antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 1021: Statenhofpers

De uitgaven van de Statenhofpers stralen dezelfde flamboyantie en hetzelfde enthousiasme uit als zijn stichter, Jaap Schipper. Schipper begon in 1994 met het drukken van kleine teksten, voornamelijk Nederlandse literatuur, aanvankelijk bij de Avalon Pers in Woubrugge. Het was ook Jan Keijser die hem de fijne kneepjes van het drukken bijbracht. Al gauw wist de Statenhofpers zich te onderscheiden met technisch perfect drukwerk en oorspronkelijke teksten. De ambitie om mooie teksten uit te geven maakte in de loop van de jaren dat de Statenhofpers van een private press pur sang ook steeds meer een bibliofiele uitgeverij werd met veel aandacht voor illustraties, lekkere papiersoorten en vernieuwende vormgeving.

Voor omvangrijke teksten als die van A.F.Th. van der Heijden of de dagboeken van Van Oudshoorn wordt Jan de Jong van de gelijknamige drukkerij in Amsterdam ingeschakeld. Hors concours is de in samenwerking met Joost Veerkamp verzorgde uitgave Over luiken waar in 2005 aan begonnen werd en die pas in 2018 voltooid werd. Het is misschien wel het meest adembenemende, ja, verbijsterende Gesamtkunstwerk uit de Nederlandse boekgeschiedenis. Sinds een paar jaar is de Statenhofpers het gezamenlijke project van Jaap Schipper en Christianne Duchateau. Zij weten het onmogelijke mogelijk te maken en het zal dan ook niet verbazen dat hun uitgaven bij verschijnen vrijwel meteen zijn uitverkocht, zeker de luxe-edities. Het is dan ook met gepaste trots dat we u vandaag een ruime selectie Statenhofpers kunnen aanbieden.


1. ACHTERBERG, Gerrit Anti-materie. Antimaterie. Anti-matter. (Met 5 paginagrote tekeningen van Marcel van Eeden). Den Haag, Statenhofpers/ Bureau Claxon, 2013. Oblong. Ingenaaid met omslag van Zaans Bord (Binderij Phoenix). Met de hand gezet uit de Romanee en gedrukt op Magnani Biblos in een oplage van 120 door de kunstenaar genummerde en gesigneerde exemplaren.
€ 125
* Het laatste gedicht van Achterberg, met een Engelse vertaling door Alisdair MacDonald en een Duitse vertaling door Ard Posthuma. En natuurlijk met vijf prachtige tekeningen van Marcel van Eeden!

2. (BASTET, F.L.) Desiderata. Woubrugge/ Den Haag, Avalon Pers/ Statenhofpers, 2006. Oblong. Cahiersteek. (12) p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt in roodbruin en zwart in een oplage van 50 exemplaren.
€ 25
* Anonieme tekst uit 1692, fraai gedrukt voor de tachtigste verjaardag van Frédéric Bastet. Met inliggend handgeschreven briefje van de drukker, Jan Keijser.

3. BASTET, F.L. Na elf september. Den Haag, (Statenhofpers), 2001. Cahiersteek. (8) p. Met de hand gezet en gedrukt in blauw en zwart door Jaap Schipper in een beperkte oplage. 1e druk.
€ 22
* Exemplaar met gesigneerd opdrachtje van de dichter onder het colofon. Jaarwisselingsgeschenk 2001-2002.

4. BASTET, F.L. Pentagrammen. (Met vijf houtgravures van Peter Lazarov). Den Haag, (Statenhofpers), 2002. Ingenaaid met omslag van hoogst aaibaar Japans papier. (4), 36 p. Niet afgesneden. Gezet uit de Monotype Van Dijck en gedrukt op Zerkall-Bütten in een oplage van 65 gesigneerde exemplaren.
€ 50
* ‘Zij zong als bloemen van Fantin Latour’: vijftien sonnetten van Bastet. Eén van de 50 gebrocheerde exemplaren – wat een mooi boek.

5. COUPERUS, Louis – BASTET, F.L. Couperus vercierd. Een toespraak over boekbanden. Den Haag, Statenhofpers, (2000). Fluweel (Herman van der Kruijk). (2), 22 p. Met de hand gezet uit de Ehrhardt en de Molé en gedrukt in rood en zwart op Zerkall in een oplage van 90 door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 75
* Opmerkelijke zachtfluwelen band met het vignet van de Statenhofpers in goud. Toespraak, gehouden bij de opening van de tentoonstelling De Vercierders in het Museum van het Boek te Den Haag. Pippel/Voskuil 109.

6. DICKINSON, Emily 40. Den Haag, (Statenhofpers), 2015. Vouwblad in omslag. Met de hand gezet en gedrukt door Jaap Schipper in roodbruin en zwart [in een oplage van 105 plus enkele exemplaren].
€ 20
* Gedrukt voor het project Veertig plus, een uitgave ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van Stichting Drukwerk in de Marge.

7. EEDEN, Marcel van Lorentz. (Speciale luxe-editie (slechts 12 exemplaren!) met een originele tekening van Marcel van Eeden). Den Haag, Statenhofpers, 2017. 33,5 x 24 cm. Halfleer (Bas Lafleur) en kartonnen overslagmap in linnen overslagdoos. Bevat acht originele litho’s van Marcel van Eeden (waarvan twee dubbelpaginagroot. Met de hand gezet uit de Gill en gedrukt op BFK Rives door Jaap Schipper in een oplage van 52 op de pers genummerde en door de kunstenaar gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 1800
* Acht litho’s van Marcel van Eeden bij zijn gedicht ‘Lorentz’ – duistere impressies van straten in Den Haag. Eén van de 12 luxe-exemplaren, door Bas Lafleur gebonden in halfleer, gevat in een linnen overslagdoos en voorzien van een originele tekening van Marcel van Eeden.

8. EWART, Gavin A 14-year old convalescent cat in the winter. (Met een tweekleurenlinosnede van Olivia Ettema). (Den Haag, Statenhofpers, 2010). Vouwblad in omslag. Met de hand gezet uit de Meidoorn en gedrukt op handgeschept Japans door Jaap Schipper in een beperkte oplage.
€ 25
* Jaarwisselingsgeschenk 2010-2011.

9. EYBERS, Elisabeth Röntgenfoto. (Woubrugge, eigen beheer, 1992). Cahiersteek. 27,5 x 19 cm. (8) p. Met de hand gezet en gedrukt [door Jaap Schipper] in blauw en zwart in een oplage van 100 exemplaren.
€ 50
* Een pre-Statenhofpersuitgave ter gelegenheid van de Leidse Radiologendag 1992. Niet in Worldcat.

10. EYBERS, Elisabeth Te doen. [Woubrugge/ Den Haag, Avalon Pers/ Statenhofpers], (2015). Oblong. 9 x 13 cm. Cahiersteek. (8) p. Met de hand gezet en gedrukt in een beperkte oplage.
Verkocht
* Uitgave ter gelegenheid van het huwelijk van Bubb Kuyper en Elly van Nus.

11. GERHARDT, Ida Het aards geluk. Den Haag, (Statenhofpers), 2003. Cahiersteek met stofomslag van vezelig papier. (8) p. Met de hand gezet uit de Meidoorn en gedrukt door Jaap Schipper in een beperkte oplage.

Verkocht

12. (HERMANS, W.F.). Ed van der ELSKEN en Bob POLAK Tussen paranimfen. Den Haag, Statenhofpers, 2021. 32,5 x 25 x 3,5 cm. Verguld halfoasis in linnen overslagdoos (Bas Lafleur). (88) p. Gedrukt bij Zwaan Lenoir in een oplage van 125 genummerde exemplaren. Typografische verzorging Piet Schreuders. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 25 Romeins genummerde luxe-exemplaren, door Bas Lafleur gebonden in halfoasis en gevat in een linnen overslagdoos en voorzien van diverse bijlagen, waaronder vijftien contactafdrukken en een grote (28,3 x 22,9 cm) foto door Ed van der Elsken, voorzien van blindstempel.
Bij verschijnen uitverkocht, de luxe-editie was zelfs ruim overtekend.

13. HOTZ, F.B. Geniaal is niet direct het woord. Brieven aan Theo Sontrop. Bezorgd en van een nawoord voorzien door Jan Paul Hinrichs. (En met een Dankwoord van de uitgever). Den Haag, Statenhofpers, 2019. Linnen (Binderij Van Waarden). 112 p. Gezet uit de Linotype De Roos en gedrukt door Jan de Jong op Van Gelder Simili Japon in een oplage van 90 genummrde exemplaren. 1e druk. Miniem vlekje op voorplat.
Verkocht

14. JELLEMA, C.O. Hälfte des Lebens. (Bezorgd en van een nawoord voorzien door Gerben Wynia). Den Haag, Statenhofpers, 2009. Cahiersteek met stofomslag van botanisch papier. (8) p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt door Jaap Schipper op vochtig handgeschept Magnani in een oplage van slechts 25 exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Uitgave ter gelegenheid van het afscheid van een collega uit het Hagaziekenhuis.

15. KEULEN, Mensje van De kat en de weduwe. (Met een originele tweekleurenlinosnede van Olivia Ettema). Den Haag, Statenhofpers, 2015. Vouwblad in omslag. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt op handgeschept Losin in een beperkte oplage. 1e druk.
€ 20
* Niet gesigneerd. Jaarwisselingsgeschenk 2015-2016.

16. KEULEN, Mensje van Lievelingen. Een haiku en twee senryu’s. (Met een tweekleurenlino van Olivia Ettema). [Den Haag], (Statenhofpers, 2017). Vouwblad in omslag. Met de hand gezet uit de Dante en gedrukt op Japans papier door Jaap Schipper in een beperkte oplage. 1e druk.
€ 28
* Gesigneerd door auteur en kunstenaar onder het colofon. Jaarwisselingsgeschenk 2017-2018.

17. KEULEN, Mensje van Lofdicht. (Met een originele tweekleurenlino van Olivia Ettema). [Den Haag], (Statenhofpers, 2021). Vouwblad in omslag van bijzonder mooi blauw-zilverig handgemarmerd papier, voorzien van een vrolijk drukkersmerk eveneens van Ettema). Met de hand gezet uit de Meidoorn en gedrukt door Jaap Schipper in een beperkte oplage. 1e druk.
Verkocht
* Jaarwisselingsgeschenk 2021-2022. Niet in de handel.

18. KEULEN, Mensje van Meneer Harry. Met tekeningen van Joost Veerkamp. Den Haag, Statenhofpers, 2018. Halfperkament in foedraal (Frans den Breejen). 44 p. Gezet uit de Monotype Lutetia Nova Book en gedrukt door Jan de Jong op Zerkall Bütten in een oplage van 85 genummerde en door auteur en kunstenaar gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 235
* Eén van de 15 Romeins genummerde luxe-exemplaren, door Frans den Breejen gebonden in halfperkament (de platten gekleurd met intens nachtblauw natuurlijk indigo) en voorzien van een los bijgevoegde, door Joost Veerkamp genummerde en gesigneerde leporello met daarop een afdruk van het frontispice en twee extra tekeningen.
De tekst behelst de achtste Rudy Kousbroeklezing die Mensje van Keulen op 6 april 2018 in Amsterdam hield. De uitgave bevat ook een korte tekst van Kousbroek.

19. KEULEN, Mensje van Winternacht. (Met een originele tweekleurenlinosnede van Olivia Ettema). (Den Haag, Statenhofpers, 20014). Vouwblad in omslag. Met de hand gezet uit de Meidoorn en gedrukt op handgeschept Gekko Hodomura in een beperkte oplage.
€ 20
* Ongesigneerd. Jaarwisselingsgeschenk 2014-2015.

19 B. KOMRIJ, Gerrit Praagse mist. Zonder plaats, (Jaap Schipper [Statenhofpers], 1993). 30,5 x 20,5 cm. Cahiersteek. (4) p. Met de hand gezet uit de Egmont en gedrukt in grijsgroen en zwart op Zerkall Bütten in een oplage van 15 exemplaren.
€ 350
* Eerste afzonderlijke, niet geautoriseerde uitgave van dit gedicht, dat in handschrift de bijlage was van de 15 luxe-exemplaren van Praag (1983). Een pre-Statenhofpers.

20. KOUSBROEK, Rudy Raaf. Een gedicht van Rudy Kousbroek met een linosnede en vignetten van Olivia Ettema. Den Haag, (Statenhofpers), 2010. Cahiersteek met omslag van vezelig papier. (8) p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt door Jaap Schipper op Zerkall in een oplage van 75 exemplaren.
Verkocht
* Uitgave ter herdenking van het overlijden van Rudy Kousbroek op 4 april 2010.

21. LOOY, Jac. van De dood van mijn poes. (Met een tekening van Harriët Mallens). [Den Haag], Statenhofpers, 2000. Cahiersteek. (8) p. Met de hand gezet uit de Walbaum en gedrukt door Jaap Schipper in grijs en zwart [in een oplage van 22 plus enkele exemplaren].
Verkocht
* Gedrukt voor Dier & Vriend, een uitgave ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Hester Verkruissen.

22. MANN, Thomas De toverberg (fragment). (Met een tekening en een sluitvignet van Joost Veerkamp). Den Haag, Statenhofpers, 2000. 29,3 x 18,5 cm. Vouwblad. Met de hand gezet uit de Stille Helvetica en de IJle Obscure door Jaap Schipper in een beperkte oplage.
€ 20
* Uitgave ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Jan Keijser van de Avalon Pers. Joost Veerkamp ontwierp speciaal voor deze uitgave een nieuwe letter, de IJle Obscure.

23. OUDSHOORN, J. van Dagboek 1943-1947. Bezorgd en van een voorwoord (en een verantwoording) voorzien door Jan Paul Hinrichs. Den Haag, Statenhofpers, 2016. Halfleer in foedraal (Frans den Breejen). 112 p. Gedrukt door Jan de Jong op Zerkall-Bütten in een oplage van 125 genummerde exemplaren. Met ingeplakte illustraties. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 15 Romeins genummerde luxe-exemplaren die door Frans den Breejen in halfleer werden gebonden. Aangrijpend dagboek over Feylbriefs moeilijke oorlogsjaren en de nauwelijks minder moeilijke periode daarna.

24. ROBINSON, Tjalie Een land met gesloten deuren. Bezorgd en ingeleid door Wim Willems. Tekeningen van Peter van Dongen. Den Haag, (Statenhofpers), 2011. Linnen (Binderij Van Waarden). 232 p. Gezet uit de Sheriff en gedrukt op Hahnemühle Ingres Vergé door Jan de Jong in een oplage van 225 door Peter van Dongen genummerde en gesigneerde exemplaren. Titelpagina met beweegbare deurtjes. 1e druk.
Verkocht
* Niet eerder gebundelde stukken van Tjalie Robinson met fraaie klare-lijn-illustraties in kleuren (o.a. een uitklapbare prent!) van Peter van Dongen. Typisch de fantasierijke Statenhof-vormgeving.

25. ROOS, S.H. de Dank. (Den Haag, Statenhofpers), [1995]. Ingenaaid. (8) p. Met de hand gezet uit de Libra, de Egmont en de De Roos en gedrukt in rood, blauw en zwart in een oplage van 80 exemplaren. 1e druk.
€ 30
* Dankbriefje van een 70-jarige S.H. de Roos, driemaal gezet en gedrukt, enkel in door hem ontworpen letters! Uitgave ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Stichting Drukwerk in de Marge en de tiende verjaardag van de Zeeuwse Bibliotheek.

26. ROTENSTREICH, Mirjam Natan. (Met tekeningen én, los bijgevoegd, een originele, genummerde en gesigneerde litho van Sam Drukker) Den Haag, Statenhofpers, 2019. Halfleer in foedraal (Binderij Phoenix). 48 p. Gedrukt door Jan de Jong op Magnani Pescia Editions-papier in een oplage van door auteur en kunstenaar gesigneerde exemplaren.
€ 300
* Dit is een van de 15 Romeins genummerde luxe-exemplaren die door Philipp Janssen (Binderij Phoenix) werden gebonden in halfleer met platten van Japans sierpapier, beschermd met een mooie schuifhoes. Ontroerend boek met intense herinneringen aan Rotenstreichs vader, die uit Oekraïne afkomstig was en in 2014, 102 jaar oud, was overleden. Het werd geschreven onder de indruk van de tekeningen die Sam Drukker van hem gemaakt had en werd gezet uit de letter Elizabeth, ontworpen door Elizabeth Friedländer (1903-1984) wier leven overeenkomsten vertoont met dat van Natan.

27. (RUETER, Georg) (Nieuwjaarswens met een houtsnede van Georg Rueter uit 1904). [Den Haag], Statenhofpers, 2005. Plano. 17 x 12 cm. Met de hand gezet en gedrukt op Japon Nacré door Jaap Schipper in een beperkte oplage.
€ 15
* Jaarwisselingsgeschenk 2005-2006.

28. SCHOLTEN, Patty Jaarwisseling. [Den Haag], (Statenhofpers, 1998). Cahiersteek. (4) p. Met de hand gezet uit de Walbaum en gedrukt op Zerkall door Jaap Schipper in rood en zwart in een oplage van 175 exemplaren. 1e druk.
€ 16
* Jaarwisselingsgeschenk 1998-1999.

29. SCHOLTEN, Patty Millennium. (Den Haag, Statenhofpers, 1999). Cahiersteek. (4) p. Met de hand gezet uit de Bell en de Gravure en gedrukt door Jaap Schipper in een beperkte oplage. 1e druk.
€ 16
* Jaarwisselingsgeschenk 1999-2000.

30. SCHREUR, A.C.H. Gek. (Met een linosnede van Olivia Ettema). [Den Haag], (Statenhofpers, 2012). Vouwblad in omslag. Met de hand gezet uit de Houtsneeletter van André van der Vossen en gedrukt in een beperkte oplage.
€ 20
* Jaarwisselingsgeschenk 2012-2013, met liefde voor katten.

31. SLAUERHOFF, J. ‘Na doodstille poolnacht’ (gedicht). [Den Haag], (Statenhofpers, 1997). 25,4 x 17,6 cm. Cahiersteek. (4) p. Met de hand gezet uit de Spectrum en gedrukt door Jaap Schipper in een oplage van 40 exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Eerste druk van dit titelloze, onvoltooid gebleven gedicht. Op het omslag Chinese karakters in rood.

32. SLAUERHOFF, J. Het potlood (in de hand). Vijf gedichten uit de scheepskist van J. Slauerhoff. Bezorgd door Menno Voskuil. Met [6] tekeningen van Peter Pontiac. Den Haag, Statenhofpers, 2010. Verguld linnen (Herman van der Kruijk). (36) p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt door Jaap Schipper op Zerkall in een oplage van 120 op de pers genummerde en door Pontiac gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 125
* Een keuze uit nooit eerder gepubliceerde gedichten van Slauerhoff. Een echte eerste druk uit 2010 dus!

33. SPEENHOFF, J.H. Zeven dagen oorlog. Bezorgd en van een nawoord voorzien door Jacques Klöters. Den Haag, Statenhofpers, 2021. Verguld halfperkament met platten van bijzonder sierpapier en een verguld etiket met de auteursnaam op het voorplat geplakt. In foedraal (Frans den Breejen.). 120 p. Gezet uit de Hollandse Mediaeval en gedrukt door Jan de Jong op 130 grams Lessebo ivoor in een oplage van 100 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 300
* Eén van de 15 Romeins genummerde luxe-exemplaren die door Frans den Breejen zeer fraai werden gebonden in halfperkament.
Aangrijpend en zeer gedetailleerd oorlogsdagboek over de eerste dagen na de Duitse inval. Op 10 mei 1940 werden Speenhoff en zijn vrouw in alle vroegte wreed gewekt door de oorlogshandelingen: ‘Opeens stond mijn vrouw voor mijn roekeloze bed en schreide. Ik troostte haar naar de mate mijner genegenheid, maar ze bleef snikken’.
Vrijmoedig bijgeleverd: Losse handtekening (‘J.H. Speenhoff’) op kaartje (ca. 5 x 10 cm), geplakt op de achterzijde van een ongebruikte briefkaart van 9 x 14 cm, afkomstig uit de vroeg-20ste-eeuwse handschriftenverzameling van Roeland van Ruyven.

34. TEPPER, Nanne De psychologie van de constructie. (Gevolgd door brieven aan Atte Jongstra en Kees ’t Hart. Bezorgd en van een nawoord voorzien door Jack van der Weide). Den Haag, Statenhofpers, 2015. Ingenaaid. 36 p. Gedrukt in een oplage van 100 genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit is een van de 10 H.C.-exemplaren. Eerste druk van dit hilarische verhaal. ‘Zomaar is Tepper terug, mét zijn eigengereide grappen, driedubbele verwijzingen en lyrische uitbarstingen ‘ (Arjan Peters).

35. TRAKL, Georg Ein Winterabend. (Met een vertaling door C.O. Jellema en een sneeuwvignet van Georg Rueter). [Den Haag], (Statenhofpers, 2007). Vouwblad in omslag. Met de hand gezet uit de 16 punts Bernhard Antiqua en gedrukt op handgeschept Losin door Jaap Schipper in een beperkte oplage. 1e druk van de vertaling door Jellema.
Verkocht
* Tweetalige uitgave. Jaarwisselingsgeschenk 2007-2008.

36. VEERKAMP, Joost Papieren magneten. (Met drie ingeplakte, ongestempelde postzegels). [Den Haag], Statenhofpers, 1999. Cahiersteek met stofomslag. (8) p. Met de hand gezet uit de Romulus en gedrukt door Jaap Schipper in een oplage van 80 door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Uitgave ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Pim Witteveen. Met een opdrachtje van de auteur onder het colofon. Prachtige tekst over Nederlandse cijferzegels, waarbij Jan van Krimpen terecht veel lof wordt toegezwaaid en waarbij Wim Crouwel onder uit de zak krijgt. Eerste toepassing van een door Joost Veerkamp ontworpen drukkersmerk (er zouden er nog vele volgen).

37. VEERKAMP, Joost, en Patty SCHOLTEN V-boek. (Met vijf originele mezzotinten, een gesigneerde lijnets en vier nachtprenten van Joost Veerkamp.) [Den Haag], Statenhofpers, (2001). Verguld halfperkament (Frans den Breejen). (44) p. Met de hand gezet uit de Centaur en gedrukt in een oplage van 127 genummerde en door auteur en illustrator gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Eén van de 45 luxe-exemplaren, gebonden in halfperkament en voorzien van aangapaste schutbladen. Dit is een HC-exemplaar, wel gesigneerd door Scholten en Veerkamp en mét de in het colofon beloofde losse ets van Joost Veerkamp, gesigneerd en gemarkeerd ‘HC’. De vier geprinte nachtprenten zijn los ingevoegd. Een volmaakte uitgave, tot in de puntjes verzorgd (schutbladen met rustende en grazende runderen), met schitterende, gevoelsrijke mezzotinten van Veerkamp, die ook een tekstbijdrage leverde (‘De V-snaar’) en speciaal hiervoor geschreven gedichten van Scholten. Met, los bijgevoegd, een extra suite van de vier kleurentekeningen op ander papier. Prachtige ode aan de koe!

38. VEERKAMP, Joost, en Patty SCHOLTEN V-boek. (Met vijf originele mezzotinten en vier nachtprenten van Joost Veerkamp) [Den Haag], Statenhofpers, (2001). Linnen (Frans den Breejen). (44) p. Met de hand gezet uit de Centaur en gedrukt in een oplage van 127 genummerde en door auteur en illustrator gesigneerde exemplaren. 1e druk. Stofomslag ontbreekt.
€ 95
* Ongesigneerd en ongenummerd exemplaar. Drie van de vier geprinte kleurentekeningen zijn nog niet ingeplakt (werk aan de winkel!).

39. VESTDIJK, S. De wals van Glazounoff. [Den Haag], (Statenhofpers), [2011]. Cahiersteek. Met de hand gezet en gedrukt door Jaap Schipper [in een oplage van 40 plus enkele exemplaren].
Verkocht
* Gedrukt voor All that jazz and other stuff, een vriendenproject ter gelegenheid van de vijfenzestigste verjaardag van Dick Wessels.

40. VROMAN, Leo Eindelijk weer eens praten. Een gesprek met Tjalie Robinson. Den Haag, Statenhofpers, (1994). 14 x 10 cm. Cahiersteek. (12) p. Met de hand gezet uit de Bembo en gedrukt op Kawashi door Jaap Schipper in rood en zwart in een oplage van 75 exemplaren.
€ 40
* Eerste uitgave van Jaap Schippers Statenhofpers.

41. WARREN, Hans Het verschil. [Den Haag], Statenhofpers, 2010. Vouwblad. Met de hand gezet uit de Bernhard Antiqua en gedrukt door Jaap Schipper [in een oplage van 40 plus enkele exemplaren].
Verkocht
* Uitgave ter gelegenheid van het vertrek van Ronald Rijkse bij de Zeeuwse Bibliotheek.

42. WILLIAMS, William Carlos (Gedicht). (Met twee tweekleurenlinosnedes van Olivia Ettema). [Den Haag, Statenhofpers], (2009). Vouwblad in omslag. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt op Gekko Hodomura door Jaap Schipper in een beperkte oplage.
€ 20
* ‘As the cat climbed (…)’. Jaarwisselingsgeschenk 2009-2010.


Onlangs hebben we twee nieuwe onderwerp-pagina’s op de website gezet, een topografische: Amerika-Azië-Australië en een over historische wetenschap, tenminste de mensenkant ervan. Een vrij compleet overzicht over alle onderwerpen ziet u in de verticale balk links op uw computer scherm.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 november 2022 door in CATALOGUS.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 641.998 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: