antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 664: Literaire receptie

U verwacht nu waarschijnlijk een lijst met literatuurwetenschappelijke overzichtswerken en postdoctorale studies… Wees gerust. In deze korte nieuwsbrief staan louter literaire documenten: receptie-albums ter gelegenheid van een jubileum of ter meerdere eer en glorie van een persoon.


2687661. (BZZTôH) Receptie-album ter gelegenheid het twintigjarig bestaan van uitgeverij BZZTôH op 23 februari 1990. 26 x 21 cm. Wit kunstleer.
verkocht
* Het album bevat ruim 100 handtekeningen, waaronder Sera Anstadt, Frédéric Bastet, Harry Bekkering, August Hans den Boef, Daan en Jan Cartens, Margareta Ferguson, Han Foppe, Anton Korteweg, Hans Kreuzen, Pim Lukkenaer, Berthe Meijer, Helga Ruebsamen, Jan Siebelink, Jan van der Vegt, Herman Verhaar, Coos Versteeg en Ad Zuiderent.
Bijgevoegd: uitnodiging voor de viering van het jublieum.
Voorts: vier felicitatiebrieven, o.a. van Hans van de Waarsenburg.
Bovendien: een uitnodiging voor de onthulling van een plaquette ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van uitgeverij BZZTôH.

2687672. (BZZTôH) Receptie-album ter gelegenheid het vijfentwintigjarig bestaan van uitgeverij BZZTôH op 24 februari 1995. 26 x 21 cm. Bruin kunstleer.
verkocht
* Het album bevat circa 170 handtekeningen, waaronder Sera Anstadt, Jan Cartens, Ron Elshout, Ad Havermans, Bas van Hout, Martijn Koolhoven, Hans Kreuzen, Manuel van Loggem, Berthe Meijer, Frits Müller, Jack Prince, Huug Schipper, Charles Schwietert, Coos Versteeg en Julius Vischjager.
Bijgevoegd: uitnodiging voor de viering op 24 februari 1998.
Voorts: twee telegrammen, waarvan één van Marjan Berk.
En: enkele persberichten aangaande het jubileum.
Bovendien: enkele fotokopieën van binnengekomen faxen, waaronder twee van Heinz Polzer alias Drs. P, waarop een elfregelig, ongepubliceerd gelegenheidsgedicht ter gelegenheid van het jubileum.

2687683. (BZZTôH) Receptie-album uit het archief van uitgeverij BZZTôH. 25 x 25 cm. Blauw kunstleer.
verkocht
* Het album bevat ruim 150 handtekeningen, o.a. van Rico Bulthuis, Hans Dütting, Charles B. Timmer en Theun de Vries.

receptie spierdijk4. (SPIERDIJK, Jan) Liber amicorum/ receptie-album voor Jan Spierdijk ter gelegenheid van zijn zilveren jubileum als theatercriticus op 4 oktober 1974. 38 x 28 cm. Verguld linnen. In verguld linnen overslagdoos. (38) bladen. Dit album werd aangeboden aan Jan Spierdijk door zijn vrienden, ter gelegenheid van zijn vijfentwintig jarig jubileum als toneelcriticus. 4 oktober 1949 – 4 oktober 1974′.
€ 350
* Het album bevat ruim 200 ingeplakte handtekeningen, deels op losse kaartjes, deels op receptiebladen, waaronder die van C.A.B. Bantzinger, Wiesje Bouwmeester, L.P.J. Braat, Simon Carmiggelt, Jan de Cler, Eppo Doeve, Mary Dresselhuijs, Clara Eggink, John Eijlders, Caro van Eyck, Liselore Gerritsen, Hermine Heijermans, Toon Hermans, Guus Hermus, Jan van Herpen, André van den Heuvel, Lou Hoefnagels, W.G. van de Hulst, Hans Keuls, Geert Lubberhuizen, Luc Lutz, Lex Metz, Anne H. Mulder, Henni Orri, Guus Oster, Sylvia Quiël (= Sylvia Willink), Jerôme Reehuis, Max van Rooy, Anny Schuitema, Jan Sierhuis, Paul Steenbergen, Jan Teulings, Henk van Ulsen, Dolf Verspoor, A. Viruly, Paul van Vliet, Albert Vogel, Ellen Vogel, Carel Willink en Johan van der Woude.
Tevens ingeplakt: circa 45 brieven en (geluks)telegrammen aan Jan Spierdijk en aan het Comité Huldiging Jan Spierdijk (Jan Willem Hofstra en Mr. H.W.J.M. Keuls). De brieven aan het Comité zijn over het algemeen kattebelletjes ter begeleiding van de kaartjes met handtekeningen voor het Liber amicorum. Brieven van o.a. Wiesje Bouwmeester, Simon Carmiggelt, Jan de Cler, Eppo Doeve, John Eijlders, Josephine van Gasteren, Lou Hoefnagels, Charlotte Köhler en H.Th. Wijdeveld, Luc Lutz, Ton Lutz, Max van Rooy, Anny Schuitema, Paul Steenbergen, Jan Teulings, Henk van Ulsen en Paul van Vliet.
Het geheel werd eind jaren negentig ingeplakt, met de hand gebonden en van een gekalligrafeerde titelpagina voorzien door Atelier De Distelkamp.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 juni 2016 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 641.998 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: