antiquariaat Fokas Holthuis

sinds 1994

Nieuwsbrief 1002: Het Achterhuis

Een éénboeksnieuwsbrief – een monumentaal en aangrijpend boek. Vandaag, 25 juni 2022, is het vijfenzeventig jaar geleden dat het verscheen!
Zoals altijd worden de afbeeldingen in onze nieuwsbrief veel groter en mooier als u erop klikt.


ANNE FRANK Het Achterhuis. Dagboekbrieven van 12 Juni 1942 – 1 Augustus 1944. Met een woord vooraf door Annie Romein-Verschoor. Amsterdam, Contact, (1947). Karton met stofomslag (ontwerp Helmut Salden). (2), X, 254 p. Geïllustreerd. 1e druk. Omslag aan de randen flink versleten en op de vouwen in drie delen gescheurd; de vouw tussen het achterblad en de laatste flap is nog nét niet helemaal door, maar de voorflap en de voorkant liggen allebei los. Op de vouwen zijn sommige stukjes papier naar binnen gevouwen; op de foto van de binnenkant van het omslag is te zien dat er van de beeldzijde méér bewaard is gebleven dan op het eerste gezicht lijkt. Het boek zelf is op de achterkant iets vlekkig, maar verder zeer gaaf.
Verkocht
* Mooi, vrijwel ongelezen exemplaar van de echte eerste druk. Het zeldzame en gezochte eerste stofomslag (met gele opdruk) was gedrukt op houthoudend, goedkoop papier en ontbreekt meestal. In dit geval is het helaas nogal versleten en kapot, maar het ís er! Alleen ontbreekt er op de rug en onderaan de voorkant rechts een deel. Een kundig restaurateur weet er waarschijnlijk wel een hanteerbaar geheel van te maken. We zijn blij dat we dit exemplaar van Het Achterhuis voor een internationaal concurrerend bedrag kunnen aanbieden.
Deze eerste uitgave van misschien wel het bekendste dagboek aller tijden werd gepubliceerd op 25 juni 1947 in een oplage van 3036 exemplaren, waarvan 34 present-, recensie- en archiefexemplaren.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 juni 2022 door in NIEUWSBRIEF.

Contact

antiquariaat Fokas Holthuis
Daal en Bergselaan 78
2565 AG Den Haag
+31 70 346 6020
fokas@fokas.nl

English

Statistieken

  • 656.735 bezoeken

Copyright © 2007-2018 antiquariaat Fokas Holthuis

%d bloggers liken dit: