelijk verschenen bij Verlag Carl Konegen in 1922 en nu voorzien van een door Marcel van Eeden vervaardigd exlibris (‘Ohne das eingeklebte Ex Libris von Marcel van Eeden ist dieses Künstlersbuch unvollständig’). Edition Ex Libris 22.

24. EIJKELBOOM, Jan Die andere oorlog. (Voorschoten, NUT), 1989. Cahiersteek. (2), 22 p. Gedrukt in een oplage van 75 genummerde en gesigneerde exemplaren.
Verkocht
* Proza. Geproduceerd door Jelle L.S. Pijpers. Dit exemplaar is genummerd ‘h.s.’ en werd niet in het colofon gesigneerd, maar de auteur schreef wel eigenhandig zijn naam en de titel van de uitgave op de voorzijde van het omslag. Schrijvers in Voorschoten 2.

25. EIJKELBOOM, Jan De Eeuwigheid Is Wat Vergaat. (Alphen aan den Rijn/ Wassenaar, Literaire Initiatieven Albanianae/ De Pij Pers), 1994. Ingenaaid. (20) p. Gezet uit de Garamond en gedrukt door Jelle Pijpers in een oplage van 96 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit is nummer II, bovendien met handgeschreven, gesigneerde opdracht op de Franse titel: ‘Om wat blijft/ Jan Eijk/ 26-2-’94’. Het Jonge Hart Nr. 4.

26. GOSSAERT, Geerten Twee gedichten. Houten, Green Escape Press, 1981. Cahiersteek. (8) p. Met de hand gezet en gedrukt op Van Gelder in een oplage van slechts 17 op de pers genummerde exemplaren. Kreukje.
€ 60
* Intieme poëzie.

27. HERBERGHS, Leo Droomgezicht te Haler. (Met een originele linosnede (‘De lino is van een elfjarige jongen’)) Haler, Groot-Eeren, [ca. 1980]. Vouwblad. Met de hand gezet uit de Magere Nobel Antiek en gedrukt door Helmut Mevissen in een beperkte oplage.
Verkocht
* Jaarwisselingsgeschenk van het echtpaar Herberghs, door beiden gesigneerd.

28. HERMANS, W.F. De zegelring. Amsterdam, De Bezige Bij, 1984. Linnen met stofomslag. 72 p. 1e druk.
Verkocht
* Exemplaar met vroege, handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘voor de heer Jan van de Watering,/ met hartelijke gevoelens/ van/ W.F. Hermans/ Parijs, 3 nov ’84’.
Jan van de Watering was de boekhouder van De Bezige Bij en had in zijn functie veel met Hermans te maken.

29. HERMANS, W.F. De zegelring. Baambrugge, Grote Letter Bibliotheek, (1986). Karton. 104 p. [2e druk.]. Stempeltje op binnenzijde voorplat.
Verkocht
* Met foto van een grote zegelring die boven een oprijlaanhek zweeft (onder onheilspellend zwerk). JS 377.

30. (JANÁCEK, Leoš). BROD, Max Erinnerung an Leoš Janáček zu seinem 100. Geburtstag. Linnen. 16 p. Met een originele kopergravure van Oldřich Kulhánek (gedateerd 1994) op BFK Rives-papier. Gedrukt in 70 genummerde exemplaren. Bezorgd door Willem Keizer. 1e druk.
Verkocht
* Bibliofiele uitgave van een herinnering aan de in 1928 overleden componist Janaček, geschreven in 1954. Dit is een van 20 Romeinse genummerde exemplaren gebonden in linnen en met een extra afdruk van de gravure.

31. JURRIAANS, Henk Collectie ephemera van Het Levend Kunstwerk Henk Jurriaans. 1975-1977. Vier bladen en twee vouwbladen. Interessante collectie!
Verkocht
* 1. Rondschrijven. ‘Amsterdam, augustus, 1975. Henk Jurriaans, het kunstwerk, begint met een serie verlovingen en huwelijken. Goed hè?’ Met stempel van de kunstenaar.

2. ‘Henk Jurriaans verlooft zich met/ becomes engaged to’. Vouwblad. 49,7 x 22,3 cm. Met pen ingevuld, voorgedrukt formulier, waarop aangegeven dat de kunstenaar zich op 6 september 1975 verlooft met Hennie Onderstal. De receptie in het Parkhotel wordt aangeboden door Marte Röling. Met portret van de kunstenaar en origineel fotoreeksje van de dame in kwestie. Met stempel van de kunstenaar op de achterzijde.

3. Rondschrijven. ‘Verjaardagskado. Vrijdag 21 november, mijn verjaardag, zal ik, Henk Jurriaans, mijn verjaarskado in ontvangst nemen. Het kado: een prachtig model, Anemarie Termöhlen, gedurende enige tijd. Goed hè? Kadogever: Marte Röling’. Op eigen briefpapier. 27,4 x 21,0 cm.

4. Briefpapier van Henk Jurriaans, gedateerd 5 mei 1976, waarop in facsimile van het handschrift de drie grote voordelen van dit briefpapier worden opgesomd: ‘3. er zal een grotere behoefte ontstaan om een brief van mij te ontvangen. “Ik hoop maar dat het een brief van henk jurriaans is en niet…..”‘ 26,0 x 17,5 cm.

5. Hetzelfde briefpapier, nu als begeleidend schrijven van een een foto van Paul Huf, waarop het kunstwerk “Niets” te zien is.Gedateerd december 1976. 26,0 x 17,5 cm. De foto van Huf is niet aanwezig.

6. Vouwblad. Karton. Ontwerp Marte Röling. ‘Henk Jurriaans presents his pseudopersonality, based on Henk Jurriaans’ more than promising biological principles, he differs mentally. His name will be Tjeerd Röling’. Met twee portretten door Marte Röling van Jurriaans en drie van zijn nieuwe alter ego Tjeerd Röling. 33 x 48 cm. Wat verfomfaaid, penaantekeningen op het blanco omslag.

Bijgevoegd: huwelijksannonce van Wanda Werner en Hugo de Vries. 1979. De kunstenares Wanda Werner maakt sinds 1975 deel uit van het kunstenaarscollectief Marte Röling & Partners.

32. KARS, Theo De eerste trein na half zes. (Amsterdam, Loeb), 1976. Linnen met stofomslag. 76 p. Gedrukt in een oplage van 250 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk. Rug verschoten.
Verkocht
* H.C.-exemplaar, met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur op de Franse titel: ‘voor Rik van Dam/ zonder wie ik nooit een/ kijkje in het ‘Cuckoo’s nest’ had genomen/ Theo Kars/ 16 juni 1976′. Rik van Dam was de pleegzoon van Johan Polak, The Cuckoo’s Nest is een homobar in Amsterdam. Bibliofiele Bijenkorf Bibliotheek 4.

33. KOPLAND, Rutger Een man in de tuin. Amsterdam, Van Oorschot, 2004. Linnen. 72 p. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 100 genummerde luxe-exemplaren, in linnen gebonden door Boekbinderij Van Waarden, bestemd voor de dichter en zijn vrienden.

34. KOUWENAAR, Gerrit Wintervermaak. [Amsterdam, eigen beheer], (1966). 40,1 x 40,1 cm. Eenzijdig bedrukte plano. Gedrukt in zilvergrijs en zwart op rood papier. 1e druk. Tweemaal gevouwen.
Verkocht
* Schaars gedichtaffiche met onderaan in handschrift: ‘1967! Gerrit en Paula Kouwenaar’. Privé-uitgave. Jaarwisselingsgeschenk 1966-1967.

35. MICHIELS, Ivo Maria Morella. (Voorschoten, Jelle L.S. Pijpers), 1990. Ingenaaid. (2), 22 p. Gezet uit de Garamond en gedrukt op Van Gelder Hollands luxe druk in een oplage van 60 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk. Lijmsporen achterin het boekje.
Verkocht
* Schrijvers in Voorschoten 3.

36. MULISCH, Harry De grens. Amsterdam, Peter Loeb, 1976. Linnen met stofomslag. 40 p. Gedrukt in een oplage van 275 genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* H.C.-exemplaar, met handgeschreven opdracht van de uitgever op de Franse titel: ‘Voor Rik [van Dam]/ Een vriend in de/ ware zin van het woord/ A’dam 29.9.76/ Peter/ Yvonne/ (geldt voor Cremer, Reve en Mulisch)’. Rik van Dam was de pleegzoon van uitgever Johan Polak. Bibliofiele Bijenkorf Bibliotheek 5.

37. NESCIO Mene tekel. Amsterdam, De Bezige Bij, (1946). Karton. 48 p. 1e druk. Rug licht verbruind, maar een net exemplaar.
Verkocht

38. NESCIO De X geboden. Geïllustreerd door Jaap Vegter. Den Haag, Bakker, 1971. Genaaid. 32 p. 1e druk. Omslag deels verschoten (als vrijwel altijd).
Verkocht

39. (NESCIO). VERHOEFF, Maurits Verlangen zonder te weten waarnaar. Over Nescio. Amsterdam, Bas Lubberhuizen, 2011. Ingenaaid. 286 p. 1e druk. Iets scheefgelezen.
€ 45

40. REVE, Gerard Gerard Kornelis van het Reve in de Allerheiligste Hart-Kerk. Negen eenzijdig gestencilde bladen. [1969?].
Verkocht
* Bevat alle teksten van Reve die zijn uitgesproken tijdens de show in de Allerheiligste Hartkerk op 23 oktober 1969: vragen en antwoorden en Reves toespraak (‘Lieve mensen, kunstbroeders, geachte aanwezigen’). Nooit eerder gezien!

41. ROLAND HOLST, A. Vijf gedichten. (Met 4 illustraties (‘druksels’ in kleuren) van Wim Koster). Spierdijk, De Stolphoeve, 1976. Ingenaaid met omslag. 16 p. Met de hand gezet en gedrukt in een oplage van 60 genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Deze uitgave werd nog voorbereid tijdens het leven van de dichter en beoogde een bibliofiele uitgave van twaalf gedichten te worden, maar bleef vanwege het overlijden van de dichter beperkt tot een uitgave van vijf tijdens zijn leven gekozen gedichten. Drie verzen werden niet eerder gepubliceerd. Dit exemplaar werd niet genummerd, maar werd onder het colofon gemonogrammeerd door de kunstenaar: ‘WK’.

42. SNOEK e.a., Paul Week-end “Poëzie aan zee”. Heist-Duinbergen, Heist-Duinbergen initiatief, 1978. Geniet. (14 eenz. gestencilde bladen).
Verkocht
* Uitgave ter gelegenheid van een poëziemanifestatie met bijbehorende poëzieprijs, met optredens van o.a. Bertus Aafjes, Christine D’Haen en Paul Snoek. Bevat poëzie van o.a. Jos de Haes, Willem Kloos, J.J. Slauerhoff en Paul Snoek.

43. VASALIS, M. De oude kustlijn. Nagelaten gedichten. Amsterdam, Van Oorschot, (2002). Verguld blauw marokijn met grote initialen ‘MV’ in blinddruk op het voorplat. 72 p. Letter, typografie en bandontwerp Gerrit Noordzij. 1e druk.
€ 250
* Eén van de 25 luxe-exemplaren die in leer werden gebonden, een prachtige strakke boekband met blindstempel.

44. VASALIS, M. Eb. (Met een typografische illustratie). Zonder plaats, Kalamos Pers, [2004]. Vouwblad. Gedrukt in blauw en zwart (en oker) in een beperkte oplage.
Verkocht
* Lapidaire titel op het omslag. Jaarwisselingsgeschenk 2004-2005. Niet in de handel.

45. (WORM, Piet). AAFJES, Bertus Het bultig mannetje. (Gedicht van Aafjes met originele lithografie in kleuren door Piet Worm). [Alkmaar, Piet Worm, 1943]. Planodruk. Folio. [2e druk van De Jong 9]. Wat verbruind.
€ 60
* Ontroerend gedicht, een zeldzame clandestiene rijmprent! De Jong 10.

46. YOURCENAR, Marguerite Sept poèmes pour une morte. Zeven gedichten voor een gestorvene. (Vertaald door J.C. Ebbinge Wubben). (Baarn), Arethusa Pers, (1987). Halfleer met gemarmerde platten en vergulde rugbelettering; in verguld foedraal (Atelier De Distelkamp (Geert van Daal)). (24) p. Gedrukt door Vincent Loosjes op Lana Pur Fil in een oplage van 110 genummerde exemplaren.
Verkocht
* Dit is nummer 11 van een niet in het colofon gespecificeerd aantal luxe-exemplaren, gebonden in een prachtige band door Geert van Daal. Arethusa 74.

47. YOURCENAR, Marguerite Les Trente-Trois Noms de Dieu. Le livre d’adresse. Sonnega, Regulierenpers, 1988. Ingenaaid met stofomslag. (24) p. Met de hand gezet uit de Gravure en gedrukt in groen, grijs en blauw op Bütten-Kanzlei in een oplage van 70 op de pers genummerde exemplaren. Omslag deels (fors) verschoten.
€ 65
* Klassiek vormgegeven dichtbundel, met kaders op elke pagina, in dezelfde kleur als de platten van de band.
Bijgevoegd: prospectus voor deze uitgave. De Regulieren 32/1988.

Ben Hosman, de drukker van de Regulierenpers, overleed eind vorige maand, 79 jaar oud.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 juli 2019 door in NIEUWSBRIEF en getagd als , , .

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.735 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: