antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 830: Marga Minco & De Pij Pers

Gisteren werd bekend dat de P.C. Hooftprijs 2019 is toegekend aan Marga Minco. In deze nieuwsbrief eren wij haar bescheiden oeuvre op zo mogelijk nog bescheidener wijze. Er is ook werk opgenomen van dichter en vertaler Bert Voeten, met wie ze in 1945 trouwde.

Als tegenvoeter hebben we een tuiltje aanwinsten van de frivole en een stuk minder bescheiden Pij Pers van de immer joviale en flamboyante Jelle Pijpers toegevoegd.


1. MINCO, Marga De bol en de Bolero. (Woubrugge, Avalon Pers, 1991). Cahiersteek. (8) p. Gezet uit de Garamond en met de hand gedrukt in een oplage van 160 exemplaren.
€ 15
* Jaarwisselingsgeschenk 1991/1992.

2. MINCO, Marga Nagelaten dagen. (Met opdracht aan Bert Bakker, het eerste exemplaar!). Amsterdam, Bert Bakker, 1997. Karton. 120 p. 1e druk. Roestige kop.
Verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur aan haar uitgever en diens echtgenote op de titelpagina: ‘voor Bert en Yteke [Bakker],/ het 1e exemplaar van/ mijn boek dat wederom/ hiernaast is geschreven./ met liefs,/ Marga/ 7 oktober 1997’.

2 a. MINCO, Marga Nachgelassene Tage. Roman. Bergisch Gladbach, Gustav Lübbe Verlag, 2000. Linnen met stofomslag. 160 p. 1e druk.
€ 12
Vertaling van Nagelaten dagen door Marlene Müller-Haas.

3. MINCO, Marga, en Bert VOETEN Collectie van zeven nieuwjaarswensen.
€ 150
* De verzameling bestaat uit vier grappige, gedrukte wensen, speciaal gemaakt voor of door het echtpaar Voeten-Minco, voor de jaren 1965, 1968, 1973 (in enveloppe, gericht aan Nico Wijnen) en 1974. Tevens drie handgeschreven wensen, voor 1979 (ansichtkaart van ‘je oude vrienden Marga en Bert’, gericht aan Nico Wijnen), 1988 en 1992.

4. MINCO, Marga, en Bert VOETEN Stemmen van schrijvers. [Den Haag/ Amsterdam], (Nederlands Letterkundig Museum/ Querido, 1961). Grammofoonplaat. 17 cm. 45 toeren. Met hoesje en tekstvelletjes.
€ 20
* Marga Minco leest het verhaal ‘Bomen’ uit De andere kant voor, Voeten leest enkele gedichten. SVS 6119.

5. (MINCO, Marga). Gerrit KOUWENAAR, Guus KUIJER, F.L. Bastet, Theun de VRIES, Peter van STRAATEN, Neeltje Maria MIN, Jeroen HENNEMAN, K. SCHIPPERS, Anton HEYBOER, Rob SCHOLTE, Kees van KOOTEN, Adriaan van DIS, Atte JONGSTRA en vele anderen. Noord-Holland in proza, poëzie en prenten. (Velsen-Zuid), Stichting Culturele Raad Noord-Holland, (1990-1993). 72 delen. Ingenaaid met omslagen. Illustraties in zeefdruk. Gedrukt door de Veerpers (= Rob Cox) in een oplage van 100 genummerde (+ 25 h.c.) exemplaren. Buitengewoon fraaie productie: van de vergelijkbare projecten van andere provincies is dit, Noord-Holland, ongetwijfeld de mooiste, niet alleen vanwege de druk, maar ook vanwege de keuze van auteurs en kunstenaars. Deze set is ongenummerd. Lichte rookgeur.
€ 700
* Ieder deel is gewijd aan een gemeente in Noord-Holland. Voor ieder deel werd een auteur en een kunstenaar uitgenodigd om, speciaal voor dit project, een tekst respectievelijk prent te maken.
0. Noord-Holland: Peter Bes (prent) & Gerrit Kouwenaar (tekst); 1. Haarlem: Mathilde Cuijpers & Louis Ferron; 2. Anna Paulowna: Erna van Mondfrans & Jos Steegstra; 3. Schermer: Sam Middleton & Guus Kuijer; 4. Haarlemmerliede: Frank Lodeizen & Hans Plomp; 5. Muiden: Jan de Beus & Wim Zaal; 6. Drechterland: Cees Baas & Sjaak Commandeur; 7. Heemstede: Willem Snitker & F.L. Bastet; 8. Zaanstad: Peter Louman & Nicolaas Matsier; 9. Velsen: Jon Marten & Hans van der Heijden; 10. Bloemendaal: Erik Prins & Michel van der Plas; 11. Uitgeest: Jan Deckwitz & Elly de Waard; 12. Venhuizen: Maarten Dekker & Marga Minco; 13. Castricum: Eric Levert & Sjoerd Kuyper; 14. Naarden: Nikki van Es & Willem Jan Otten; 15. Beemster: Wijndel Jongens & Theun de Vries; 16. Purmerend: David Groot & Gerrit Krol; 17. Laren: Hein Stork & Ferdinand Langen; 18. Noorder-Koggenland: Peter van Straaten & Robert Anker; 19. Opmeer: Jan Sierhuis & Jan Pannekeet; 20. Schoorl: Pim Weeda & Neeltje Maria Min; 21. Amsterdam: Jeroen Henneman & K. Schippers; 22. Niedorp: Dirk Breed & Guus Luijters; 23. Wieringermeer: Jos Kruit & Remco Ekkers; 24. Stede Broec: Jan Baas & Bram Rebers; 25. Schagen: Kerre de Graaf & Anton Haakman; 26. Zandvoort: Ed Dukkers & Ed Leeflang; 27. Bussum: Bep Toscani & Rudolf Geel; 28. Den Helder: R.W. van de Wint & Hermine de Graaf; 29. Medemblik: Ton van Kesteren & Rien Bonte; 30. Wieringen: Piet Lont & Jan Bremer; 31. Landsmeer: Anton Heyboer & Ernst van Altena; 32. Weesp: Anke Overduin & Mies Bouhuys; 33. Wormerland: Joke Konijn & Maria de Groot; 34. Haarlemmermeer: Bob Nieuwenhuysen & Willem van Toorn; 35. Enkhuizen: Ko Markusse & Pieter Schermer; 36. Hoorn: Jan Menses & Jacob Groot; 37. Graft – De Rijp: Joyce Ennik & Herman Meddens; 38. ‘s-Graveland: Herma Steur & G. Brands; 39. Edam – Volendam: Aart Roos & Enno Endt; 40. Heiloo: Rob Scholte & Jan van der Vegt; 41. Zeevang: Rie de Boer & Paul Beers; 42. Huizen: Astrid Engels & Cherry Duyns; 43. Hilversum; Marian Pug & Kees van Kooten; 44. Wester-Koggenland: Jan Hollenberg & J.Th. Balk; 45. Waterland: Marjolijn Juray & Ben Borgart; 46. Alkmaar: Jos van Amsterdam & Arie van den Berg; 47. Aalsmeer: Karin Borgman & Rein Bloem; 48. Andijk: Rob Ligtvoet & Ewald Vanvugt; 49. Amstelveen: Rob van der Vijgh & René Stoute; 50. Heerhugowaard: Jan van der Woud & Henk Spaan; 51. Ouder-Amstel: Jaap Ploos van Amstel & Leins Janema; 52. Heemskerk: Kees Heesterbeek & Kester Freriks; 53. Harenkarspel: Ed Dekker & A.L. Sötemann; 54. Beverwijk: Piet de Ridder & Hans Tentije; 55. Bennebroek: John Klinkenberg & Peter van Zonneveld; 56. Obdam: Henk Meijer & J. Bernlef; 57. Zijpe: Friso ten Holt & Maarten Mourik; 58. Texel: Arthur Kempenaar & Theun de Winter; 59. Langedijk: Nic Jonk & Willem Johan van der Molen; 60. Limmen: Greetje Roelofszen & Michael Tophoff; 61. Blaricum: Guillaume le Roy & Albert Alberts; 62. Akersloot: Jeroen de Carpentier & Eduard Visser; 63. Wognum: Frans Hage & Dirk van Weelden; 64. Nederhorst den Berg: Onno de Jong & Harrie Geelen; 65. Egmond: Hélène Min & Olof Baltus; 66. Diemen: Holda Kernell & Hans van Weely; 67. Bergen: Doris Groeneveld & Adriaan van Dis; 68. Oostzaan: Co Vleeshouwer & Ankie Peypers; 69. Wervershoof: Wout Berger & René Appel; 70. Uithoorn: Lenny Schröder & Atte Jongstra.

 

6. (MINCO, Marga). Herman Pieter de BOER Info. Het maandblad voor de ontheemde stadsmens en zijn vrienden in de stad. Afl. 1-12, 14-17. Giethoorn, eigen beheer, juli 1972-winter 1973/74. Geniet. Geïllustreerd. Afl. 1 en 2 watervlek in linkerbovenhoek.
Verkocht
* Herman Pieter de Boer verhuisde van Amsterdam-Noord naar het Overijsselse waterdorpje Giethoorn, verloor zijn vrienden uit het oog en benoemde zichzelf tot hoofdredacteur van dit luchtige tijdschrift. Leverden aan het eerste nummer, behalve de hoofdredacteur zelf en zijn echtgenote, alleen Gerard Stigter (= K. Schippers) en Nico Scheepmaker een bijdrage, al snel meldden zich vele schrijvers en schilders als correspondent. Een onvolledige opsomming van medewerkers: Armando, Jan Cremer (met getekend zelfportret en foto met schaap), Betty van Garrel, Heere Heeresma, Eelke de Jong, Marga Minco, Karel van het Reve, Nico Scheepmaker, Annie M.G. Schmidt (uitvoerig), Hans Sleutelaar, Bert Voeten. De omslagen werden getekend door o.a. Tonny Eyk, Peter van Straaten (ook woonachtig in Giethoorn) en Peter Vos.
Het devies ‘Bewaar uw INFO’s goed, u weet wel waarom’ heeft zich wel bewezen. Deze set is, op twee nummers na, compleet.
Bijgevoegd: Handgeschreven briefkaart van Herman Pieter de Boer aan Henk J. Meier en Jeanine van de Ven, gesigneerd ‘HP’ en gedateerd ‘2.I.75’. Op de voorzijde heeft De Boer rondom zijn gedrukte portret tekstballonnetjes getekend en ingevuld, op de achterzijde staat de zin: ‘Wat betekent in godsnaam Ar Dachaidh?’

7. (MINCO, Marga). OOIEVAAR POCKETS Ooievaars. Het goede boek voor iedereen (2 varianten). (&) Tweede Klepperconcert van de Ooievaars. Amsterdam, Bert Bakker, [1956, 1957 en 1959]. Twee reclamefolders voor Ooievaar Pockets. Gebruiksspoortjes.
€ 25
* Mooi vormgegeven folders. De eerste, van december 1956, vermeldt Minco niet. In de tweede (juli 1957) wordt Het bittere kruid aangekondigd, in het Klepperconcert (november 1959, ontwerp Herman Berserik) wordt de derde druk vermeld.

8. VOETEN, Bert Nieuwe gedichten. Woubrugge, Avalon Pers, (1988). Ingenaaid met omslag. (2), 26 p. Gezet uit de Romanée en met de hand gedrukt in grijs en zwart op Zerkall-Bütten in een oplage van 125 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 20

9. VOETEN, Bert Zes handgeschreven brieven, vijf getypte brieven, een handgeschreven ansichtkaart en een getypte briefkaart aan De Gids-redactiesecretaris Kees Lekkerkerker. Diverse formaten. Veertien bladen. Alleen recto. Gesigneerd ‘Bert’ en gedateerd ‘Vrijdag [30-1-59]’, ‘1-2-’59’, ‘9 februari 1959′, ’15 februari 1959’, ‘donderdag [19-2-’59]’, ‘maandag [15-6-’59]’, ‘maandag’, ‘A’dam, woensdag [6-1-1960]’, ‘[3-1-1962]’, ‘zondag [15-9-’63]’, ‘Amsterdam, 17-9-63’, ‘paaszaterdag ’64’, ‘Chaam, 5-4-64’ en ‘A’dam, 18 maart 1965’. 21, 4, 21, 33, 18, 11, 12, 15, 7, 12, 23, 9, 13 en 24 regels tekst. Met één originele envelop.
Verkocht
* Unieke en vermakelijke inkijk in het reilen en zeilen van een tijdschriftredactie in de jaren zestig. De Gids-redacteur Voeten schrijft Lekkerkerker over allerlei kopij, redactievergaderingen, het uitbetalen van honoraria en zijn eigen poëzie. De kersverse secretaris Lekkerkerker ontvangt vele opbouwende adviezen van de ervaren redacteur: ‘je [telefoon]nummer zal een onmisbare schakel worden in het Gids-apparaat’, ‘Heer blijven, Kees, heer blijven; zulke formulieren níet aan ‘erkende’ dichters sturen, maar een aardig briefje met een mooie rotsmoes’. Onmisbare tips die tijdschriftredacteuren ook ‘anno nu’ nog ter harte kunnen nemen.
Enkele De Gids-medewerkers worden door Voeten beschimpt. Over Maurits Mok: ‘Sinds hij in Bergen woont is het allemaal één pot licht en zee en ruimte; of je het ene vers of het andere kiest, het blijft gelijk: een vervelend soort vakmanschap, dat veel te veel dikke woorden gebruikt en nu ook nog leentje-buur gaat spelen bij Roland Holst’.
De literaire actualiteit is het onderwerp van de laatste briefkaart: ‘Las dat Willem Frederik [Hermans] een enorme kat heeft gehaald in die civiele procedure tegen Geert [van Oorschot]. Het werd toch ook tijd, dat die jongen eens een keer ongelijk kreeg! Die centjes zullen hem wel aan zijn hart gaan – hij is erg op de penning, dacht ik’.

DE PIJ PERS

10. ACHTERBERG, Gerrit, en James BROCKWAY Smart/Grief. (Met een ORIGINELE tekening in kleuren (en met goudverf) door Karin Persson. De Pij Pers, 1993. Ingenaaid. (12) p. (waarvan één uitvouwbaar). Met de hand gezet uit de Palatino en gedrukt in een oplage van 60 genummerde exemplaren.
Verkocht
* Bevat het gedicht ‘Smart’ van Achterberg en twee vertalingen door Brockway. Gesigneerd door de vertaler onder het colofon.
Hoewel het een Arabisch genummerd exemplaar betreft, heeft het toch een mooie originele tekening, zoals volgens het colofon alleen bij de 24 Romeins genummerde exemplaren voorkomt.

11. (BELCAMPO). FRANSSENS, Jean-Paul Belcampo, geen gewone wandelaar. (Met een ingeplakte illustratie: de auter met Belcampo aan zijn zijde). (Wassenaar), De Pij Pers, 1994. Ingenaaid. (4), 20 p. Gezet uit de Garamond en gedrukt op Zerkall Bütten in een oplage van 96 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit is één van de 36 Romeins genummerde exemplaren, bestemd voor de leden van het genootschap Het Aangeraakte Boek.

12. (BORDEWIJK, F.). Rico BULTHUIS Geen opdrachtje, geen datum, niets. Woubrugge, Avalon Pers, (1992). Cahiersteek. (8) p. Gezet uit de Centaur en gedrukt in groen en zwart in een oplage van 29 exemplaren.
€ 45
* Uitgegeven ter gelegenheid van een bijeenkomst van het door Jelle Pijpers opgerichte gezelschap Het Aangeraakte Boek. De tekst gaat over een ontmoeting tussen Bulthuis en Bordewijk.

13. DRS. P Voorschoten op de Berg. (Met een originele, gemonogrammeerde tekening van Eelkjen Kloos als frontispice). (Wassenaar), De Pij Pers, 1996. Ingenaaid. 16 p. Gedrukt in een oplage van 108 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Uitgave ter gelegenheid van een tentoonstelling van de Voorschotense Kunstkring.

14. DRS. P Voorschoten op de Berg. (Met een originele, gesigneerde tekening van ‘Yacov’ als frontispice). (Wassenaar), De Pij Pers, 1996. Ingenaaid. 16 p. Gedrukt in een oplage van 108 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit is nummer ‘h.s. 5/16’. Uitgave ter gelegenheid van een tentoonstelling van de Voorschotense Kunstkring.

15. DRS. P en Jelle L.S. PIJPERS Het Huis en de Bomen. Met een inleidgedicht door Drs. P. (Met een originele, ingekleurde ets van Michel van Overbeeke). (Wassenaar, De Pij Pers, 1996). Ingenaaid (omslag van Mexicaans boombastpapier). (4), 48 p. Gedrukt op getint Zerkall-Bütten in een oplage van 228 genummerde en door Jelle Pijpers gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 50
* Eén van de Arabisch genummerde exemplaren met originele ets. Op de ets in dit exemplaar zien we een huis, een boom, een hoed en een bril.

16. (EIJKELBOOM (vert.), J.). LEE, Laurie Het purper gevecht van de liefde. Zeven vroege gedichten van Laurie Lee. (Den Haag, De Pij Pers, 1991). Ingenaaid. (26) p. Met de hand gezet uit de Garamond en gedrukt in roze en zwart op Zerkall-Bütten in een oplage van 60 genummerde exemplaren. Tweetalige uitgave. 1e druk. Bovenaan verbleekt.
Verkocht
* Eén van de 36 Arabisch genummerde exemplaren, gesigneerd onder het colofon. ‘Kan niet dit graf verzegelen/ dat wij vormen met onze monden,/ en ook niet zeggen welk uur van vermiljoen/ het eerste van ontrouw zal zijn.’

17. EIJKELBOOM, Jan Die andere oorlog. (Voorschoten, NUT), 1989. Ingenaaid met stofomslag. (2), 22 p. Gedrukt in een oplage van 75 genummerde en gesigneerde exemplaren.
Verkocht
* Exemplaar met handgeschreven opdracht van de auteur boven het colofon: ‘Voor Bert/ op een mooie avond in Voorschoten/ (maar Dordt is toch nog even anders)’. Een prozatekst van Eijkelboom, geproduceerd door Jelle L.S. Pijpers. Schrijvers in Voorschoten 2.

18. EIJKELBOOM, Jan De Eeuwigheid Is Wat Vergaat. (Alphen aan den Rijn/ Wassenaar, Literaire Initiatieven Albanianae/ De Pij Pers), 1994. Ingenaaid. (20) p. Gezet uit de Garamond en gedrukt door Jelle Pijpers in een oplage van 96 door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht op de Franse titel: ‘Voor een bijna-Dordtenaar,/ in vriendschap/ Jan Eijk/ 18-2-94’. Het Jonge Hart Nr. 4.

19. FRANCE, Anatole Sur une signature de Marie Stuart. (Woubrugge, Avalon Pers, 1990). Cahiersteek. (4) p. Gezet uit De Roos en gedrukt in rood en zwart in een oplage van 20 exemplaren.
€ 35
* Uitgegeven ter gelegenheid van de eerste bijeenkomst van het door Jelle Pijpers opgerichte gezelschap Het Aangeraakte Boek.

20. GRAAF, W. de Het aangeraakte boek. (Woubrugge, Avalon Pers, 1991). Cahiersteek. Leporello in omslag. Gezet uit de Plantijn en gedrukt in een oplage van 30 exemplaren.
€ 25
* Uitgegeven ter gelegenheid van een bijeenkomst van het door Jelle Pijpers opgerichte gezelschap Het Aangeraakte Boek, De tekst gaat over een bezoek aan Van Oudshoorn.

21. HART, Maarten ’t Zoals dit. (Met een gesigneerde afdruk van een tekening door Jaap VEGTER). (Wassenaar), De Pij Pers, 1998. Ingenaaid. (18) p. Gedrukt op getint Zerkall-Bütten in een oplage van 96 genummerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit exemplaar is genaaid in een enveloppe (!) van luxe Japans botanisch papier. Een gedícht van Maarten ’t Hart!
De illustrator zette bovendien een opdrachtje boven zijn tekening: ‘voor Bert Kraan’ en dateerde zijn signatuur ‘8.2.’98’.

22. KOPLAND e.a., Rutger Everything seems understood. De glazen gevuld. (Met een originele tekening in kleuren (met goudverf) door Karin Persson). (Wassenaar), De Pij Pers, 1996. Ingenaaid. (4), 24 p. Gedrukt in groen en zwart in een oplage van 120 genummerde en door alle drie de auteurs gesigneerde exemplaren. Rug verschoten.
€ 35
* Eén van de 40 Romeins genummerde exemplaren met een originele tekening van Karin Persson. Uitgave ter gelegenheid van de 80e verjaardag van James Brockway, Bevat poëzie van James Brockway, Rutger Kopland en Anton Korteweg.

23. KOPLAND, Rutger, en James BROCKWAY In zichzelf. (Gedichten van Kopland met vertalingen van James Brockway. Met twee originele, ingekleurde etsen van Michel van Overbeeke). (Wassenaar), De Pij Pers, 1995. Ingenaaid in stijf glimmend zwart karton. (32) p. Met de hand gezet uit de Bembo en gedrukt in een oplage van 75 door dichter, vertaler en kunstenaar gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit is een van de 36 Romeins genummerde exemplaren.

24. KORTEWEG, Anton De pest aan literaire anekdotes. Boutade. (Met een originele collage van Stephen Featherstone). (Wassenaar), De Pij Pers, 1996. Ingenaaid. 20 p. Gedrukt in violet en zwart in een oplage van 108 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren.
€ 20
* Eén van de 60 Arabisch genummerde exemplaren. Vermakelijk boekje, vooral vanwege de literaire anekdotes!

25. MICHIELS, Ivo Maria Morella. (Voorschoten, Jelle L.S. Pijpers), 1990. Ingenaaid. (2), 22 p. Gezet uit de Garamond en gedrukt op Van Gelder Hollands luxe druk in een oplage van 60 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Exemplaar met opdrachtje van de auteur in het colofon: ‘Voor Bert/ Voorschoten, 23 juni 1990’. Schrijvers in Voorschoten 3.

26. MONTYN, Jan Alle jaren. (Gedichten). (Wassenaar, De Pij Pers, 1999). Losbladig. Klein folio. 33,5 x 26 cm. (20) p. Gedrukt in blauw en zwart in een oplage van 96 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 35
* Inderdaad, de kunstenaar Jan Montyn.

27. MONTYN, Jan Alle jaren. (Gedichten). (Wassenaar, De Pij Pers, 1999). Garenloos. Klein folio. 33,5 x 26 cm. (12) p. Gedrukt in zwart in een oplage van 60 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 40
* Dit is een variant, gedrukt in zwart, niet gesigneerd en zonder de in het colofon beloofde kleurenets, genummerd ‘h.c. 4/4/ “4 gedichten”/ november 2006/ (sign. van de uitgever)’.

28. PIJPERS, Jelle L.S. Het aangeraakte boek. Deel 1. Aafjes tot Daisne. [Wassenaar], (Jelle Pijpers, 1990). Garenloos. (28) p. Gedrukt in een oplage van slechts 18 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 35
* In feite de catalogus opdrachtexemplaren van Pijpers’ boekenverzameling, deel 1 (van Aafjes tot en met Daisne), aangevuld met enkele gedichten. Dit is een H.C.-exemplaar, met onder het colofon de handgeschreven opdracht ‘voor Peter P./ (sign.)’. Jaarwisselingsgeschenk 1989/1990.

29. PIJPERS, Jelle L.S. Het aangeraakte boek. Deel 1. Aafjes tot Daisne. [Wassenaar], (Jelle Pijpers, 1990). Garenloos. (28) p. Gedrukt in een oplage van slechts 18 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 35
* In feite de catalogus opdrachtexemplaren van Pijpers’ boekenverzameling, deel 1 (van Aafjes tot en met Daisne), aangevuld met enkele gedichten. Dit is nummer 3 van de oplage, met onder het colofon de handgeschreven opdracht ‘voor Paul/ Jelle’. Jaarwisselingsgeschenk 1989/1990.

30. PIJPERS, Jelle L.S. Behouden huis. (Wassenaar, De Pij Pers, z.j.). Cahiersteek. (4) p. Gedrukt in een beperkte oplage op de achterzijde van fraai handgemarmerd papier uit Oxford, met een omslag van nogal driedimensionaal Sanders & Sanders Home of Decoration behang. 1e druk.
€ 15
* Jaarwisselingsgeschenk 1999/2000.

31. PIJPERS, Jelle L.S. Beslissing. (Met een Engelse vertaling door Lindsay Dunn en Jelle Pijpers). (Wassenaar, Jelle Pijpers, z.j.). Cahiersteek. (4) p. Gedrukt in een oplage van 150 exemplaren. 1e druk.
€ 15
* Jaarwisselingsgeschenk 1998/1999.

32. PIJPERS, Jelle L.S. Coconut Airways. Den Haag, Korsakov Uitgeverijen, 1979. Geniet. 28 p. Gedrukt in een oplage van 750 exemplaren. 1e druk.
€ 15
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht: ‘Een gekreukeld/ exemplaar/ uit een/ diep verleden./ (Met 2 verbeteringen)./ voor Peter B./ Jelle/ 23.2.92’.

33. PIJPERS, Jelle L.S. Meisje meisje. (Met zes originele foto’s van Bart Bender) Den Haag, De Vries & Korsakov, 1984. Garenloos. Gezet uit de Times en gedrukt op 170 grams Popset zachtblauw in een ‘te kleine oplage’.
€ 40
* Sensuele foto’s.

34. PIJPERS, Jelle L.S. Nieuw begin. (Met een Engelse vertaling door Lindsay Dunn). (Wassenaar, De Pij Pers, z.j.). Cahiersteek. (4) p. Gedrukt in een oplage van 180 exemplaren. 1e druk.
€ 15
* Jaarwisselingsgeschenk 1996/1997.

35. PIJPERS, Jelle L.S. Ontwaken? (Met een Engelse vertaling door Lindsay Dunn) (Wassenaar), LD [= Jelle Pijpers], (1993). Cahiersteek,. (4) p. Geprint uit de Garamond op Hollands papier van Van Gelder in en oplage van 96 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 20
* Met een handgeschreven opdracht van de vertaalster onder het colofon: ‘for Bert/ – a happy 1993!/ from Lindsay/ & Jelle/ 18.1.93’. Jaarwisselingsgeschenk 1992/1993.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 12 december 2018 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.728 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: