antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 855: Reve 3-3-6 Revisited

Een jaar geleden verscheen onze nieuwsbrief 788, getiteld 3-3-6, en gewijd aan drie zeldzame bibliofiele uitgaven van Gerard Reve. Binnen no time waren de boeken verkocht. Vandaag een reprise van die nieuwsbrief, met nieuwe kansen: andere exemplaren (alle in uitstekende conditie), en één andere titel, in de hier aangeboden vorm een van de meest zeldzame, zeg maar gerust onvindbare Reves: een van de 3 luxe. Nu of nooit!

 

 

 

 

 

 

 

 


1. REVE, Gerard Drie woorden. Utrecht, Reflex, 1981. 29,5 x 22,3 cm. Linnen met stofomslag. (32) p. Gedrukt op 150 grams Hollands luxe druk van Van Gelder door Van den Dool te Sliedrecht in facsimile van het handschrift in een oplage van slechts 11 (elf!) genummerde en gesigneerde exemplaren, alle voorzien van een pagina van het originele handschrift. 1e druk. Stofomslag op rug minimaal verschoten.
Verkocht
* Herinneringen aan Jan de Hartog uit het eerste oorlogsjaar, een omvangrijk werk in 4 + 7 dichtbeschreven bladzijden gereproduceerd van het handschrift. Dit is nummer 5 van de oplage, door Reve als zodanig in het colofon gemerkt ‘5 (Vijf)’ en gesigneerd, gedateerd (‘18.2.1981’) en voorzien van een eveneens dichtbeschreven pagina origineel handschrift. Van Winden, Zelf Reve Verzamelen nr. 36 (‘Omdat er meer dan elf of vijftien verzamelaars bestaan, vormt Drie Woorden inmiddels een van de belangrijkste struikelblokken op weg naar een complete collectie van het werk in boekvorm’).

2. REVE, Gerard Zeer geachte heer Ritter. (Met een Nawoord door Gerben Wynia). Wijhe, (Hein Elferink), 1986. Halfmarokijn met marokijnen voorrand (Binderij Phoenix). (24) p. Met de hand gezet uit de Baskerville en gedrukt door Hein Elferink op Bütten Papier 200 in een oplage van 40 op de pers genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren. 1e druk.
Verkocht
* Dit is éen van de slechts drie (3!) luxe-exemplaren, door David Simaleavich gebonden in halfmarokijnen band. Dit is nummer 2. Eén van de allerzeldzaamste luxe-edities van Reve! Zelf Reve Verzamelen 57 (‘De 40 exemplaren werden op de pers genummerd en in eerste instantie niet al te voortvarend verspreid. De gebonden exemplaren, het colophon noemt er drie, bleven bij mijn weten vooralsnog onder de betrokkenen’).

3. REVE, G.K. van het Zes gedichten. Amsterdam, (Polak & Van Gennep), 1965. Op Chinese blokboekwijze ingenaaid met felrood linnen rugje. (16) p. Gedrukt in een oplage van 100 door Johan Polak genummerde exemplaren op Hahnemühle Bütten. 1e druk.
Verkocht
* Op de linkerpagina’s zijn de gedichten gezet, op de rechterpagina’s zijn ze afgedrukt in facsimile van Reve’s handschrift. Dit is de eerste bibliofiele uitgave van werk van Gerard Reve – en prachtige poëzie! Zelf Reve Verzamelen 10 (‘De [nieuw]prijs van f 45,- epateerde menige andere burger-schrijver’)’.

 

 

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15 mei 2019 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.735 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: