antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 788: Drie, drie, zes

Drie, drie, zes. Dat zijn de zeldzame Reve-uitgaven Drie Toespraken, Drie woorden en Zes gedichten. Over het in een minieme oplage gedrukte Drie woorden merkt Piet van Winden in zijn handleiding tot een fatsoenlijke Reve-verzameling op dat de uitgave ‘een van de belangrijkste struikelblokken [is] op weg naar een complete collectie van het werk in boekvorm’. Aan onze Drie woorden is bovendien het originele, door Reve ondertekende contract met de uitgever toegevoegd.


1. REVE, Gerard Drie Toespraken. (Amsterdam, Loeb), 1976. Linnen met stofomslag. 32 p. Gedrukt in een oplage van 250 [= 300] genummerde exemplaren. 1e druk. Omslag deels verschoten.
Verkocht
* Eén van de 50 Romeins genummerde exemplaren, die niet in de handel kwamen. Dit exemplaar werd bovendien gesigneerd door de auteur onder het colofon.
Bibliofiele Bijenkorf Bibliotheek 6. Van Winden 31.

2. REVE, Gerard Drie woorden. Utrecht, Reflex, 1981. 29,5 x 22,3 cm. Linnen met stofomslag. (32) p. Gedrukt op 150 grams Hollands luxe druk van Van Gelder door Van den Dool te Sliedrecht in facsimile van het handschrift in een oplage van slechts 11 genummerde en gesigneerde exemplaren, alle voorzien van een pagina van het originele handschrift. 1e druk. Vlekje in rechterbovenhoek van de eerste blanco pagina, maar een zeer fraai en gaaf exemplaar.
Verkocht
* Dit is nummer 2 van de oplage, door Reve als zodanig in het colofon gemerkt ‘2 (Twee)’ en gesigneerd, voorzien van een pagina origineel handschrift, én met onder het colofon een opdracht aan de uitgever van dit werk: ‘18.2.1981/ Voor André [Swertz]. In bewondering voor een/ grootse uitvoering.’
Bijgevoegd: Origineel contract tussen auteur en uitgever van deze uitgave. 29,6.x 21,0 cm. Een blad. Alleen recto. Op briefpapier van de uitgeverij. Gesigneerd door auteur en uitgever. 14 regels typoscript met correcties in handschrift van de uitgever en drie geparafeerde correcties in de marge door Gerard Reve.
Van de 11 genummerde exemplaren bevinden zich er liefst drie in openbare collecties. Nu of nooit!

3. REVE, Gerard Zes gedichten. Amsterdam, (Polak & Van Gennep), 1965. Ingenaaid met linnen rugje. (16) p. Gedrukt in een oplage van 100 [door Johan Polak] genummerde exemplaren op Hahnemühle Bütten. 1e druk.
Verkocht
* Op de linkerpagina’s zijn de gedichten gezet, op de rechterpagina’s zijn ze afgedrukt in facsimile van Reve’s handschrift.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 8 mei 2018 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 642.037 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: