antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 843: WFH Ruisend gruis IV/XV

Slechts één boek in deze nieuwsbrief, maar wat voor een! Dit verhaal van Willem Frederik Hermans is vervat in een even speelse als vindingrijke doos, waardoor het een zelfstandig kunstwerk is geworden, een kunstenaarsboek dat in eendrachtige samenwerking tot stand is gekomen tussen Hermans, De Vree en Kristel.
Jeroen Brouwers schreef erover: ‘Houdt men de cassette rechtop en schudt men haar behoedzaam heen en weer, dan vormt het gruis achter het raampje een tot net boven de tweede traptrede reikende laag. Onder de trap: de handgeschreven naam van de uitgever. Th. Rap, spreek uit: “Trap”.’


HERMANS, W.F. Ruisend gruis. Een fragment. Met vier handgekleurde tekeningen van Sylvia Kristel. Amsterdam, Thomas Rap, (1994). Losbladig in omslag, met linnen portfolio in cassette. (40) p. Gedrukt op 275 grams Vélin d’Arches in een oplage van 65 genummerde en door auteur en kunstenaar gesigneerde exemplaren. De tekeningen van Sylvia Kristel werden gedrukt door Color Copy in Antwerpen en door haar ingekleurd en gemonogrammeerd. 1e druk.
verkocht
Eén van de 15 Romeins genummerde exemplaren bestemd voor uitgever, auteur en kunstenaar. Leuke bibliofiele uitgave, gevat in een zeer inventieve cassette, waarin een driedimensionaal tafereeltje is verwerkt: een trapje in beweeglijk zand achter een perspex kijkglas, met op de achtergrond een ruig behangetje waarin een boorgat zichtbaar is (ontwerp Freddy de Vree, uitvoering binderij Jansen, Edegem). Dit is nr. 4 (Romeins genummerd), waarschijnlijk het exemplaar van Freddy de Vree. JS 442.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11 februari 2019 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.728 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: