antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Zojuist verschenen: Lagere aap. Het leven van Kees Lekkerkerker

Een lagere aap, zo noemde Kees Lekkerkerker (1910-2006) zichzelf graag, een harde werker te midden van de hogere apen. Hij wijdde zijn leven aan de schone letteren, niet als schrijver maar als tekstbezorger. Dankzij zijn inspanningen verschenen de verzamelde werken van J. Slauerhoff, Jacob Israël de Haan en Ed. Hoornik.

Lagere apen vormen zelden het onderwerp van een biografie, maar Kees Lekkerkerker is terecht een uitzondering. In zijn leven komt haast de hele Nederlandse literatuurgeschiedenis van de twintigste eeuw samen: van Jan Greshoff tot Jan Wolkers en van Menno ter Braak tot Arnon Grunberg.

Menno Voskuil schreef de interessante biografie Lagere aap. Het leven van Kees Lekkerkerker, aantrekkelijk vormgegeven door Piet Gerards Ontwerpers.

‘Zoals de ordelijke Lekkerkerker gefascineerd was door de chaoot Slauerhoff, zo is zijn biografie fijn om te lezen voor iedere aap’
Neder-L

Lagere aap is niet alleen een rijk geïllustreerd portet van een editeur met een nogal standvastig karakter: het geeft vooral gezicht aan een van die mensen die op de achtergrond aanwezig zijn in de letterkunde’
Tzum

Dit boek (96 p., rijk geïllustreerd) is uitsluitend bij ons verkrijgbaar voor € 15 (inclusief gratis verzending binnen Nederland). Bestellen kan met onderstaand formulier.


Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 december 2014 door in UITGAVEN.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.719 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: