antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 893: Van minnen ene vriendelijke groete

Een flinke scheut Elsschot, mooie bibliofiele uitgaven, onverwachte inscripties,  in deze nieuwsbrief met gevarieerde nieuwe aanwinsten en verlaagde prijzen.

Andere bekijkenswaardige pagina’s op onze website zijn Art nouveau/ Nieuwe Kunst, Typografie/ boekboeken, Vieux papiers/ Ephemera (onder vele andere). Deze worden regelmatig bijgewerkt en van nieuwe afbeeldingen voorzien. En – bijna alle plaatjes op onze website kunt u vergroten door erop te klikken.


1. ALBERTS, Joh.C.P. 12 verzen. Keuze en commentaar van Louis Hoyack. Deventer, Kluwer, 1956. Ingenaaid. 20 p. Met frontispiece. 1e druk.
Verkocht
* Met handgeschreven opdracht, gedateerd ‘Laren, 13/ VI/ ’56’ en ingeplakt een originele foto van Alberts met vrouw en drie kinderen op de stoep van hun huis. De foto is mogelijk uit de late jaren dertig. Met twee korte, met balpen geschreven brieven, een gedateerd ‘Laren’, gericht aan ‘Dear Jane’, de ander, in potlood, ‘1/2 55’. ‘Hierbij de familie (minus mijn zoon Paul, de fotograaf) op mijn stoepje’. Het andere betreft een (niet overgeleverde) ‘Aardige recensie in H.Ct. (Ernst Groenevelt)’ en: ‘Dezer dagen voor algem. onderzoek naar Bronovo. Groote kans dat ik met m’n verjaardag lekker warm in het ziekenhuis lig!’ Tevens met een ‘Vers-kaart’ uitgegeven door Alberts (Thorbeckelaan 225, Den Haag), getiteld De Ziel.

2. (BREUGELMANS, Ronald) Ah! Je ris de me voir/ si belle dans ce miroir! (Utrecht, Arjaan van Nimwegen, 1993). Leporello van 6 p., met stanswerk, een spiegeltje en een flapje met een elegant erratum. Gedrukt voor Roland (sic) Breugelmans in een kleine oplage ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Ronald Breugelmans.
Verkocht
* ‘Met dank aan Gounod, Turoldus, Villon en Bianca Castafiore’. Gedrukt voor De spiegel op het gemak. Veestschrift aan Ronald Breugelmans aangeboden op zijn vijftigste verjaardag. Deze scatologisch getinte feestbundel werd in slechts een vijftiental exemplaren gemaakt, en van de los verspreide bijdragen was de oplage eveneens zeer gering. Niet gevonden in de NCC.

3. BÜCH, Boudewijn Het androgyn in ska en andere gedichten. Amsteram, De Arbeiderspers, 1985. Linnen met stofomslag. Gezet uit de Gill en gedrukt in een oplage van 650 exemplaren. 68 p. 1e druk. Wat onbeduidende vlekjes op het stofomslag op het achterplat.
€ 22

4. BÜCH, Boudewijn Een boekenkast op reis. Persoonlijke kroniek 1998. Amsterdam/ Antwerpen, De Arbeiderspers, (1999). Ingenaaid met buikband. 290 p. 1e druk. Mooi exemplaar.
€ 25
* Privé-domein 231.

5. BÜCH, Boudewijn De sonnetten. Amsterdam, De Arbeiderspers, 1978. Ingenaaid. 36 p. 1e druk.
Verkocht
* Exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van de auteur: ‘à Rob/ boudewijn büch’.

6. (COHEN, Fré). BRUUN, Laurids Oanda. Vertaald door R.E. Pleysier-van Dam. Amsterdam, N.V. Ontwikkeling, 1926. 15 x 11 cm. Origineel halflinnen met stofomslag (ontwerp Fré Cohen). 352 p. 1e druk. Omslag heeft lichte slijtagesporen aan de randen.
€ 35
* Zeer mooi exemplaar met teer en zeldzaam stofomslag van Fré Cohen. Een van de vier escapistische romans van de Deense schrijver, die in deze jaren door uitgeverij Ontwikkeling werden uitgegeven. Achterin advertenties voor de drie andere Bruuns  met tekening van de stofomslagen van Fré Cohen (hier afgebeeld).

7. COUPERUS, Louis Psyche. Fordította Balogh Barna. Boedapest, Franklin-Társulat Kiadása, [1925]. Rood linnen met gouden kader en vignet. 136 p. 1e druk.
€ 45
* Vertaling van Psyche in het Hongaars door Balogh Barna (geb. 1903). Voorwoord gedateerd augustus 1922, met een lang citaat uit het weekblad Het Leven, in het Hongaars vertaald. Collectie Veen 1.2; volgens Ruud Veen verscheen het boek in 1925.

8. ELSSCHOT, Willem Dankwoord bij de uitreiking van de Constantijn Huygensprijs in ’s Gravenhage op 18 december 1951. Wildert, De Carbolineum Pers, 1990. Ingenaaid. (12) p. Met de hand gezet uit de Horley Old Style (‘ik begin die letter beu te worden’, aldus de drukker) en gedrukt in rood en zwart op Hollands Van Gelder in een oplage van 50 genummerde exemplaren. 1e druk. Deukje.
Verkocht
* Zeldzame uitgave, bovendien een echte eerste druk van Elsschot en een vroege Carbolineum.

9. ELSSCHOT, Willem Geen drank noch lekker eten. [Antwerpen], Willem Elsschot Genootschap, (2001). Cahiersteek. (4) p. Met de hand gezet uit de Van Dijck en gedrukt op Zerkall door de Carbolineum Pers in rood, bruin en zwart in een oplage van 500 genummerde exemplaren.
Verkocht
* Gedicht uit 1908.

10. ELSSCHOT, Willem Kaas. Versierd door Jozef Cantré. Amsterdam, P.N. van Kampen & Zoon, [1933]. Gedecoreerd linnen (bandontwerp Jozef Cantré). (4), 148 p. 1e druk. Exlibris op voorste schutblad, naampje op Franse titel. Minimaal roest. Goed exemplaar.
€ 125
* Schuhmacher FI.b1.

11. ELSSCHOT, Willem “Kaas”. (Vertaald in het Duits door Agnes Kalmann-Matter). Düsseldorf/ Keulen, Eugen Diederichs Verlag, (1952). Linnen met stofomslag. 120 p. Vrijwel in nieuwstaat.
Verkocht
* Het bijzonder aantrekkelijke omslag van Herbert Mende vermeldt voor de duidelijkheid ‘Hollandsche Kaas’. Bibliotheca Flandrica.

12. ELSSCHOT, Willem Verzameld werk. Amsterdam, Van Kampen, 1957. Linnen met stofomslag. 752 p. 1e druk. Net exemplaar.
€ 325
* Dit exemplaar werd gesigneerd en gedateerd door de auteur op het voorste schutblad: ‘Willem Elsschot/ 28 Juni 1957’.

13. ELSSCHOT, Willem Verzen van vroeger. Haarlem, Enschedé, 1934. Ingenaaid met omslag. 24 p. [Gedrukt in een oplage van 412 exemplaren]. 1e druk. Omslag deels flink verbruind, binnenwerk goed.
€ 95

14. (ELSSCHOT, Willem). CARMIGGELT, S. Notities over Willem Elsschot. (Amsterdam, Loeb), 1975. Linnen met stofomslag. 56 p. Gedrukt in een oplage van 250 genummerde en deels gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 175
* Dit exemplaar werd niet alleen gesigneerd door Carmiggelt onder het colofon, het bevat ook een (ietwat raadselachtige) handgeschreven aantekening door Louis-Paul Boon op de titelpagina: ‘(zie de meer gewone uitgave,/ waarin ik graag over Elsschot/ wat wou mededelen/ LP. Boon)’. Bibliofiele Bijenkorf Bibliotheek 1.

15. Gerrit KOUWENAAR e.v.a. Noord-Holland in proza, poëzie en prenten. (Velsen-Zuid), Stichting Culturele Raad Noord-Holland, (1990-1993). 72 delen. Ingenaaid met omslagen. Illustraties in zeefdruk. Gedrukt door de Veerpers (= Rob Cox) in een oplage van 100 genummerde (+ 25 h.c.) exemplaren. Buitengewoon fraaie productie: van de vergelijkbare projecten van andere provincies is dit, Noord-Holland, ongetwijfeld de mooiste, niet alleen vanwege de druk, maar ook vanwege de keuze van auteurs en kunstenaars. Deze set is ongenummerd. Lichte rookgeur.
€ 550
* Ieder deel is gewijd aan een gemeente in Noord-Holland. Voor ieder deel werd een auteur en een kunstenaar uitgenodigd om, speciaal voor dit project, een tekst resp. prent te maken.
0. Noord-Holland: Peter Bes (prent) & Gerrit Kouwenaar (tekst); 1. Haarlem: Mathilde Cuijpers & Louis Ferron; 2. Anna Paulowna: Erna van Mondfrans & Jos Steegstra; 3. Schermer: Sam Middleton & Guus Kuijer; 4. Haarlemmerliede: Frank Lodeizen & Hans Plomp; 5. Muiden: Jan de Beus & Wim Zaal; 6. Drechterland: Cees Baas & Sjaak Commandeur; 7. Heemstede: Willem Snitker & F.L. Bastet; 8. Zaanstad: Peter Louman & Nicolaas Matsier; 9. Velsen: Jon Marten & Hans van der Heijden; 10. Bloemendaal: Erik Prins & Michel van der Plas; 11. Uitgeest: Jan Deckwitz & Elly de Waard; 12. Venhuizen: Maarten Dekker & Marga Minco; 13. Castricum: Eric Levert & Sjoerd Kuyper; 14. Naarden: Nikki van Es & Willem Jan Otten; 15. Beemster: Wijndel Jongens & Theun de Vries; 16. Purmerend: David Groot & Gerrit Krol; 17. Laren: Hein Stork & Ferdinand Langen; 18. Noorder-Koggenland: Peter van Straaten & Robert Anker; 19. Opmeer: Jan Sierhuis & Jan Pannekeet; 20. Schoorl: Pim Weeda & Neeltje Maria Min; 21. Amsterdam: Jeroen Henneman & K. Schippers; 22. Niedorp: Dirk Breed & Guus Luijters; 23. Wieringermeer: Jos Kruit & Remco Ekkers; 24. Stede Broec: Jan Baas & Bram Rebers; 25. Schagen: Kerre de Graaf & Anton Haakman; 26. Zandvoort: Ed Dukkers & Ed Leeflang; 27. Bussum: Bep Toscani & Rudolf Geel; 28. Den Helder: R.W. van de Wint & Hermine de Graaf; 29. Medemblik: Ton van Kesteren & Rien Bonte; 30. Wieringen: Piet Lont & Jan Bremer; 31. Landsmeer: Anton Heyboer & Ernst van Altena; 32. Weesp: Anke Overduin & Mies Bouhuys; 33. Wormerland: Joke Konijn & Maria de Groot; 34. Haarlemmermeer: Bob Nieuwenhuysen & Willem van Toorn; 35. Enkhuizen: Ko Markusse & Pieter Schermer; 36. Hoorn: Jan Menses & Jacob Groot; 37. Graft – De Rijp: Joyce Ennik & Herman Meddens; 38. ‘s-Graveland: Herma Steur & G. Brands; 39. Edam – Volendam: Aart Roos & Enno Endt; 40. Heiloo: Rob Scholte & Jan van der Vegt; 41. Zeevang: Rie de Boer & Paul Beers; 42. Huizen: Astrid Engels & Cherry Duyns; 43. Hilversum; Marian Pug & Kees van Kooten; 44. Wester-Koggenland: Jan Hollenberg & J.Th. Balk; 45. Waterland: Marjolijn Juray & Ben Borgart; 46. Alkmaar: Jos van Amsterdam & Arie van den Berg; 47. Aalsmeer: Karin Borgman & Rein Bloem; 48. Andijk: Rob Ligtvoet & Ewald Vanvugt; 49. Amstelveen: Rob van der Vijgh & René Stoute; 50. Heerhugowaard: Jan van der Woud & Henk Spaan; 51. Ouder-Amstel: Jaap Ploos van Amstel & Leins Janema; 52. Heemskerk: Kees Heesterbeek & Kester Freriks; 53. Harenkarspel: Ed Dekker & A.L. Sötemann; 54. Beverwijk: Piet de Ridder & Hans Tentije; 55. Bennebroek: John Klinkenberg & Peter van Zonneveld; 56. Obdam: Henk Meijer & J. Bernlef; 57. Zijpe: Friso ten Holt & Maarten Mourik; 58. Texel: Arthur Kempenaar & Theun de Winter; 59. Langedijk: Nic Jonk & Willem Johan van der Molen; 60. Limmen: Greetje Roelofszen & Michael Tophoff; 61. Blaricum: Guillaume le Roy & Albert Alberts; 62. Akersloot: Jeroen de Carpentier & Eduard Visser; 63. Wognum: Frans Hage & Dirk van Weelden; 64. Nederhorst den Berg: Onno de Jong & Harrie Geelen; 65. Egmond: Hélène Min & Olof Baltus; 66. Diemen: Holda Kernell & Hans van Weely; 67. Bergen: Doris Groeneveld & Adriaan van Dis; 68. Oostzaan: Co Vleeshouwer & Ankie Peypers; 69. Wervershoof: Wout Berger & René Appel; 70. Uithoorn: Lenny Schröder & Atte Jongstra.

16. (GEUZENLIEDBOEK) Een Nieu Geusen Lieden Boecxken. Waerinne begrepen is den gantschen Handel der Nederlantscher gheschiedenissen, dees voorleden Jaeren tot noch toe ghedragen, eensdeels onderwylen in Druck wtghegaen, eensdeels nu nieu by-ghevoecht. Nu nieulick vermeerdert ende verbetert. [Amsterdam, De Spieghel, 1944]. Verguld halfperkament. 200 p. Niet afgesneden. Gedrukt in een oplage van 1000 genummerde exemplaren. 1e (her)druk. Ex libris Jan Schouw.
Verkocht
* Eén van de 100 luxe-exemplaren, gedrukt op geschept papier en gebonden in een perkamenten rug met platten van blauw linnen. Illegale oorlogsherdruk van het liedboek uit 1581 met de titelpagina in facsimile. De Jong 596.

17. (GOGH, Vincent van). VAN NU EN STRAKS. Eerste reeks, aflevering 3. [Brussel, 1893]. Blind halflinnen (deel voorzijde oorspronkelijk omslag opgeplakt, ontwerp Henry van de Velde). (2) 38 p. Vlek op voorplat, p. (2)-1 (als altijd) verkleurd door inliggend vloeiblad, p. 18-19 deels verkleurd door inliggend knipsel. Naam en enkele aantekeningen in potlood.
Verkocht
* Aflevering drie van de eerste reeks, geheel gewijd aan Vincent van Gogh: dertien brieven, drie buitentekstplaten van Van Gogh en een portret van Van Gogh door Lievens op ander papier. Met vignetten van J. Thorn Prikker, Jan Toorop en R.N. Roland Holst. Zeer vroege uitgave met aandacht voor Vincent van Gogh, slechts drie jaar na diens overlijden!

18. (HERINGA, Peter). GUILLÉN, Jorge Collectie van 18 boeken van en over de Spaanse dichter Jorge Guillén (1893-1984). Voornamelijk in het Spaans en Engels. Boeken uit ca. 1950-1980.
€ 150
* Deze collectie is afkomstig uit de omvangrijke boekverzameling van de dichter Peter Heringa (alias H.G. Liebentrau en Peter Leberecht, 1945-1987).

19. KASTEELE, Cornelis van den Zwaluwen, aangevlogen onder de balken van het huis. Verzen. Schiedam, eigen beheer, 1972. Oblong 12 x 18 cm. Zwart omslag met flappen. (2), 34 p. Gedrukt met initialen in verschillende kleuren op grijsgetint papier in 48 exemplaren. 1e druk. Gaaf.
€ 25
* Bijzonder fraai uitgegeven, deze gedichten.

20. KEMP, Pierre Een ding beseffen. (Woubrugge), Avalon Pers, (1980). Ingenaaid met omslag. (24) p. Met de hand gezet uit de Lutetia en gedrukt in blauw en zwart op getint Antiekpapier met vergure in 150 genummerde exemplaren. 1e druk.
€ 15
* ‘Om de bocht zingt muziek van een zeis./ Een oude man maait nog op de oude wijs/ en waar de klaprozen dichter staan/ slaat hij iets heftiger aan.’ Keuze uit de nagelaten gedichten door W.A.M. de Vroomen. Met prospectus.

21. KINDERBOEKENWEEK Je eigen boek. Uitgegeven ter gelegenheid van de tweede Nederlandse Kinderboekenweek 31 okt.-7 nov. [1956]. [Amsterdam], CPNB, [1956]. 30 X 23 cm. 16 p. incl. omslag. Gedrukt in blauw en zwart. 1e druk. Met stempel van een boekhandel en wat gebruikssporen.
Verkocht
* Bevat verhalen van Mies Bouhuys en Jac. van Hattum en veel geïllustreerde uitgeversreclame, van Bas Banning via Bulletje en Boonestaak langs Jip en Janneke tot Suske en Wiske.

22. LIEFDESBRIEF Van minnen ene vriendelijke groete van enen lieve ten anderen. (Delft, De Zwaluw, 2006). 30 x 15 cm. Kleurig geïllustreerd omslag. 8 p. Alle bladzijden zijn voorzien van vrolijk gekleurde, gesjabloneerde illustraties. Gezet uit de Perpetua en de Mercator en gedrukt met de Asbern proefpers op Antinoë naturelpapier in slechts 25 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.
€ 35
* Van liders en niders, een liefdesbrief uit het Hulthemse handschrift (dat dateert uit ca. 1400), met vertaling uit het Middelnederlands in het Nederlands door Els Meijknecht. Gecorrigeerd door Marijke Stapert. Beeld en typografie, en het drukwerk, van Rosemarijn van Limburg Stirum. Zwaluw XIX.

23. NESCIO Collectie van ca. 60 krantenknipsels betreffende Nescio. Periode 1950-1980. Alle geïdentificeerd en gedateerd.
Verkocht
* Veel jaren ’60. Enkele overlijdensadvertenties uit de krant, een aantal Kronkels en allerhande beschouwingen. Interessant.

24. (NIJHOFF, M.). GIDE, André Moer. Narrenspel. Vertaling M. Nijhoff. (Met opdracht van Martinus Nijhoff aan zijn echtgenote). Brussel, A.A.M. Stols, 1929 [= 1944]. Ingenaaid met flappen. 116 p. Niet afgesneden. Gedrukt in een oplage van 125 genummerde exemplaren. 1e druk. Scheefgelezen. P. 3-8 beknibbeld door papiervisjes.
€ 195
* Uit de bibliotheek van Martinus en Antoinette H. Nijhoff. Opdracht van de vertaler aan zijn echtgenote op het voorste schutblad: ‘voor Antoinette/ van/ 18-8-44 Martinus’. Clandestiene oorlogsuitgave met vervalst jaartal. Mooie typografie. De Jong 313. Van Dijk 634. Dit is nr. 91 uit onze catalogus Uit de bibliotheek van de Nijhoffs.

25. ROLAND HOLST, R.N. Overpeinzingen van een bramenzoeker, ingeleid door Arthur van Schendel. (Arnhem, Hijman, Stenfert Kroese & Van der Zande), 1923. Herbonden in een mooie eenvoudige, helaas niet gesigneerde perkamenten band met verguld rugschildje. (2), 128 p. Gedrukt onder leiding van J. van Krimpen in rood en zwart in een oplage van 150 exemplaren. 1e druk. Staat iets open, rugschildje niet perfect. Exlibris van W.J. Klok (1885-1957, architect van het Bungehuis).
€ 100
* Exemplaar uit het bezit van Van Krimpens opvolger bij drukkerij Enschede, Sem Hartz. Op pagina 105 schreef hij als commentaar bij de twee-na-laatste regel: ‘O Jan van Krimpen/ dit is de twede (sic!) fout die ik/ ontdek/ S.L.H. 1982’. Een andere fout staat op pagina 29, maar die heeft Van Krimpen op p. 125 met een gracieus erratum bekend. De Overpeinzingen zijn korte, briljante prozaschetsen, die ook een kleine eeuw later nog prima leesbaar zijn. Palladium.

26. TOUSSAINT VAN BOELAERE, F.V. Het Barceloneesche avontuur. (Met opdracht aan Martinus Nijhoff). Antwerpen, De Magneet, (1944). Ingenaaid met omslag. 104 p. Niet afgesneden. Titelvignet en 6 originele etsen van Marcel Stobbaerts. Gezet uit de Granjon en gedrukt in een oplage van 1010 genummerde exemplaren. 1e druk. Iets scheefgelezen.
Verkocht
* Uit de bibliotheek van Martinus en Antoinette Nijhoff. Opdracht van de auteur op het schutblad: ‘Aan M. Nijhoff/ ter herinnering aan/ een prettigen avond./ 30.1.46/ F.V. Toussaint van Boelaere’. Dit is nr. 129 uit de catalogus die we gewijd hebben aan de bibliotheek van de Nijhoffs.
Een exemplaar zonder opdracht is leverbaar voor 20 euro.

27. TURDSWORTH, William To Solitude. [Banholt, In de Bonnefant], 1993. Gevouwen blad. Gezet uit de Walbaum en gedrukt in een kleine oplage ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Ronald Breugelmans.
€ 45
* Scatologische parodie op William Wordsworth: ‘For oft, when on my throne I try/ To sound a note of fortitude’… Gedrukt voor De spiegel op het gemak. Veestschrift aan Ronald Breugelmans aangeboden op zijn vijftigste verjaardag. Deze drollige feestbundel werd in slechts een vijftiental exemplaren gemaakt, en van de los verspreide bijdragen was de oplage eveneens zeer gering.

28. VONDEL, Joost van den Op d’afbeeldinge van Uitrecht. Door Joost van den Vondel in 1667 gedicht bij een teekening van Herman Zachtleven. Verlucht door Toon van Ham. (Utrecht, Broese, 1943). 26 x 18 cm. Genaaid met zilverachtig sierkoord. 8 p. Gedrukt in rood, blauw, twee kleuren groen en zwart in 250 exemplaren. Alle pagina’s rijk geïllustreerd. 1e druk. Omslag wat gevlekt.
Verkocht
* K-nummer 2347, maar dit wordt beschouwd als een clandestiene oorlogsuitgave, De Jong 892. Schaars.

29. VRIES, Theun de Hernomen konfrontatie met S. Vestdijk. (Met verbeteringen door de schrijver t.b.v. de herziene tweede druk). Amsterdam, De Arbeiderspers, 1968. Floret-boeken nr. 23. Garenloos. 144 = 142 p. 1e druk. Flink gebruikt, rug beschadigd, laatste bladzijde uitgescheurd.
€ 65
* Dit exemplaar werd bij uitgeverij Bzztôh gebruikt om verbeteringen door te voeren voor de tweede druk, die in 1981 zou verschijnen onder de titel Gesprekken met S. Vestdijk. Een hernomen confrontatie, aangevuld met brieffragmenten en andere bescheiden. Voorop is een visitekaartje van Theun de Vries gemonteerd waarop hij ‘met hartelijke groet’ schreef, maar personeel van de zetterij en/of uitgeverij voegde er in drie verschillende handschriften notities aan toe, o.a. ‘5/5: retour aan Phil’ [Muijsson].’ Door het boek heen staan talloze, vooral kleine verbeteringen in handschrift, vaak zijn het spellingsveranderingen: de moderne spelling (‘teorie’, ‘konkreet’) wordt weer naar de klassieke teruggebracht. Er is een getypt stukje ingeplakt en op de titelpagina schreef De Vries: ‘Er komt nieuw titelblad’. Ook zijn er allerlei verbeteringen in handschrift van anderen, vaak in potlood. Interessant om alles eens te vergelijken!

30. (WARMELO). TEIRLINCK, Herman De wonderbare wereld. Bussum, C.A.J. van Dishoeck, 1907. Gedecoreerd linnen. (8), 300 p. Geïllustreerde titelpagina en de op elke pagina aangebrachte typografische versieringen zijn van de hand van de schrijver. 3e druk. Lichte gebruikssporen.
€ 35
* Drie vertellingen. In dit prachtige art-nouveau-boek is de naam geschreven van C.H.M. Creutz-van Suchtelen van de Haere met de datum ‘Aug. 1916’ en een kleurig heraldisch exlibris met de naam ‘Creutz/ Warmelo’. Baronesse Creutz (1893-1974) woonde vanaf 1926 op Warmelo. Weduwe geworden, trouwde zij in 1949 met de vader van Emile van der Borch van Verwolde. In 1952 verkocht zij Kasteel Warmelo aan prins Bernhard voor diens moeder, prinses Armgard. In het boek ligt ook een door baronesse Creutz overgeschreven gedicht van P.N. van Eyck. Bijgevoegd: Een Hollandsch drama van Arthur van Schendel (1e druk, 1935), met inscriptie C[atharina]. Creutz/ “Warmelo”/ Nov: 1935′.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 maart 2020 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.735 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: